Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΟΡΟΘΕΤΩΝΤΑΣ 
ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ 
ΤΗΣ "ΚΟΙΛΑΔΟΣ"
&
ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ 3ης ΜΑΪΟΥ 2014


     Πολλοί καλοί φίλοι οι οποίοι δεν εννοούν επακριβώς τον όρο "Κοιλάδα" που συχνά χρησιμοποιούμε, φαντάζονται ότι αναφερόμαστε μόνον σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ". Αυτό, εν μέρει, είναι σωστό, αλλά δεν καλύπτει πλήρως την έννοια της "Κοιλάδος" όπως εμείς την εννοούμε! 


     Για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ως "Κοιλάδα" νοείται κάθε χώρος στον οποίο ασκούμεθα και προπονούμεθα, χώρος που μπορεί να βρίσκεται ακόμη και στη καρδιά της ...τσιμεντο-Αθήνας, όπου μπορούμε να επιλέξουμε το πιο φυσικό και όμορφο σημείο για μια επιτυχημένη Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία όπως η τελευταία, του Σαββάτου 3ης Μαίου, η οποία υπήρξε από τις πιο διδακτικές και ωφέλιμες!


     Γι αυτή την τελευταία Προπόνηση δε χρειάστηκε να μετακινηθούμε μακρυά και την κάναμε σε απόσταση "αναπνοής" από τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, με απόλυτη ασφάλεια αλλά και άνεση σε ένα κατάφυτο απόμερο σημείο στο οποίο προπονηθήκαμε υπό ιδανικές συνθήκες.


     Πράγματι, απολαμβάνοντας τη "ζούγκλα" στη καρδιά της Αθήνας και τη συντροφιά των ήρεμων πουλιών χαρήκαμε μια Προπόνηση από την οποία δε στερηθήκαμε ούτε των απαραίτητων μέσων προθερμάνσεως που το ίδιο το περιβάλλον μας προσέφερε...


     Έτσι ο Αρπάλυκος αξιοποίησε ακόμη και τα υπάρχοντα ξύλινα κάγκελα ώστε να εκτελεσθούν οι προβλεπόμενες διατάσεις του προθερμαντικού μας προγράμματος. Η επιλογή της σημερινής μας "Κοιλάδος" επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η αυτάρκεια δυνατοτήτων Εκπαιδεύσεως μιας πολεμικής Ομάδος μπορεί να επιτευχθεί, απλώς, με λίγη ...σκέψη! Κι αυτό είναι μέρος της "φιλοσοφίας" μας.


     Αυτή η Προπόνηση ήταν αφιερωμένη στην έγκαιρη αναγνώριση καλά κρυμμένων στόχων και χρονομέτρηση "εξουδετερώσεώς" τους. Αντιληπτικότητα, ευστοχία, ταχύτητα, μια σύνθεση ικανοτήτων του Πολεμιστή!


     Οι τέσσερις μπάλες-στόχοι κρύφτηκαν και προς τις δύο πλευρές μιας συγκεκριμένης διαδρομής και ο ασκούμενος θα έπρεπε μέσα στο συντομότερο χρόνο να τις εντοπίσει και να τις "κτυπήσει" με τα βέλη του, εκτιμώντας την αντίσταση και τις εκτροπές των φυλλωμάτων που τις έκρυβαν.


     Οι μπάλες-στόχοι είχαν διάμετρο 16 εκατοστομέτρων και όπως ήσαν "εξαφανισμένες" μέσα στα φυλλώματα ο εντοπισμός τους ήταν σωστή πρόκληση...


     Αρχάριοι και προχωρημένοι κατάφεραν σημαντικά πλήγματα στους στόχους και το υπέροχο φυσικό τοπίο ήταν πηγή εμπνεύσεως για τη κίνηση όλων μέσα στα πυκνά φυλλώματα.


     Όλοι προσπάθησαν και κατάφεραν να ακούσουν τον χαρακτηριστικό ήχο του καρφώματος του βέλους στη μπάλα-στόχο έχοντας βεβαίως και το νου τους στο χρονόμετρο το οποίο κρατήθηκε "ευλαβικά" για όλους.


     Οι μπάλες-στόχοι δεν ήσαν όλες ορατές από την ορθία στάση κι έτσι οι ασκούμενοι δε δίσταζαν να προσαρμοσθούν ώστε να επιτύχουν καλό αποτέλεσμα.


     Σε κάποια στιγμή έπεσε μια ψιχάλα και ο αγαπημένος μας Σταμάτης με το γνωστό χιούμορ του δε δίστασε να ανοίξει την ...ομπρέλα του η οποία, όπως μας είπε, είναι ευθυγραμμισμένη με την εθνικότητα των μακρυνών μας Δασκάλων, όμως το άνοιγμα αυτής της ομπρέλας φαίνεται ότι "ξόρκισε" τη βροχή και ο καιρός μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε "στεγνοί" τη Προπόνησή μας, ενώ ο άριστος Τοξότης μας, Σταμάτης, ανεδείχθη νικητής και στους δύο γύρους!


     Το τέλος μας βρήκε στο εξοχικό τραπέζι (αυτή η Κοιλάδα διαθέτει τα ...πάντα!) να συνεννοούμεθα για το ελεύθερο Σεμινάριο Ιππικής Διδασκαλίας της, επαύριο, Κυριακής 4ης Μαίου!


"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", 
μια πολεμική Ομάδα 
που μπορεί να μετατρέψει σε έργο Τέχνης 
ακόμη και ένα ...αγκάθι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.