Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΤΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



     Η ανεξέλεγκτη «παγκοσμιοποίηση», ευτυχώς, αρχίζει να συνειδητοποιείται από την μείζονα Ανθρωπότητα η οποία αρνείται να εκχωρήσει την ιδιαιτερότητα της ιδιοσυστασίας της προς χάρη μιας βαλτώδους «ομογενοποιήσεως», ενός παγκόσμιου «αχταρμά» μέσα στον οποίο θα εξαφανισθούν οι Παραδόσεις!

     Το παραπάνω συμπέρασμα δεν αποτελεί μιαν οπτιμιστική προσδοκία του γράφοντος, αλλά μια προσεκτική εκτίμηση της παγκόσμιας «αναδιπλώσεως» η οποία ανεγνώρισε εγκαίρως τον κατήφορο των, κατά χώρες, Εθνικών Παραδόσεων  προς τους «αποθέτες» της απωλείας "εθνικών ταυτοτήτων". Έτσι, σήμερα, παρατηρούμε να πολλαπλασιάζονται διοργανώσεις, αναστατικές, πατρώων Παραδόσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και να συγκεντρώνουν στο επίκεντρό τους ένα τεράστιο λαϊκό ενδιαφέρον που σημαίνει την διάσωση και ανάπτυξη του ίδιου του Πολιτισμού της Ανθρωπότητος!

     Στο παγκόσμιο γίγνεσθαι της διασώσεως και αναπτύξεως του Πολιτισμού, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με την διεθνή παρουσία και τις επανειλημμένες διακρίσεις της με πρώτα παγκόσμια βραβεία, συμβάλλει στην διάδοση της Έφιππης Τοξοβολίας η οποία θεωρείται παγκόσμιο πολιτισμικό αγαθό και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της «UNESCO». Πέραν αυτού, κήδεται των Ελληνικών αλλά και παγκοσμίων Εφιπποτοξοτικών Παραδόσεων αλλά και του Ελληνικού Αθλητισμού εν γένει αρνούμενη να εμπλακεί στο ελλαδικό αθλητικό κατεστημένο το οποίο θεωρεί ανήθικο και ανθελληνικό κυρίως για έναν, πρώτιστο, λόγο : διότι το θεωρεί ένοχο για τον εκφυλισμό του Ολυμπιακού Πνεύματος με την αλόγιστη ανοχή της νοθεύσεως, ευτελισμού κι εμπορικοποιήσεως των Ολυμπιακών Αγώνων από ξένους μη δικαιούμενους την διαχείρισή τους ούτε ιστορικώς, ούτε ηθικώς!

     Όπως είναι παγκοίνως γνωστό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες υπήρξαν θρησκευτικές, αγωνιστικές, τελετουργίες, αποκλειστικώς μεταξύ ελευθέρων Ελλήνων πολιτών. Κατ΄ αυτές τις θρησκευτικές εορτές οι ελεύθεροι Έλληνες πολίτες επεδίωκαν να ευχαριστήσουν τους Θεούς μας με πρώτιστο τον Θεό Αγώνα του οποίου το άγαλμα, έργο του Αργείου Διονυσίου και ανάθημα του Σμικύθου, κοσμούσε την αρχαία Ολυμπία.

     Η αρχαία Ολυμπία δεν ήταν πόλη αλλά σύμπλεγμα Ιερών και άλλων θρησκευτικών κτισμάτων στους πρόποδες του Κρονίου λόφου της αρχαίας Πισάτιδος στη συμβολή των ποταμών Κλαδέου και Αλφειού. Η περιοχή, στην οποία ενετάσσετο και το Ιερό της Ολυμπίας, ανήκε  πριν από την Δωρική εισβολή στην πόλη Πίσα με τους Αχαιούς Πισάτες ιδρυτές της Ολυμπίας και λάτρεις του Ουρανού και της Γης με ιδιαίτερο Ιερό, ονομαζόμενο «Γαίον».

     Χωρίς κανέναν κοσμικό χαρακτήρα, η αρχαία Ολυμπία δεν κατωκείτο από μόνιμο πληθυσμό πλην Ιερέων, Ελλανοδικών και Αθλητών και έλαβε το (προελληνικό) όνομά της  από την λέξη «Όλυμπος» που σημαίνει «όρος» ως επίθετο της εκεί λατρευομένης γης «Ολυμπία Γη», ή, από τον Ολύμπιο Δία που ελατρεύετο εκεί και προς Τιμή του οποίου προέκυψε και η ονομασία «Ολυμπιακοί Αγώνες». Έτσι, από τις αρχές της δεύτερης χιλιετίας προ χριστιανικής χρονολογήσεως και επί χίλια διακόσια χρόνια όταν ο μισέλλην χριστιανός Θεοδόσιος τους διέκοψε και βανδάλισε τον αρχαίο χώρο και τα Μνημεία του, ο χώρος της αρχαίας Ολυμπίας ήταν ιερός με αμιγώς θρησκευτικό χαρακτήρα, όπου ελεύθεροι  Έλληνες πολίτες τιμούσαν τους Θεούς μας με τελετουργικές συγκεντρώσεις  πιστών (Αγώνες) και με συγκεκριμένα Αγωνίσματα!

     Εν ολίγοις, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν αμιγώς Ελληνικό, φυλετικό και θρησκευτικό  χαρακτήρα, «ρατσιστικό» και «παγανιστικό» εάν κάποιοι έτσι το προτιμούν, με κοινή συνισταμένη την λατρεία και την απότιση Τιμής σε πατρώους Θεούς, Ημιθέους και Ήρωες,  πάνω δε απ΄ όλα με κοινή Ελληνική καταγωγή των συμμετεχόντων!

     Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ήσαν «παίγνια» («games») όπως ατυχέστατα και απατηλά αποκαλούνται οι σημερινοί ψευδεπίγραφοι «Ολυμπιακοί Αγώνες» οι οποίοι περιλαμβάνουν παίγνια εντελώς άσχετα προς τους αρχαίους Αγώνες όπως κατ΄ εκφυλισμό κατέληξαν σήμερα, ούτε και υπήρξαν «χωνευτήρι» ενός πολυφυλετικού «αχταρμά»    ως φορέως προωθήσεως πρωταθλητικού εμπορίου και φαρμακοδιεγέρσεως, όπως δυστυχώς εξελίχθηκε μεταπολεμικώς!

     Σήμερα, οι ψευδώνυμοι και κλεψίτυποι «Ολυμπιακοί Αγώνες», παραχαραγμένοι ως προς τον τόπο καταγωγής τους, το ηθικό αντικείμενό τους, την εθνική καταγωγή των συμμετεχόντων, την φυσική-ταξιδερμική  ομοιογένεια των συμμετεχόντων, αλλά και τα διαλαμβανόμενα «αγωνίσματα»,   αποτελούν κακέκτυπο μόρφωμα εκφυλισμού της Αθλήσεως αλλά και του ίδιου του Αθλητισμού, για τους εξής λόγους:

      1. Τελούνται εκτός της αρχαίας Ολυμπίας της οποίας η Ιερά Άλτις (το ιερό άλσος που ήταν αφιερωμένο στη λατρεία του Διός) νομιμοποιεί την τέλεση Ιερών Αγώνων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και άνευ της οποίας Άλτεως, Ολυμπιακοί Αγώνες δεν νομιμοποιούνται!

     2. Αλλοιώνουν τον, προϋποτιθέμενο, Ελληνικό χαρακτήρα τους, νοθεύοντάς τους με αλλοφύλους οι οποίοι φαλκιδεύουν, ποικιλοτρόπως, το Πνεύμα αλλά και το «γράμμα» του Ολυμπισμού, εισάγοντας αλλότριες ηθικές παραδοχές, αλλότρια ήθη και έθη από εκείνα τα οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Και μπορεί οι ιδιαιτερότητες κάθε Λαού να είναι, οίκοθεν σεβαστές εντός της επικρατείας στην οποία κάθε Λαός δικαιούται να αναπτύσσεται αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι κάθε Λαός εντός της δικής του επικρατείας είναι υποχρεωμένος να δέχεται αλλότρια ήθη, έθη και ηθικές, ξένων προς αυτόν! Τέλος,

   3. Κατά εντελώς απαράδεκτη ηθική προσβάλλουσα την ιδιαιτερότητα των Φυλών, ανέχονται την συμμετοχή για την διεκδίκηση κοινού επάθλου, Αθλητών με διαφοροποιημένη μυοσκελετική δομή η οποία ευνοεί εκ των προτέρων μερικούς εξ αυτών όπως κατά τα αγωνίσματα δρόμου στα οποία οι μαύροι λόγω μυοσκελετικής ιδιαιτερότητος κερδίζουν, ενώ είναι ανύπαρκτοι σχεδόν στα πλείστα όσα άλλα αγωνίσματα, γενόμενοι, τεχνηέντως, ψευδή πρότυπα με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

    4. Προάγουν έναν εξαναγκαστικό «πρωταθλητισμό» με την υποχρεωτική χρήση φαρμακοδιεγερτικών ουσιών, αφού, ενώ με την ειδική ισχύουσα «νομοθεσία» οι Αμερικανοί «Αθλητές» προστατεύονται στο απυρόβλητο του συστηματικού ελέγχου «anti-doping», όλοι οι υπόλοιποι Αθλητές προκειμένου να «φτάσουν» τις χημειοτεχνητές επιδόσεις των Αμερικανών συναθλητών τους υποχρεούνται να καταφύγουν και αυτοί σε ανάλογη φαρμακοδιέγερση η οποία αποτελεί όχι μόνον την «ημερομηνία λήξεως» του «αγωνίζεσθαι» του κάθε Αθλητή αλλά συχνά την ημερομηνία λήξεως της ίδιας του της ζωής! Έτσι, πλέον, οι ψευδώνυμοι «Ολυμπιακοί Αγώνες» δεν διεξάγονται μεταξύ φυσικώς αγωνιζομένων αλλά μεταξύ χημικώς τοξινουμένων με αποτέλεσμα ο πραγματικός αγώνας να μη διεξάγεται στους στίβους αλλά στα χημικά εργαστήρια των «μετόπισθεν» τα οποία αποδύονται σε …αγώνα δρόμου ώστε να παραγάγουν μη ανιχνεύσιμες φαρμακοδιεγερτικές ουσίες οι οποίες θα εξασφαλίσουν, αντί των μυών, την νίκη όχι σε Αθλητές αλλά σε …χρήστες!

     5. Προωθούν μία πολυεμπορία Αξιών και εμπορευμάτων  εξευτελίζοντας την αρχαία ανιδιοτέλεια του θρησκευτικώς αγωνίζεσθαι, αντικαθιστώντας τους τιμώμενους Θεούς με υπερτιμώμενα υλικά εμπορεύματα, κάτι που εξαχρειώνει την παγκόσμια αρετή προξενώντας μία πανανθρώπινη ηθική σύγχυση!

     6. Μειώνουν την σημαντικότητα των αυθεντικών Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι δεν ήσαν, απλώς, αγώνες σωματικής δυνάμεως και σωματικών ικανοτήτων αλλά και Σαλπιγκτών και Κηρύκων (εκεί και ο Αρχίας ο Υβλαίος, ο Επιτάδης, ο Ηρόδωρος, ο Περιοδονίκης κλπ).

     Ο Αδόλφος Χίτλερ υπήρξε ο πρώτος ο οποίος επεδίωξε την «επανελληνισμό» των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την Ολυμπιάδα του Βερολίνου (1936) δια της εισαγωγής της Φλόγας από την αρχαία Ολυμπία! Ο ηγέτης της Ναζιστικής Γερμανίας, τότε, είχε δώσει εντολή στον Carl Diem να προσφερθούν χρήματα στην Ελλάδα για την δημιουργία της Ολυμπιακής Ακαδημίας και να εκπονηθεί το σχέδιο μεταφοράς της Φλόγας από την αρχαία Ολυμπία στο Βερολίνο, τιμώντας και το Ολυμπιακό Πνεύμα και τον Ολυμπιακό Τόπο.

     Πράγματι, ο Carl Diem υλοποίησε τις εντολές του Führer και η Ελλάδα, με γερμανικά χρήματα, απέκτησε τις λαμπρές εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ ο Έλληνας καθηγητής της Φυσικής Σαλτερής Περιστεράκης κατεσκεύασε το ηλιακό κάτοπτρο με το οποίο η ηλιακή ακτινοβολία της ιερής Ολυμπιακής γης "πραγματώθηκε" σε μία μεγαλειώδη φλόγα η οποία, για πρώτη φορά καθοσίωσε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ναζιστικό Βερολίνο του 1936!

     Ένθερμος φιλέλληνας (βλ.: "Mein Kampf") o Aδόλφος Χίτλερ, έκανε πράξη την λατρεία του προς την Ελλάδα και λίγο αργότερα, θα υπεδέχετο ο ίδιος και θα αγκάλιαζε στον στίβο του βερολινέζικου Ολυμπιακού Σταδίου  τον Έλληνα μαραθωνοδρόμο Σπυρίδωνα Λούη ως αρχηγό της Ελληνικής Αποστολής η οποία, τιμητικώς, ετέθη επικεφαλής των ξένων Αποστολών στη Ναζιστική Ολυμπιάδα του 1936. Τότε, μάλιστα, ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος, περιβεβλημένος την ελληνική παραδοσιακή ενδυμασία, ετίμησε τον Führer προσφέροντάς του μία ανθοδέσμη με κλάδους εληάς, αναγνωρίζοντάς του ειρηνοποιό ιδιότητα ως διοργανωτού αγώνων με διαστάσεις ανακωχής κατά την ελληνική αρχαιότητα. Μια τέτοια υποδοχή Ελληνικής Αποστολής σε Ολυμπιακούς Αγώνες ουδέποτε επανελήφθη!

     Η πρώτη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, κατασκευασμένη με ατσάλι «Nirosta» του Οίκου "KRUPP", μετέφερε την ιερή Φλόγα στα χέρια αθλητών της εποχής εκείνης έχοντας χαραγμένη στη λαβή της όλη τη διαδρομή με αφετηρία την Ολυμπία, την Αθήνα και τους Δελφούς, τόπους ιερούς κατά τον Führer και τους επιτελείς του!

    Βεβαίως, από την τότε Ναζιστική Ολυμπιάδα του Βερολίνου κανείς δε ξέχασε τις δηλώσεις του νέγρου αθλητή Jesse Owens o οποίος, επιστρέφοντας στη χώρα του μετά την νικηφόρα συμμετοχή του στους αγώνες, κατηγόρησε τις δημοκρατικότατες Η.Π.Α. (και όχι την Ναζιστική Γερμανία, όπως οι πλαστογράφοι της Ιστορίας μας προσπαθούν να μας πείσουν) ως  ρ α τ σ ι σ τ ι κ ή  χώρα, λέγοντας τα εξής:

     «Όταν πέρασα μπροστά από τον κυβερνήτη (Χίτλερ), εκείνος σηκώθηκε, με χαιρέτησε και τον χαιρέτησα και εγώ. Ο Χίτλερ δε με σνόμπαρε, ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ ήταν εκείνος που με σνόμπαρε και δε μου έστειλε ούτε ένα τηλεγράφημα… Όταν γύρισα στην πατρίδα μου μετά από όλες αυτές τις ιστορίες για το Χίτλερ, δε μου επιτρεπόταν να εισέλθω στο λεωφορείο από τη μπροστινή πόρτα, έπρεπε να ανέβω από την πίσω, δε μου επιτρεπόταν να ζήσω εκεί που ήθελα, μπορεί να μην κλήθηκα από το Χίτλερ για ιδιαίτερη χειραψία αλλά ούτε και ο Πρόεδρος με κάλεσε στο Λευκό Οίκο για να με συγχαρεί».

     Ο Ναζιστής Αδόλφος Χίτλερ ετίμησε την Ελλάδα και τους Έλληνες, αντίθετα από τους σημερινούς (ξένους και ντόπιους γραικύλους) αντιφασίστες οι οποίοι προσπαθούν να "επισκευάσουν" τις υπαρξιακές τους διαμαρτίες καθυβρίζοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες, με αποκορύφωμα την κατ΄ αυτές τις ημέρες, παρωδία «Ολυμπιακών Αγώνων» του Λονδίνου οι οποίοι αναδεικνύουν την βαθύτατη σήψη του θεσμού και την αδήριτη αναγκαιότητα επαναφοράς τους στο, αρχέγονο,  Ελληνικό πλαίσιό τους.

     Πλήρης περιφρόνηση προς την Ιστορία και την Ηθική της Αθλήσεως, αλλά και πλήρης απαξίωση στοιχειωδών Αρχών του Ολυμπιακού Πνεύματος, αποτελούν τις οικτρές συνισταμένες της τελευταίας υπελίξεως των «Ολυμπιακών Αγώνων» του Λονδίνου.

     Κατ΄ αρχήν, ο επικεφαλής της, κατ΄ όνομα…, Διεθνούς «Ολυμπιακής» Επιτροπής, εβραϊκής καταγωγής Jaques Rogge , στον εναρκτήριο λόγο των «Αγώνων» προκάλεσε το παγκόσμιο αίσθημα δηλώνοντας ότι «το Λονδίνο αποτελεί το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων» ασελγώντας στην ίδια την καταγωγή και την ιστορικότητά τους! Και σα να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος διεθνής «παράγων», εντελώς ανιστόρητα και προκλητικά, συμπλήρωσε: «Αυτή η μεγάλη χώρα (ενν. : Aγγλία) που αγαπάει τον αθλητισμό είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως η γενέτειρα των σύγχρονων σπορ. Ήταν εδώ που η ευγενής άμιλλα, το φερ πλέι τέθηκαν για πρώτη φορά. Καθορίστηκαν κανόνες, κανονισμοί. Εδώ για πρώτη φορά τα σπορ χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο εκπαιδευτικό στο σχολικό πρόγραμμα.»

     Επίσης, δεν εψάλη ο «Ολυμπιακός Ύμνος» του Σπύρου Σαμάρα, σε στίχους του Κωστή Παλαμά, που ακούστηκε  στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών, το 1896. Το 1958 η Διεθνής «Ολυμπιακή» Επιτροπή απεφάσισε να είναι ο επίσημος «Ολυμπιακός Ύμνος» και να ψάλλεται κατά την έναρξη και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που εψάλη ήσαν αυτοί της Ρώμης, το 1960, και, έκτοτε, εψάλλετο ανελλιπώς σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα στο Σίδνευ, το 2000, εψάλη στα Ελληνικά από Ελληνική χορωδία και στο Πεκίνο, το 2008, επίσης στα Ελληνικά, και μάλιστα από παιδική κινεζική χορωδία! Σε όλες τις άλλες Χώρες, όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ύμνος εψάλη στη γλώσσα τους.  Θλιβερή εξαίρεση αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου, το 1972, και τώρα του Λονδίνου, όπου ο «Ολυμπιακός Ύμνος» εξετελέσθη  μόνο από ορχήστρα, που μάλιστα στο Λονδίνο ήταν και αφανής!

     Όταν ο  εβραϊκής καταγωγής Jaques Rogge ερωτήθη κατά πόσο το Λονδίνο ήταν έτοιμο να διοργανώσει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες  έκανε αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ, παρέλειψε την Αθήνα και μίλησε για το Πεκίνο! Είπε συγκεκριμένα: «Θα ήθελα να πιστεύω ότι από την άποψη ετοιμότητος οι αγώνες αυτοί είναι στην ίδια θέση με αυτή του Σίδνευ και του Πεκίνου σίγουρα, για να μιλήσω για τους πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς…». Πάλι ο Jaques Rogge ξέχασε τις μεγαλοστομίες του προς την Ελλάδα για την επιτυχία της προετοιμασίας και το άριστα που της έδωσε στον δημόσιο λόγο του κατά την τελετή ενάρξεως των Αγώνων στην Αθήνα του 2004. Και, βεβαίως, ο πονηρός εβραίος Jaques Rogge δεν «λησμόνησε» τυχαίως την Αθήνα αλλά ευφυώς απέφυγε να υπομνήσει στη διεθνή κοινή γνώμη τις τραγικές οικονομικές επιπτώσεις των Αγώνων του 2004 για τον Ελληνικό Λαό ο οποίος κατεχρεώθη προκειμένου να ανταπεξέλθη στη κολοσσιαία διοργάνωση με συνέπεια τη σημερινή οικονομική χρεωκοπία της Ελλάδος και τους τραγικούς δανεισμούς της!

     Τέλος, αναφορικώς με την Φλόγα, κατά την είσοδό της στο στάδιο του Λονδίνου, ο εκφωνητής δεν έκανε καμία αναφορά ούτε για την προέλευσή της ούτε για την Ιστορία της. Και εις ό,τι αφορά στην Ιστορία της γίνεται κατανοητό ότι οι πλαστογράφοι της παγκόσμιας αλήθειας και εν προκειμένω την παραχαράσσουν, αλλά η αποσιώπηση της Ελληνικής καταγωγής της δείχνει την αθλιότητα των λωποδυτών των γλυπτών του Παρθενώνος οι οποίοι δεν αντέχουν ούτε καν την αναφορά της λέξεως «Ελλάς»!

     Παρόμοια απαξιωτική προς το Ολυμπιακό Πνεύμα στάση με τον επικεφαλής της Διεθνούς «Ολυμπιακής» Επιτροπής ετήρησε και ο Πρόεδρος της  Ελληνικής «Ολυμπιακής» Επιτροπής Σπύρος Καπράλος καθώς και ο αρχηγός της Ελληνικής «Ολυμπιακής» Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος! Ο μεν πρώτος ως φερόμενος να έχει εμπορευθεί στη …μαύρη αγορά τα αναλογούντα εισιτήρια των Αγώνων, ενώ ο δεύτερος διότι, ως υπόδικος οικονομικός εγκληματίας, παραπεμφθείς ήδη στον εισαγγελέα ως υπαίτιος αδήλωτης εξαγωγής στο εξωτερικό του ποσού του 1.000.000 δολαρίων, όχι μόνον ετέθη επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής αλλά και παρήλασε ως παραστάτης της Ελληνικής Σημαίας ενώπιον της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ, η οποία   δολοφόνησε δεκάδες Ελλήνων Πατριωτών στην Κύπρο, αρνούμενη χάρη ακόμη και στον ανήλικο Ευαγόρα Παλληκαρίδη τον οποίο, αυτή η δολοφόνος απηγχόνησε ως εχθρό της βρεταννικής αποικιοκρατίας!

     Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι ο Ισίδωρος Κούβελος, ως, επιπλέον, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, θέση την οποία ως υπόδικος οικονομικός εγκληματίας συνεχίζει παρανόμως να κατέχει, παρήλασε ως αρχηγός μιας Αποστολής στην οποία δεν συμμετείχαν Έλληνες Αθλητές της …Ιππασίας, αφού, ως γνωστόν, επί των ημερών του Ισίδωρου Κούβελου η Ελληνική Ιππασία «εξηφανίσθη» από προσώπου γης ως «ανύπαρκτη»! 

     Έτσι, για πρώτη φορά, δημοσία δαπάνη, ένας υπόδικος οικονομικός εγκληματίας, παρελαύνει χωρίς Αθλητές του Αθλήματος του οποίου προίσταται, ενώπιον μιας διεθνούς εστεμμένης δολοφόνου, διασύρων την Ελληνική Σημαία και ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό ως Λαό εκπροσωπούμενο από έναν …υπόδικο ενώπιον μιας ….δολοφόνου!

     Μετά από όλα αυτά τα τραγικά για τον Ολυμπισμό και το Ολυμπιακό Πνεύμα, καθίσταται απολύτως αναγκαία η επαναφορά στο αρχαίο πλαίσιο καταγωγής και τελέσεως τους των Ολυμπιακών Αγώνων, με την απαγόρευση της χρήσεως του ονόματός τους από μη Έλληνες και την απαγόρευση της τελέσεώς τους οπουδήποτε αλλού εκτός αρχαίας Ολυμπίας!

     Για τον λόγο αυτό η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ποιεί έκκληση προς το Πανελλήνιο αλλά και το Παγκόσμιο Κοινό να αναλάβει εκστρατεία επαναφοράς των Ολυμπιακών Αγώνων στον Τόπο και στο πλαίσιο της καταγωγής τους με την δημιουργία φορέως ο οποίος θα λειτουργήσει προς τούτο! Η επαναφορά των Ολυμπιακών Αγώνων στο αυθεντικό πλαίσιο καταγωγής και τελέσεώς τους είναι πολύ πιο σημαντική από την υλοποίηση της ιερής ιδέας του Τ. Φιλήμονος ο οποίος πρώτος εζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνος διότι, εάν τα Γλυπτά αποτελούν την εμπράγματη υλοποίηση του αρχαίου Πνεύματος, η αποκατάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ελληνικό πλαίσιό τους αποτελεί θεμελιακή διακονία προς αυτό, τούτο, το Πνεύμα του Ελληνισμού !

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Η κύρια ανησυχία μου είναι ότι μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα επωμιστούμε και το κόστος το οποίο όπως αποδείχθηκε το 2004 ήταν δυσβάστακτο. ΣΙΓΟΥΡΑ θα μπορούσε με σωστή επανα-οργάνωση και διαχείρηση(από τη ρίζα..) ολόκληρου του θεσμού να γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιέστερα στο Αρχαίο Πνεύμα και με επιμεριζόμενο κόστος έτσι ώστε να μην "γονατίζει" η χώρα. Το ερώτημα είναι πώς θα καμφθούν-παρακαμφθούν τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον αθλητισμό και τα Αρχαία Ιδεώδη γιατί "....είναι πολλά τα λεφτά Άρη...." (από τη γνωστή Ελληνική ταινία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε Ανδρέα, εκεί που κυριαρχούν οι Αξίες, τα χρήματα χάνουν την ...αξία τους! Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες επανελληνισθούν θα αποτελούν αφ' εαυτού τους Αξίες καταργούσες την αξία των χρημάτων. Ένας αγρός είναι υπέραρκετός, χωρίς τις ...κρεμαστές γέφυρες του ...Καλατράβα και τα πανάκριβα στάδια που μετά τις ελάχιστες ημέρες που διαρκούν οι ολυμπιακές φιέστες σαπίζουν αναξιοποίητα! Μια φυσική ακτή είναι ένα όνειρο μπροστά στις εφιαλτικές πολυτελέστατες πισίνες με τα βακτηρίδια που χάσκουν κενές στον ήλιο όταν τα φώτα σβήνουν... ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ σημαίνει αναμέτρηση με τον εαυτό μας και όχι με τα θησαυροφυλάκια "συμφερόντων" που εξαγοράζουν τον ανθρώπινο ιδρώτα ανταλλάσσοντάς τον με αναβολικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.