Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΟΚΤΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑΞΙΟΥ...


     Καμιά φορά αξίζει να ξεφεύγουμε βαθιά μέσα στη Φύση κι έξω απ΄ τα καθιερωμένα... Αξίζει να κρυβόμαστε στην αγκαλιά μιας ανέγγιχτης χλωρίδας που πάντα βρίσκεται δίπλα μας χωρίς να χρειάζεται να ξενητευτούμε για να απολαύσουμε τη θαλπωρή της. Αυτό κάναμε τούτο το Σαββατοκύριακο αξιοποιώντας μιαν ευγενή πρόταση του αγαπητού Συνασκουμένου μας Γεωργίου ο οποίος προσφέρθηκε να μας διδάξει μία φόρμα Tai Chi από την προσωπική του εμπειρία κι ενασχόληση με το αντικείμενο.


     Αυτό το απόγευμα "το άνοιγμα του Τόξου", για μας, σήμαινε απλώς το ένα από τα οκτώ μέρη της φόρμας που μας δίδαξε ο Γεώργιος και τα πραγματικά Τόξα μας παρέμειναν στις θήκες τους για να βιώσουμε μιαν άλλην εμπειρία. Όμως, δε μετανοιώσαμε καθόλου!


     Η ενασχόληση με την συγκεκριμένη φόρμα έδειξε από τη πρώτη στιγμή πόσο ωφέλιμη ήταν για όλους. Εξ αρχής φάνηκε πόσο το Tai Chi συντελεί στον συντονισμό μιας Ομάδος και σχηματίζει ένα αόρατο ρεύμα μέσα στο οποίο ρέει τόσο αρμονικά η κοινή ενέργεια.


     Ήταν μια καλοδεχούμενη αίσθηση να βλέπεις τον συντονισμό όλων μέσα από μία αυτοσυγκεντρωτική χαλαρότητα... 


      Χαρακτηριστικό ήταν όταν, μετά την ολοκλήρωση της διδασκαλίας, όλοι οι Συνασκούμενοι κάθησαν αμίλητοι και χαλαροί για να στοχαστούν κάμποσα λεπτά, κάτι που παρατηρήσαμε για πρώτη φορά σε Προπόνησή μας... Αυτή η απροσυνεννόητη και μοναδική "ανάπαυλα" έδειξε και το τι πραγματικά συνεισφέρουν κάποιες παρεκκλίσεις από τη "πεπατημένη"...



     Παραμερίσαμε, λίγο, τα πευκόκλαρα με τις πυκνές πευκοβελόνες και ρίξαμε μια κλεφτή ματιά στη κακάσχημη τσιμεντολακκούβα που μας περίμενε ...δίπλα μας! Όμως, τώρα δε μας πολυένοιαζε... Είχαμε γεμίσει για τα καλά με οξυγόνο τα κύτταρά μας. Κι όλα τούτα χάρη στο Γεώργιο τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς για την ωραία διδασκαλία της φόρμας που, τόσο ευγενικά, μας προσέφερε! Αυτές οι μικρές βδομαδιάτικες "φυγές" μας, με τα γαλάζια αυγουστιάτικα φεγγάρια, θα επιβεβαιώνουν ότι, πράγματι μπορούμε να κλείνουμε "απ΄ έξω" την ασκήμια των σωρευμένων λαθών όσων δεν εκτίμησαν τη Φύση!  

             
Και άλλα τινά...


     Βεβαίως, καμιά καλοκαιρινή ρομαντική διάθεση δε θα μπορούσε να μας βγάλει από το καθιερωμένο, μαχητικό, πρόγραμμα της Ομάδος μας. Έτσι, αυτό το Σαββατοκύριακο προχωρήσαμε και την Παραδοσιακή Τοξοβολία μας με το γνωστό σενάριο του "πυρός και κινήσεως" σε δασώδες τοπίο με τακτικές ανορθοδόξου Πολέμου.  


     Οι Εφιπποτοξότες μας κινήθηκαν μέσα στη πυκνή βλάστηση εντοπίζοντας τους στόχους και τοξεύοντάς τους, ενώ οι παρατηρητές, δίπλα τους, κατέγραφαν με το χρονόμετρο τις επιδόσεις τους.


     Μετά το ευεργετικό Tai Chi και τη καλή προθέρμανση μέσα στο οξυγονωμένο, κατάφυτο, περιβάλλον, διαβάσαμε στο τέλος τις σημειώσεις των παρατηρητών με αρκετή ικανοποίηση για τα επιτεύγματα όσων, σήμερα, έλαβαν μέρος!


     Η άριστη φυσική κατάσταση των Εφιπποτοξοτών μας αλλά και οι υποδειγματική σχέση μας στην εκπαίδευση, όχι μόνον μεταξύ μας αλλά και με το ίδιο το προπονητικό μας αντικείμενο, δεν μας εκπλήσσει, πλέον, για τις επιτυχίες που πιστοποιούν οι παρατηρητές και τα χρονόμετρά μας.


     Τέσσερα, ακόμη, νέα Μέλη μας έδωσαν την χαρά της παρουσίας τους και κατάφεραν να τοξεύσουν μαζύ μας, με την διδασκαλία της Υπατίας. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε να χαρούν μαζύ μας Ίππους και Τόξα! Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε πολλή δουλειά στο Ιππευτήριο! Η Ομάδα, διεκδικεί πλέον μια καλή παγκόσμια θέση. Ευχηθείτε μας!






3 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.