Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"ΑLL YOU NEED IS LOVE ... LOVE IS ALL YOU NEED"

[Beatles]





     Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα προσαρμογής στην Φυσική Ιππασία από έναν δρόμωνα (Ιπποδρομιακό) Ίππο από όσα παρατηρούμε, μετά από δύο ημερών εκπαιδευτική παρέμβαση, στον Ίππο τον οποίο εδώρησε ευγενώς στην Ομάδα μας κορυφαίος Προπονητής του Ιπποδρόμου τον οποίο ευγνωμονούμε!


     Το αγαπημένο μας "πιτσιρίκι" έφτασε στο Ιππευτήριο της Ομάδος μας και, πριν καλά-καλά "βολευτεί" στη φάτνη του, έδειξε ότι αφαιρεί από την μνήμη του το ιπποδρομιακό άγχος και προσαρμόζεται ευχάριστα στη Φυσική Ιππασία, έτοιμο για τα ...εφιπποτοξοτικά καθήκοντά του!


     Ταιριασμένος, πια, πολύ καλά με τον Αρπάλυκο δείχνει ότι αυτή η συγκεκριμένη πειραματική σχέση Ανθρώπου και Ίππου υπόσχεται την καλύτερη εξέλιξη. Ο Αρπάλυκος, παρ΄ότι αρχάριος Ιππέας κι Εφιπποτοξότης (ιππεύει μόλις από τον περασμένο Αύγουστο και κατάφερε να καλπάσει και να τοξεύσει σε εννέα -μόλις- μαθήματα!) μπόρεσε να πείσει από την πρώτη στιγμή (μόλις χθες) τον νεαρό Ίππο ότι μπορεί να τον εμπιστεύεται και το χαριτωμένο τετράποδο, πλέον, εκπαιδεύεται με πολύ κέφι και εμπιστοσύνη αφημένο χαλαρά στα χέρια μας!


     Αφοσιωμένος στην Ιππική τέχνη, με εξαιρετικό συναίσθημα για τον Ίππο και τέλειο κάθισμα,ο νέος Εφιπποτοξότης, έμαθε να προσέχει ιδιαιτέρως τα "χέρια" του ώστε να μη στηρίζονται στις ηνίες παρενοχλώντας το στόμα του Ίππου κι αυτό το έδειξε σήμερα ιππεύοντας σε απολύτως ελεγχόμενο και αρμονικό καλπασμό και χωρίς σάγμα, τον δρόμωνα Ίππο.  Στην φωτογραφία, ο Αρπάλυκος καλπάζει "παρθενικά" τον μόλις προσφερθέντα Ίππο πριν καν του αλλάξουμε τον ιπποδρομιακό χαλινό! Ο εξαιρετικός Ιππέας, Αρπάλυκος, όχι απλώς διατηρεί την άνετη στάση ιππεύσεως αλλά και τις "άριστες χείρες" τις οποίες μαρτυρούν οι χαλαρές ηνίες αλλά και την καλπαστική συσπείρωση του νεαρού Ίππου ο οποίος για πρώτη φορά ανταποκρίνεται σε εντολές Φυσικής Ιππασίας.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" με την εκπαίδευση την οποία υφίστανται μπορούν με απόλυτη ασφάλεια να ιππεύσουν τον οποιονδήποτε Ίππο, σεβόμενοι την ψυχική και σωματική ακεραιότητά του! Και αυτό είναι ό,τι επιδιώκουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.