Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ


     Πανάρχαιο "εφεύρημα" η φαρέτρα, ακολούθησε τα βήματα του τοξοφόρου Ανθρώπου στο πόλεμο και στην ειρήνη, εξακολουθώντας μέχρι σήμερα να του κάνει "παρέα" ειδικώς στην ...Έφιππη αλλά και στη Παραδοσιακή Τοξοβολία όπου είναι το ίδιο απαραίτητη με το Τόξο και τα βέλη.


    Επειδή μια εικόνα σαν την παραπάνω κάθε άλλο παρά εκφράζει έναν Τοξότη, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος φρόντισε να δημιουργήσει δυο χειροποίητα αριστουργήματα όπως αυτά που φαίνονται στην εικόνα που ακολουθεί για να μας κάνει όλους να νοιώθουμε πιο οργανωμένοι αλλά και υπερήφανοι για την εξάρτυσή μας!


     Ο Αρπάλυκος διάλεξε για τις δύο νέες του δημιουργίες ένα ανθεκτικό δέρμα που το βερνίκωσε προσεκτικά και, εξίσου προσεκτικά, το έκοψε βάσει ενός ακριβούς πατρόν με εργονομική σχεδίαση τόσο για Έφιππη όσο και Παραδοσιακή Τοξοβολία.


     Εκείνο που παρατηρείται στα δυό αυτά χειροποίητα δημιουργήματα είναι οι εξαιρετικές "βελονιές" που συνδέουν τα επιμέρους τμήματα κι ενώ είναι "κεντημένες" με το χέρι, δείχνουν σα να τις δημιούργησε ...μηχανή!


     Τα μοτίβα των (επίσης) χειροποίητων πυρογραφιών είναι εντυπωσιακά με την λιτή αλλά καλλιτεχνικά εκφραστική "προσωπικότητά" τους, αρμονικά και χωρίς να ξεφεύγουν σε διακοσμητικές "φλυαρίες".


     Και είναι τόσο συμβατές με τον Ίππο ώστε, κατά τη φωτογράφησή τους, ο Ποσειδώνας μας τις ένοιωσε ως μέρος της ...υπάρξεώς του, στηρίζοντάς τις, επί ώρα ακίνητος, στο πόδι του, μέχρι ο φωτογράφος να εστιάσει και να τις απαθανατίσει. Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δεν υπάρχουν μόνον χειροποίητα αριστουργήματα αλλά και απολύτως φυσικά, μέ τέσσερα πόδια και άριστη συμπεριφορά! 


     Και ό,τι επισφραγίζει την τελειότητα στην Ομάδα μας δεν είναι οι απλές δεξιότητες αλλά οι ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ πλασμάτων και εφιπποτοξοτικού περιβάλλοντος ώστε η τελική "εικόνα" των όσων καταφέρνουμε να μιλά από μόνη της...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.