Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ





     Μέσα στη πελώρια μιζέρια και την απουσία οραμάτων που χαρακτηρίζει την εποχή μας, αποτελεί ευτύχημα το ότι κάποιοι εξακολουθούν να εμπνέονται από την ομορφιά και το μεγαλείο της Παραδόσεως, συμβάλλοντας, με θετική σκέψη και ακόμη πιο θετική πράξη, σε μια όμορφη κι εμπνευσμένη κοινωνική πραγματικότητα! Έτσι, μια ομάδα Συνελλήνων η οποία εργάζεται πολύ σοβαρά στην πιστή εφαρμογή των οπλομαχητικών τεχνικών της μεσαιωνικής και  αναγεννησιακής περιόδου, συνεχίζει να υπηρετεί την Παράδοση μέσα από την σπουδή της χρήσεως των αγχεμάχων. Πρόκειται για τον Ελληνικό κλάδο της διεθνούς οπλομαχητικής εταιρείας  "ΑRMA", δηλαδή, την "ARMA HELLAS" της οποίας δύο στελέχη, οι Χρυσοβαλάντης Ταμπακάκης και Γιώργος Ζαχαρόπουλος συνέγραψαν ένα ιστορικό εγχειρίδιο με τίτλο " Η ΙΠΠΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ".






     Αν και δεν έχουμε, ακόμη, μελετήσει την παραπάνω έκδοση ώστε να έχουμε πλήρη γνώση των περιεχομένων της, η σοβαρότητα με την οποία, τόσο η "ARMA HELLAS" όσο και οι δύο συγγραφείς, ασχολούνται με το αντικείμενό τους, μας πείθουν εκ των προτέρων ότι πρόκειται για κάτι αξιοπρόσεκτο.

     Είναι γνωστό το πόσο πενιχρή είναι η ελληνόγλωσση βιβλιογραφία (και δη η σύγχρονη) στον τομέα της Οπλομαχητικής και η παραπάνω έκδοση, ασφαλώς, θα αποτελέσει "σταθμό" ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.