Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

O ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ ΖΕΥΣ ΣΤΟ ...LEDU ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ!


     Το αρχαίο ρήμα "ύω" σήμαινε "βρέχω" και από το ρήμα αυτό προέρχεται και η λέξη "υετός", δηλαδή, η πτώση μορφών ύδατος από ψηλά προς εναπόθεσή τους στο έδαφος. 


     Όπως μας παραδίδεται από την αρχαιότητα, ο Πατέρας θεών κι Ανθρώπων Ζευς, ο νεφεληγερέτης, αποχαιρετούσε πάντοτε τους πιστούς του με υετό ενεξαρτήτως εποχιακών περιόδων, ακόμη και υπό τις πλέον καλοκαιρινές συνθήκες. Άλλωστε και ο γνωστός χριστιανικός "αγιασμός" αποτελεί αντιγραφή και συνέχεια του υετού του Διός. Όσοι πριν πολλά-πολλά χρόνια είχαμε μετάσχει σε μία ονοματοδοσία κατά το αρχαίο τυπικό στη κορυφή του Ολύμπου (τέλη Ιουλίου...) αιφνιδιαστήκαμε όταν επιστρέφοντας και πριν πατήσουμε το πόδι μας στη δημοσιά, μια λεπτή βροχή ήρθε μέσα στο κατακαλόκαιρο να μας δροσίσει από την πολύωρη κατάβασή μας...


     Κατά την τελετή λήξεως των 1ων Αγώνων Παραδοσιακής Τοξοβολίας 2012 στο Ledu της Κίνας, αυτό τον Ιούλιο, ο Ζευς ...έκανε και πάλι την εμφάνισή του όταν στο τέλος (!) άνοιξε τους υέτιους ασκούς του για να δροσίσει (κάπως έντονα, είναι η αλήθεια...) τους Τοξότες των 26 Χωρών που αγωνίσθηκαν και που σε λίγο θα αποχωρίζονταν...


     Απολύτως πειθαρχημένοι οι Κινέζοι θεατές στις κατάμεστες, παρά τη βροχή, κερκίδες άνοιξαν τις ομπρέλες τους ενώ οι επί σκηνής, αγωνιζόμενοι και διοργανωτές φόρεσαν, κατά το πλείστον, τα λεπτά διαφανή αδιάβροχά τους.


     Μόνοι ατάραχοι εν μέσω βροχής, τα Μέλη της Αποστολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που αδιαφόρησαν πλήρως για τον υγρό αποχαιρετισμό  και συνέχισαν να κινούνται ...απτόητοι εν μέσω των διαπορούντων ξένων. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" με άψογο βηματισμό και ελληνικότατο καμάρι, παρέλαβαν το βραβείο της Ομάδος μας διασχίζοντας το στάδιο κι επέστρεψαν στις θέσεις τους με την Ελένη μας να εντυπωσιάζει με την ελαφρότητα και την άνεση που κρατά το βραβείο το οποίο στα χέρια της δείχνει κατασκευασμένο από ...φελιζόλ, ενώ είναι γλυπτό σε συμπαγή ορυκτό ίασπι βάρους τουλάχιστον οκτώ κιλών. Και όχι μόνον..., η Ελένη φάνηκε ακατάδεχτη ακόμη και για το αδιάβροχο με το οποίο τους είχαν εφοδιάσει, ίσως για να μη χαθεί η σαγήνη του υπέροχου κινεζικού φορέματός της που επέλεξε για την τελετή λήξεως!


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.