Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΜΕ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ


     Οι τρεις κορυφαίοι Εφιπποτοξότες των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είχαν σήμερα τη δική τους "ημέρα" συμπροπονούμενοι και βελτιώνοντας τις ατομικές τους δεξιότητες σύμφωνα με τα πορίσματα που κατέδειξαν οι συμμετοχές των δύο εξ αυτών στους πρόσφατους διεθνείς Αγώνες "GRUNWALD 2014" στη Πολωνία. Σκοπός της σημερινής Προπονήσεώς τους ήταν η εξάσκησή τους σε ακόμη υψηλότερη ταχυβολία σε καλπασμό αφού στην Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ο "πήχυς" ανεβαίνει συνεχώς! 


     Με την κλασική, πια, τάξη και σιωπή, η όλη Προπόνηση διήρκεσε δύο ώρες αποδίδοντας συντεταγμένες, ήρεμες και εύστοχες καλπαστικές διαδρομές με την ολοένα βελτίωση της ταχυβολίας των προπονουμένων μας.


     Πέραν, όμως, της Προπονήσεως των τριών Εφιπποτοξοτών μας, η σημερινή ημερίδα μας είχε και μία άλλη σημαντική "προέκταση", της ολοκληρώσεως της μυήσεως του νέου μας αποκτήματος, του River Dance, στην τελευταία φάση της Έφιππης Τοξοβολίας, γι αυτό και η σημερινή Προπόνηση είχε εξ αρχής και έναν τετράποδο θεατή στο πρόσωπο του "Χορού του Ποταμού" ο οποίος, ήδη έχει επιδείξει μιαν εξαιρετική συμπεριφορά μέσα στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ".


     Η σημερινή διαδικασία της ολοκληρώσεως της μυητικής εισαγωγής του River Dance στην Έφιππη Τοξοβολία υπήρξε συνέχεια της προηγουμένης διαδικασίας που επιχειρήσαμε με επιτυχία κατά το προηγηθέν Σεμινάριο της 4ης Μαίου, όταν τον εξοικειώσαμε με τη τοξευτική διαδικασία από το έδαφος. Έτσι...


     Κατ' αρχήν, τον φέραμε ως ανίππευτο θεατή στο πεδίο της μελλοντικής του δράσεως αφήνοντάς τον να παρατηρήσει τους καλπασμούς του τετραπόδου "ομολόγου" του και τις τοξεύσεις του αναβάτη του.


     Ο νεο-εισαγόμενος, εν συνεχεία, θα ιππευθεί αλλά θα παραμείνει σε στάση συνεχίζοντας να παρατηρεί μπροστά του την εφιπποτοξοτική δραστηριότητα, ενώ μας δείχνει με την προσήλωσή του αλλά και την ηρεμία του, το ενδιαφέρον του για την Έφιππη Τοξοβολία.


     Πολλές ασκήσεις αποσπάσεως της παρατηρητικότητος του νεο-εισαγομένου Ίππου, ασκήσεις απο-ενοχοποιήσεως των συνθετόντων μερών της Έφιππης Τοξοβολίας, θα επιχειρηθούν καθ' όλη την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ώσπου, ο νεο-εισαγόμενος Ίππος ιππευόμενος από τον αναβάτη του ο οποίος θα φέρει και το Τόξο με τα βέλη, θα κινηθεί στο ίδιο ίχνος στο οποίο ο προηγούμενος "ομόλογός" του του "έδειξε" τις συνθήκες της Έφιππης Τοξοβολίας. Αρχικώς, σε βάδην, ο Ιππέας θα προσομοιώσει κινήσεις Έφιππης Τοξοβολίας χωρίς να τοξεύσει ενισχύοντας την αίσθηση ασφαλείας του Ίππου στις ενστικτώδεις αλλά συχνά απότομες κινήσεις του Εφιπποτοξότη. Το ίδιο θα επαναληφθεί και στους τρεις βηματισμούς του Ίππου.


     Ώσπου, τελικώς καλπάζοντας και με τοξεύοντα τον Ιππέα, εισάγεται ομαλώς στη μελλοντική αποστολή του που θα είναι η Έφιππη Τοξοβολία. Και ο River Dance, αυτός ο υπέροχος "Χορός του Ποταμού", περνά με επιτυχία την "πύλη" της Έφιππης Τοξοβολίας επιβεβαιώνοντας τις μεθόδους μας ως τις ασφαλέστερες και πλέον αποτελεσματικές για την μετεξέλιξη του οιουδήποτε Ίππου σε έναν ασφαλή και ενθουσιώδη Συνεργάτη του Ανθρώπου.


     Υπέροχε "Χορέ του Ποταμού", καλωσήλθες στην οικογένεια της Έφιππης Τοξοβολίας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.