Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΜΝΗΜΗ ΚΑΡΑΟΛΗ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


     Μέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία σεμνή εκδήλωση των εν Αθήναις Κυπρίων Φοιτητών προς Τιμή των δολοφονηθέντων εθνικών Αγωνιστών της θρυλικής Ε.Ο.Κ.Α. Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέου Δημητρίου.


     Η εκδήλωση οργανώθηκε στα γραφεία του Οργανισμού "ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ" ο οποίος αποτελεί έναν ακομμάτιστο πατριωτικό φορέα πατριωτικού προσανατολισμού, στελεχωμένο με νεαρούς Συνέλληνες από την Κύπρο, με ιδιαίτερο ήθος και εθνική ποιότητα.


     Νεαροί Κύπριοι φοιτητές ανεφέρθησαν στα βιογραφικά και τον ηρωικό θάνατο των δύο γενναίων Αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. υπογραμμίζοντας το μέγεθος της αυτοθυσίας τους.


     Μέσα από τις λακωνικές και μεστές νοημάτων ομιλίες των νεαρών Κυπρίων διακρίναμε όχι μόνον το πάθος τους για τη μητέρα Ελλάδα αλλά και τη γενναιότητα της δικής τους ψυχής  για την, παντί τρόπω, απελευθέρωση της Κύπρου από το σημερινό ζυγό της.


     Ο τρόπος εκφοράς πατριωτικού λόγου των νεαρών Κυπρίων μας εντυπωσίασε με την ελληνικότητά του και την "ευωδία" μιας απροκάλυπτης μαχητικότητος η οποία αναβλύζει μέσα από την αγωνία τους για τη λύτρωση της Κύπρου από τους συγχρόνους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, κατακτητές της.


     Κεντρικός ομιλητής υπήρξε ο Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος, σύγχρονος Αγωνιστής εθνικών Αξιών, ο οποίος ανεφέρθη διεξοδικώς στον εγκληματικά κατασταλτικό ρόλο της αθηναϊκής "κυβερνήσεως" του μητραλοία Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά τα γεγονότα των πανδήμων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη διπλή δολοφονία των Καραολή-Δημητρίου από τους Αθηναίους, τον Μάιο του 1956.


     Ο μαχητικός Συνέλληνας Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος περιέγραψε με ιστορικήν ακρίβεια τον εγκληματικό ρόλο της τότε "κυβερνήσεως" - Καραμανλή στη κατάπνιξη της λαϊκής οργής των Ελλήνων εναντίον των Βρεταννών δολοφόνων των δύο Ηρώων μας.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και δη οι νεαρότεροι εξ ημών, αναβαπτισμένοι με το "φρεσκάρισμα" της εθνικής τους μνήμης, παρετήρησαν και σχολίασαν με ευχάριστην έκπληξη το ήθος όλων των παρισταμένων Κυπρίων φοιτητών οι οποίοι μας θύμισαν "άλλες εποχές" εθνικής και κοινωνικής ευπρεπείας που παρήλθαν, ως φαίνεται, στη μητροπολιτικήν Ελλάδα...!


     Γονυκλινής η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στην ανεκτίμητη θυσία των Ηρώων Αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. και η ιερή μνήμη του Αρχηγού της μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία μόνον δια των θυσιών και δια των όπλων κερδίζεται!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.