Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΠΠΟΙ 
ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΣ 


     Είναι γνωστό σε τι καραγκιοζιλίκια μπορούν να ξεπέσουν οι ευτελισμένοι ψηφοζήτουλες πολιτικάντες προκειμένου να «ψαρέψουν» ψηφαλάκια… Δυστυχώς, η ψηφοθηρευτική φρενίτιδά τους δε τους επιτρέπει ούτε τον εαυτό τους να αντέξουν στο «καθρέφτη» ώστε να αποφύγουν τον πλήρη εξευτελισμό. Έτσι, σε πρόσφατο πανηγύρι επαρχιακής περιοχής είδαμε νεαρό πολιτικάντη να επιδίδεται σε …χορό της κοιλιάς επί ατυχούς Ίππου, συνοδευόμενος, μάλιστα από …extra επίγειο βοηθό ο οποίος τον έσπρωχνε κατευθυντικά, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα συγκινήσει τα φιλοθεάμονα πλήθη ως ο…προεκλογικός τους γελωτοποιός!


     Το θέαμα του πολιτικάντη χορεύοντος … "χούλα-χουπ" με …λυμένες ηνίες (!) κρατημένες, μάλιστα, πολύ ψηλά (!) επιεικώς ΟΙΚΤΡΟ! Και ακόμη πιο οικτρή η παράλειψη των παρισταμένων να μη παρατηρήσουν το, ούτω πως, κράτημα των ηνιών από τον άσχετο κλυδωνιζόμενο με αποτέλεσμα ο ατυχής Ίππος να υφίσταται πόνους από τη στομίδα (XAINOYΣΕΣ ΣΙΑΓΟΝΕΣ) και να μη μπορεί να διατηρήσει ούτε καν σωστό καλπασμό! Όταν η βαρβαρότητα συνδυάζεται με ασχετοσύνη η εικόνα του εφίππου πολιτικάντη εκφράζει αδρά τη περίπτωση!


     Ο ταραγμένος και άτακτος «καλπασμός» του Ίππου, ενδεικτικός της επενεργείας της στομίδος από τα βάρβαρα χέρια του αναβάτη του, υπό τους ήχους «πατριωτικής» …αμερικανικότατης υποκρούσεως “western” έδωσαν ένα θέαμα …"εθνικιστικού" απείρου κάλλους! Το δυστύχημα, όμως δεν εξαντλήθηκε εδώ…

     Ένας αναβάτης - «τσουβάλι» επάνω στον Ίππο, προσπαθώντας να «μαζέψει» τήδε κακείσε τις λυμένες ηνίες, να πέφτει «διπλωμένος» εμπρός, επάνω στα … «αφτιά»  του ζώου (του τετραπόδου, προς αποφυγή αποριών…) διαταράσσοντας την ισορροπία του Ίππου ο οποίος χοροπήδαγε σα το «κατσίκι» για να αποφύγει τους πόνους της στομίδος αλλά και της ράχεως από το πέρα-δώθε σώμα του αναβάτη του, είναι απλώς θέαμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!


     Δυστυχώς, οι γελοίοι πολιτικάντες δεν αντιλαμβάνονται ότι Ιππική σημαίνει αφιέρωση στον Ίππο και όχι φτηνή φιγούρα! Παλιότερα, ακόμη ένας πολιτικάντης, ο Βύρων Πολύδωρας, θέλησε να εντυπωσιάσει τις ψηφοφόρους του φωτογραφιζόμενος έφιππος σε προεκλογικό του φέιγ-βολάν. Ο αθεόφοβος, άσχετος από Ιππική και τρέμοντας το ενδεχόμενο αντιδράσεων ενός Ίππου, προτίμησε να μεταβεί σε …γηροκομείο Ίππων, στην Ανάβυσσο, για να βγάλει τη πολυπόθητη φωτογραφία για το πελατειακό κοινό του χρησιμοποιώντας έναν από τους εσχατόγηρους Ίππους που περίμεναν από μέρα σε μέρα το μοιραίο. Επειδή δεν είχε την απαραίτητη, πειστική, αμφίεση, έστειλε τον οδηγό του σε κατάστημα ειδών Ιππασίας στο Κορωπί για να του φέρει ένα απαστράπτον ζευγάρι μπότες Ιππασίας το οποίο όμως ήταν λίγο μικρότερο σε μέγεθος του κανονικού. Ο Πολύδωρας ντύθηκε καταλλήλως και ανέβηκε επάνω σε ένα …ετοιμοθάνατο λευκό Ίππο για να είναι σίγουρος ότι δε θα του έκανε κανένα απρόβλεπτο… Μετά τη φωτογράφηση προσπάθησε να αλλάξει και να επανέλθει στην ενδυματολογική καθημερινότητά του αλλά η μία μπότα …δεν έβγαινε με τίποτε. Έτσι προτίμησε να αποχωρήσει φορώντας ένα σκαρπίνι και μία μπότα προς τέρψη όσων είχαν παρακολουθήσει το καραγκιοζιλίκι συμπεριλαμβανομένου και του υπευθύνου του χώρου Γιάννη Σέρβου!

     Με γνώμονα την ευημερία των Ίππων και τόλμη ακόμη και προς τις δυσκολότερες περιπτώσεις μαθητών, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να προστατεύσουμε τους Ίππους αναλαμβάνοντες στη Σχολή μας την «περίπτωση Μπαρμπαρούση» στον οποίο προσφέρουμε δωρεάν εκατό μαθήματα Ιππικής ώστε να καταφέρει κάποτε να ιππεύσει σωστά, εάν φυσικά το επιθυμεί και όχι απλώς να εντυπωσιάζει το κοινό πανηγύρεων. Βεβαίως, στη Σχολή μας ένας μαθητής από το πρώτο μάθημα μπορεί να αποκτήσει σωστό κάθισμα, όμως μία Σχολή επιπέδου λαμβάνει πάντοτε υπ’  όψη της τις "ιδιαιτερότητες" των μαθητών της.


     Κωνσταντίνε Μπαρμπαρούση, σας περιμένουμε επ΄ αγαθώ της ευημερίας του Ίππου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.