Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΙΣΧΥΣ ΠΥΡΟΣ, Η ΕΥΦΥΙΑ


     Εκείνο που αιωρείται ως δίδαγμα κατά τα δέκα χρόνια της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι η καταλυτική σημασία της ισχύος πυρός για κάθε νικηφόρα έκβαση, αλλά υπό τον όρο ότι αυτή η ισχύς πυρός δεν είναι άλλη από την ίδια την εφυία, στη μεγάλη μάχη της ζωής.


     Η στρατηγική κάθε Προπονήσεως για την τελική ωφέλιμη έκβαση σε όλα τα Μέλη μας βασίζεται πάντοτε σε μία "σχεδίαση" που την χαρακτηρίζει ρεαλισμός και αρμονία και η Προπόνηση του τελευταίου σαββατοκύριακου είχε όλα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει μία πετυχημένη ομαδική Προπόνηση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Και η επιβεβαίωση της ορθής προπονητικής σχεδιάσεως είχε και αυτή τη φορά, όπως και σε κάθε Προπόνηση, τα τεκμήριά της επί του στόχου.


     Στη τελευταία Προπόνηση κυριάρχησε η τόξευση επί ιπταμένων στόχων, με μία τελική διαπίστωση που προέκυψε μετά τη μελέτη του οπτικού υλικού: Την διαρκή τοξευτική πρόοδο όλων των Μελών της Ομάδος μας. 


     Ακόμη και τα νεώτερα Μέλη μας (σε ηλικία ή και σε χρόνο παραμονής στην Ομάδα) τόξευσαν με τέτοιαν ευστοχία ώστε και τα βέλη τους τα οποία δεν "άγγιξαν" το στόχο πέρασαν τόσο κοντά από αυτόν!


     Με την, πράγματι, άψογη παροχή οδηγιών και την εκτόξευση των στόχων από τον ίδιο τον Αρχηγό της Ομάδος μας Αρπάλυκο, οι μαθητές μας βοηθήθηκαν να αυτοσυγκεντρωθούν και να καταφέρουν ένα άριστο τελικό αποτέλεσμα.


     Αυτές οι οδηγίες και η σωστή εκτόξευση έκαναν ακόμη και πρωτοείσακτους μαθητές να καταφέρουν να καταρρίψουν ιπτάμενους στόχους αναδεικνύοντας, ασφαλώς και τις φυσικές ικανότητες πολλών μαθητών μας.


     Και η ευστοχία αυτών των, ακόμη και πρωτοεισάκτων μαθητών μας είναι και η επιβεβαίωση του έργου που επιτελείται στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". 


     Μια νεοφερμένη μαθήτρια και πρώτη φορά κατά ιπταμένων στόχων με το τρόπαιό της μας παρασύρει με το χαμόγελό της σε ένα πηγαίο "χαμόγελο" όλων μας για την ανακάλυψη των ικανοτήτων της! 


     Ένας νεοφερμένος μαθητής μας και πρώτη φορά κατά ιπταμένων στόχων, ο οποίος μάλιστα κατέρριψε και το μεγαλύτερο αριθμό στόχων εξ όλων των μαθητών μας, τεκμηριώνει την αποτελεσματικότητα της οργανώσεως μιας Προπονήσεως!


     Και το χαμόγελο των μαθητών μας, "χαμόγελο" όλης της Ομάδος μετά από κάθε ευστοχία σε μιαν απλή Προπόνηση όπως και στην ίδια τη καθημερινότητα των Μελών μας.


     Βεβαίως το ρεκόρ καταρρίψεων το διατηρεί ο Αρχηγός μας, αλλά τα ευκόλως εννοούμενα δε χρήζουν ...σχολιασμού!


     Όλα τούτα και άλλα πολλά ήσαν οι ...χαρές μας αυτής της προπονητικής ημερίδος με κορυφαία τη χαρά προόδου των μαθητών μας στην Έφιππη Τοξοβολία.


    Και η επίταση της χαράς μας, το καλωσόρισμα στην Ομάδα μας κι ενός ακόμη Μέλους, του αγαπητού Τηλέμαχου ο οποίος, σήμερα, είχε την πρώτη επαφή του με τον Ίππο επιδεικνύοντας την άριστη σχέση μαζύ του και ένα άψογο "κάθισμα" κατά το εισαγωγικό του μάθημα!


     Παραλλήλως με την κυρία Ομάδα, το πρωί της ίδιας μέρας προπονήθηκαν και τα 6 Μέλη μας τα οποία θα εκπροσωπήσουν τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" αλλά και την Ελλάδα στους διεθνείς αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Gyula (Ουγγαρία) τον προσεχή Αύγουστο.



     Υπό την προπονητική φροντίδα του Αρχηγού Αποστολής Πρωτεσίλαου η τοξευτική πρόοδος των Μελών της Αποστολής μας είναι εμφανής και αισιόδοξες οι προσδοκίες από την αγωνιστική τους παρουσία στην Ουγγαρία.


     Το "μυστικό" είναι να παραμένεις ορθοδρομών έστω και σε ένα κλυδωνιζόμενο περιβάλλον και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" το καταφέρνουμε, αμετακίνητα προσηλωμένοι στο στόχο, όπως ακριβώς από την ίδρυση της Ομάδος μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.