Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
ΣΤΗ ΓΚΙΟΣΤΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ



     Ο Oργανισμός «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου» (GIOSTRA DI ZANTE) ο οποίος επί μία δεκαετία  αναβιώνει  με μεγάλη επιτυχία το  δρώμενο ιπποτικών μαχητικών Τεχνών «Giostra», απέστειλε ευγενή πρόσκληση στους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» προκειμένου να συμμετάσχουν και να επιδείξουν την Έφιππη Τοξοβολία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στη πόλη της Ζακύνθου από 17ης έως 19ης Ιουνίου 2016.


     Στο φετινό λαμπρό εορτασμό του ιστορικού θεσμού της “Giostra” πλην των γηγενών Ζακυνθίων Ιππέων θα λάβουν μέρος και ομοειδείς Ομάδες από όλα τα   Ιόνια  Νησιά (Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξοί, Ιθάκη, Κεφαλονιά, Κύθηρα) , καθώς και Ομάδες από την Ιταλία και το Σαν Μαρίνο στους μεσαιωνικούς διεθνείς αγώνες του οποίου (2015) οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ», κατέκτησαν αργυρό μετάλλιο με τη δεκατετράχρονη Αναστασία Φ. Φωτίου



 «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου» (GIOSTRA DI ZANTE) αναβιώνει με συνέπεια, σοβαρότητα και ποιότητα το μοναδικό αυτό δρώμενο, που λάμβανε χώρα στη Ζάκυνθο από τα μέσα του 17ου αιώνος, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού , συντηρώντας την ιστορική μνήμη και, ταυτοχρόνως, δίνοντας ώθηση στην τουριστική προβολή του τόπου μας.


      Η πανεπτανησιακή Γκιόστρα έχει ως σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Επτανησιών και την ανάδειξη της Επτανησιακής κουλτούρας στην υπόλοιπη χώρα και στο εξωτερικό.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είναι ευγνώμονες προς τον Πρόεδρο γνωστό Ιπποτρόφο κ. Αναστάσιο Τσουράκη αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της «Γκιόστρα της Ζακύνθου» (GIOSTRA DI ZANTE) για την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση και προσέρχονται προσκυνητές στη Νήσο της Ζακύνθου, "κοσμήματος" του επτανησιακού πολιτιστικού επικέντρου της Ελλάδος, προκειμένου να τιμήσουν το ευγενές παρελθόν της νήσου του Ανδρέα Κάλβου αλλά και τους Στρατιώτες προγόνους του Ιδρυτού της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", των οποίων το Οικόσημο γαληνεύει στο Μουσείο Επιφανών Ζακυνθίων. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.