Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΤΡΙΑ ΝΕΑ, ΑΝΗΛΙΚΑ, ΜΕΛΗ


     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αισθάνεται την μεγαλύτερη καταξίωση όταν υποδέχεται Γονείς οι οποίοι μας εμπιστεύονται τα ανήλικα παιδιά τους για να εκπαιδευθούν κοντά μας στην υψηλή Ιππική Τέχνη! Χθες, νοιώσαμε για άλλη μια φορά αυτή την καταξίωση όταν υποδεχθήκαμε Γονείς οι οποίοι ενέγραψαν ακόμη τρία ανήλικα Μέλη στην Ομάδα μας, ξεκινώντας αμέσως τα μαθήματά τους.


     Σε ένα υποδειγματικό μάθημα με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ομάδος μας Αρπάλυκο, την Υπαρχηγό- Εκπαιδεύτριά μας Χαρά και τον Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Γεώργιο, τρία, ακόμη, μικρά Ελληνόπουλα, με τα διακριτικά της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" γνώρισαν τον υπέροχο Σύντροφο του Ανθρώπου που λέγεται Ίππος και μυήθηκαν, με ασφάλεια, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, στα μυστικά της Ιππικής.


     Με πλήρη παιδαγωγική συνείδηση αλλά και προσοχή, οι τρείς Εκπαιδευτές της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" χειραγώγησαν τις τρεις νέες, ανήλικες, μαθήτριές μας στο μονοπάτι της χαρούμενης αλλά, πάνω απ΄ όλα, ασφαλούς συνεργασίας με τον Ίππο, επαληθεύοντας τη μοναδικότητα του εκπαιδευτικού μας προγράμματος.


     Στη Σχολή μας όπου το "παιδί" αντιμετωπίζεται ως υπεύθυνη προσωπικότητα χωρίς υπερπροστατευτικές ακρότητες, οι μαθητές μας, ακόμη και οι ανήλικοι, ή, μάλλον, κυρίως οι ανήλικοι, λογίζονται ως απολύτως μάχιμες προσωπικότητες και καλούνται να εφιππεύουν δια στρατιωτικής εφάλσεως, όπως ακριβώς και οι πολεμιστές. Διότι, αν το παιδί δε μάθει να "πολεμά" στη ζωή τότε το περιμένει η απογοήτευση και αυτό δεν είναι αποδεκτό από το πνεύμα της Ομάδος μας.


     Απέραντη υπομονή από τον Εκπαιδευτή, ηλεγμένη καταλληλότητα του Ίππου και άφεση του παιδιού απερίσπαστου να εκτελέσει τις ασκήσεις με συνεχείς βελτιώσεις μέχρι την τελειότητα, κυρίως, απουσία "ρολογιού" από την εκπαιδευτική διαδικασία, είναι οι βασικές συνιστώσες της λειτουργίας της Σχολής μας.


     Και το αποτέλεσμα όπως το απολαύσαμε και στο συγκεκριμένο τριπλό μάθημα των νέων, ανηλίκων Μελών μας, δεν είναι μόνον η ικανοποίηση στα πρόσωπά τους και στα πρόσωπα του Ίππου και του Εκπαιδευτή, αλλά και στα πρόσωπα των συνοδών Γονέων τους προς τους οποίους είμεθα ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη να μας εμπιστεύονται "ό,τι" πιο πολύτιμο έχουν και ...έχουμε και ως Ομάδα αλλά και ως Πατρίδα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.