Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ 11ης ΜΑΪΟΥ 2014
ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ...ΡΟΔΩΝΕΣ 


     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" με τη διόγκωσή της και τις υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας της, κατά την Προπόνηση της τελευταίας Κυριακής 11ης Μαίου 2014, μας έκανε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα: η αποτελεσματική προθέρμανση και μόνον των Μελών μας απαιτεί μιαν επιφάνεια τουλάχιστον ενός στρέμματος! Ευχάριστο μεν, από πλευράς δυναμικού, δυσάρεστο δε από πλευράς λειτουργικών απαιτήσεων, αλλά πάντως μαχητό! 


     Ίσως, το παρακείμενο Πάνειον όρος θα είναι ο επόμενος προπονητικός χώρος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπως δείχνουν και τα εννέα νέα Μέλη που είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε αυτές τις μέρες, ενώ η Χαρά μας αναδεικνύεται σε Εκπαιδεύτρια "και πάσης Ελλάδος", λίαν ικανή μεν, αλλά, σταθερά, ένα ..."ευτυχές πτώμα" μετά από κάθε προπονητική ημερίδα!


     Πνιγμένος στους ανθισμένους ροδώνες το κτήμα, με την επιμελή φροντίδα της Χαράς και του Γεωργίου, οι ανοιξιάτικες ευωδιές διαμορφώνουν την καλύτερη προπονητική ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε την ευεργεσία των προσπαθειών μας σε μία πεντακάθαρη Φύση. Και στη τελευταία Γραμμή Βολής ο, πάντοτε, αναλυτικός και μεθοδικός Ακάδημος κατάφερε να διευθύνει μια από τις πιο πετυχημένες και ωφέλιμες ομαδικές Προπονήσεις Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Με μία ασυνήθιστη έως ...ανορθόδοξη εισαγωγή, αυτή η Προπόνηση κατέδειξε ότι στη Τοξοβολία η επίκληση των "αποστάσεων" είναι μία καθαρά δευτερεύουσα παράμετρος όταν δεν προηγείται η πλήρωση άλλων βασικών προϋποθέσεων όπως η εσωτερική γαλήνη και η αυτοσυγκέντρωση. Έτσι κάποιοι εκ των αρίστων Τοξοτών μας οι οποίοι θεώρησαν ότι λόγω, αρχικώς, κοντινής αποστάσεως είχαν στο "τσεπάκι" το στόχο, είδαν έκπληκτοι τα βέλη τους να βγαίνουν "εκτός". 


     Όμως, παρά το διδακτικό "σοκ" στη δεύτερη βολή είδαμε όλοι μία πανηγυρική ομοβροντία όχι απλώς να μετατρέπει σε ..."σκατζόχοιρο" τον στόχο αλλά να τον τσακίζει στα δύο μιας και η ισχύς πυρός ήταν πολύ παραπάνω από τις προδιαγραφές αντοχών του.


     Ο Ακάδημος, ευρηματικός και σε αυτή τη Προπόνηση, ολοκλήρωσε τη διδασκαλία του με μία γραμμή σχήματος "V" που έδωσε τη βολή "φινάλε", λίγο πριν σουρουπώσει. Διότι αυτή η Προπόνηση ήταν μεστή σε όλα της: σε διδακτικές εμπειρίες, σε διάρκεια και σε προσέλευση, ακόμη και σε υπέροχες ανοιξιάτικες ευωδιές!


     Η διεύθυνση μιας Προπονήσεως των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποτελεί ένα, πράγματι, υπεύθυνο καθήκον. Η Παραδοσιακή Τοξοβολία για μας είναι ένα πνευματικό μονοπάτι και όχι μια απλή αθλητική δραστηριότητα. Και ο Ακάδημος γνωρίζει πολύ καλά να διευθύνει μία Προπόνηση διατηρώντας ασφαλή την Ομάδα και κατευθύνοντάς την σε συνεχή πρόοδο. Εδώ ο Ακάδημος στη Προπόνηση της τελευταίας Κυριακής.


     Στο μεταξύ, πίσω από τους ροδώνες η χαρά έδωσε την ίδια μέρα ένα "ρεσιτάλ" διδασκαλίας ιππικών μαθημάτων στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" οι οποίοι συνεδύασαν την εβδομαδιαία Προπόνησή τους στη Παραδοσιακή Τοξοβολία με ανάπτυξη των ιππικών τους ικανοτήτων.


     Στο περίκλειστο μία Μητέρα με τον εκπληκτικό "βλαστό" της ίππευσαν με άνεση και αρμονία τους δύο σχολικούς Ίππους μας, υπό την διδασκαλία της Χαράς και του Γεωργίου.


     Σύντομα, Μητέρα και γιος διηύθυναν με ασφάλεια και ευχάριστη διάθεση τους Ίππους τους έξω από το περίκλειστο προετοιμαζόμενοι να τοξεύσουν εφίππως.


     Άνετη και η Μαρίλη μας, πλέον, σε ολοκληρωμένες έφιππες τοξεύσεις πάνω από τον River Dance ο οποίος, προσφάτως, μυήθηκε στην αρμονία της Έφιππης Τοξοβολίας.


     Ο Πάνος μας ένοιωσε την χαρά των τοξεύσεων σε τροχασμό και από τώρα "ξερογλείφεται" για την μοναδική απόλαυση των καλπαστικών τοξεύσεων που δεν φαίνεται να αργεί καθόλου για τον ίδιο. 


     Σήμερα, πραγματικά, έδωσε εξαιρετική "εικόνα" Εφιπποτοξότη κάτι για το οποίο όλοι τον θαυμάσαμε και του ευχόμαστε σύντομα και σε καλπασμό!


     Ο Αλέξανδρος, γνήσιος απόγονος του Μεγάλου Προγόνου του μπορεί να μη χρειάστηκε να δαμάσει κάποιον Βουκεφάλα αλλά του ήταν αρκετός ο Ποσειδώνας για να εκτελέσει άψογα έφιππες τοξεύσεις! Κι αυτόν τον περιμένει σύντομα η απόλαυση του εφιπποτοξοτικού καλπασμού!


     Από τους νέους μαθητές μας, ο Ιωάννης χρειάσθηκε πολύ λίγη ώρα μέσα στο περίκλειστο για να έρθει σε επαφή με τον Ίππο και να εξοικειωθεί μαζύ του...


     ...Κατόπιν, ο Ιωάννης κατάφερε αρκετά εύκολα να διευθύνει τον Ίππο του σε εξωτερικές διαδρομές απολαμβάνοντας τη πρώτη του ιππική εμπειρία.


     Επίσης, η Μαριαλένα δείχνει πολύ συντονισμένη με τον Ίππο της στη πρώτη της ρυταγώγηση!


     H Κατερίνα μας μάλλον ...βιάστηκε κι εφίππευσε ...ανάποδα, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε καθόλου να απολαύσει τη βόλτα της στο καταπράσινο τοπίο!


     Ο Μάριος, πειθαρχημένος και ικανός, έδειξε ότι μπορεί αμέσως να εκτελέσει τις ασκήσεις του προγράμματός μας και, μέσα στο πνεύμα της Ομάδος μας, με αμείωτο το χαμόγελό του!


     Τέλος, η Ευαγγελία, με ιδανικό συνδυασμό ευγενικής ψυχής αλλά και σωματοτύπου που ευνοεί την ίππευση, υπήρξε υπόδειγμα σωστού "καθίσματος" και σωστών χειρισμών!


     Μεστή κι αυτή η προπονητική ημερίδα στην "ΑΡΤΕΜΙΔΑ", όπως και κάθε ημερίδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εδώ κι οχτώ χρόνια. Πίσω μας αφήνεται ένα τεράστιο έργο που επενδύεται στην Ελληνική Ιππική, στην Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία, στην Ελληνική αλλά και παγκόσμια Έφιππη Τοξοβολία, κυρίως, στον πανανθρώπινο Πολιτισμό, ένα έργο που αποδίδεται στους Εκπαιδευτές μας Αρπάλυκο, Χαρά, Γεώργιο αλλά και σε κάθε ένα ξεχωριστά από τα 470 (πια!) Μέλη μιας Ομάδος με Ιδανικά και Αξίες πολύ πιο "πέραν" της απλής αθλήσεως!


                           





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.