Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΠΙΟ


     Τίποτε πιο πολύτιμο από τους αγαπημένους φίλους! Τα συναισθήματά τους πάντοτε αξίζουν περισσότερο από κάθε προσδοκία και συχνά αποτελούν πραγματικό θησαυρό! Όπως αυτό το Σαββατοκύριακο που ένας αγαπημένος φίλος, από τους κορυφαίους Προπονητές του Ιπποδρόμου, υλοποίησε μια από τις πλέον ονειρεμένες προσδοκίες μας, δωρίζοντάς μας ένα μοναδικό πλάσμα που δεν αποφασίσαμε αν τελικώς θα το εντάξουμε στη Σχολή μας ή θα το διαφυλάξουμε σε κάποιον ...εκθεσιακό χώρο του υπό οργάνωση Μουσείου μας!


     Αλλά, ας τα πάρουμε τα όσα έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο με τη σειρά...


     Η Ομάδα μας, μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, μπορεί πια να μιλήσει για το πρώτο ατύχημα σε Μέλος της! Πρόκειται για τον δεκατετράχρονο Γιώργο μας ο οποίος, με τη χαρακτηριστική εφηβική υπερκινητικότητά του, "τράκαρε" μέσα στο σπίτι του με το πόμολο της πόρτας του δωματίου του, με αποτέλεσμα να μας εμφανισθεί με αορτήρα χειρός! Θέαμα κωμικό (αν φαντασθεί κανείς ότι είναι ένας εξαιρετικός Εφιπποτοξότης που εκπαιδεύθηκε χωρίς ούτε μία πτώση!) αλλά και συμβάν με κόστος για τον ίδιο αφού του στοίχισε κάθε δυνατότητα ιππεύσεως που πολυαγαπάει αυτό το Σαββατοκύριακο. Επειδή θα θέλαμε το τεράστιο υπόλοιπο της ζωής του να το περάσει χωρίς κανένα δυσάρεστο απρόοπτο του αφιερώνουμε την παραπάνω φωτογραφία για να του θυμίζει ότι θα πρέπει να προσέχει και εκτός Ομάδος, όπως ακριβώς προσέχει και εντός! Θα πρέπει όμως να τον συγχαρούμε διότι, παρ' ότι "μονόχειρ" κατάφερε να επιτελέσει αρκετά καθήκοντα και την Κυριακή να προσφέρει υπηρεσία σταυλίτη και Αρχηγού Βολής διεκπεραιώνοντας δύο Προπονήσεις , συνεχώς, από τις έξι το πρωί(!) έως τις επτά το απόγευμα! Αυτά μπορεί να κάνει ένας δεκατετράχρονος "ΕΛΛΗΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" έστω και με ένα ...χέρι!


     Από τούτη την Κυριακή οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" περνούν το υποχρεωτικό Σχολείο Ιπποκομίας και Σταυλισμού σε έναν από τους καλύτερους Ιπποδρομιακούς Σταύλους, ο οποίος μας έκανε την Τιμή να δεχτεί τους εκπαιδευομένους μας.  Στον συγκεκριμένο Σταύλο, όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευόμενοι Ιππείς μας θα μάθουν Ιπποκομία και Σταυλισμό παρακολουθώντας ως βοηθοί τις εργασίες των Σταυλιτών του κατά τα ("βάρβαρα", είναι αλήθεια) ωράρια ενός τέτοιου Σταύλου.


     Έτσι, κάθε πρωί στις έξι, οι εκπαιδευόμενοί μας θα πρέπει να είναι παρόντες ώστε να ασχοληθούν με την Ιπποκομία σε έναν Σταύλο με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις και πολύ υψηλά "στάνταρτς" που θα εκτοξεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία των Μελών μας. Και, πληροφοριακά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ένας Ιπποδρομιακός Σταύλος δεν έχει καμία "σχέση" με έναν Σταύλο της λεγομένης "αθλητικής" Ιππασίας.


     Στον Ιπποδρομιακό Σταύλο η υγιεινή, η διατροφή και η όλη διαχείριση γίνεται με επιστημονική τελειότητα, με ιδιαίτερη προσοχή και ακρίβεια κατά έναν ανάλογο τρόπο με την συνεχή σάρωση ενδείξεων οργάνων από έναν πιλότο κατά την διάρκεια μιας πτήσεως. Ο Ιπποδρομιακός Σταυλίτης ζει και κινείται με ένα εξοντωτικό "flight plan" που πρέπει να εκτελεί καθημερινά χωρίς αποκλίσεις αφού όλα μέσα σε έναν τέτοιο Σταύλο σχεδιάζονται για την ευημερία και την ανάδειξη ενός κορυφαίου αθλητή, του δρόμωνος Ίππου!


     Εδώ οι εκπαιδευόμενοί μας θα "περπατήσουν" (έφιπποι και πεζή) τα έμβια αυτά κομψοτεχνήματα που τα θαυμάζουμε στην πίστα του Ιπποδρόμου, θα ασχοληθούν με την εξειδικευμένη σίτισή τους, θα προσέξουν την σχολαστική καθαριότητα φατνών και ιπποσαγής που φθάνει σε σημείο συνεχούς αντισηψίας των μερών μιας επισάξεως (στομίδων κλπ), θα μάθουν την χρήση μέσων υποστηρίξεως (χορήγηση ηλεκτρολυτών κλπ) και τόσα άλλα για την εκμάθηση των οποίων θα έπρεπε να υποβληθούμε σε πολύ σοβαρά έξοδα.


     Έτσι, γενόμενοι δεκτοί στον εξαιρετικό Σταύλο στον οποίο εκπαιδεύονται οι μαθητευόμενοι Ιππείς μας, όλην αυτή την ανεκτίμητη γνώση την αποκτούμε ανέξοδα και κατά τον καλύτερο τρόπο! Γι αυτό ας έχουν υπ΄ όψη τους όσοι θέλουν να εκπαιδευθούν ως Ιππείς ότι η Ιππική ξεκινά από τον Σταύλο, από την αφιέρωση "ψυχής" και χρόνου στην υπηρέτηση του Ίππου από το έδαφος, πολύ πριν ανεβούμε στη ράχη του!


    Ο ίδιος Ιπποδρομιακός Σταύλος μας ετίμησε με την προσφορά ενός από τα ζωντανά "διαμάντια" του! Ένα νεαρό ζωντανό "εργο Τέχνης" που σήμερα άφησε την ιπποδρομιακή ζωή για να επιστρέψει στην Φυσική Ιππασία για την οποία προορίζεται κάθε ιπποειδές και, ασφαλώς, οι Ίπποι. 


     Με τις γνώσεις του ως αρχαρίου Εφιπποτοξότη, ο Αρπάλυκος χρειάστηκε λιγότερο από ένα δίωρο για να πετύχει μία ριζική συμπεριφορική αναπροσαρμογή του νέου μας "Μέλους" μετατρέποντάς το σε ένα ...pet που ακολουθεί με ενδιαφέρον κι εμπιστοσύνη τον Άνθρωπο.


     Αυτός ο απολύτως αρχάριος Εφιπποτοξότης, με ηρεμία και διακριτική επιβολή και με τις πληροφορίες του βασικού εκπαιδευτικού εγχειριδίου της Ομάδος μας έδωσε αμέσως "στίγμα ηρεμίας κι εμπιστοσύνης" στο νέο κάτοικο του Σταύλου μας. Αργότερα, το ίδιο κατάφεραν κι ο Ακάδημος και η Όλγα επαληθεύοντας εκείνο το παλιό στίχο των Beatles : "All you need is love...love is all you need!"


     Eσαεί ευγνώμονες προς τον ευεργέτη μας Προπονητή, του υποσχόμεθα το τετράποδο "Παιδί" του να έχει την καλύτερη δυνατή μεταχείριση ανάλογη με εκείνη που είχε στον Ιπποδρομιακό Σταύλο απ΄ όπου προήλθε! 


     Ο δεκακτετράχρονος ..."τραυματίας" μας Γιώργος, απέσπασε πολλά συγχαρητήρια από τους Συνασκουμένους για την διεκπεραίωση δύο συνεχών Προπονήσεων του "Σχολείου Σιωπής" το οποίο είναι καλοδεχούμενο από όλους.

     Οι Συνασκούμενοι δείχνουν συνεχή τοξευτική βελτίωση από τις Προπονήσεις του "Σχολείου Σιωπής" του οποίου οι ασκήσεις καταλήγουν σε τοξεύσεις με εντελώς κλειστά τα μάτια! Και δηλώνουν ότι αποτελεί μια μαγική αίσθηση να τοξεύεις μεσ' το σκοτάδι με κλειστά μάτια, τρέχοντας (!) και μαντεύοντας πού βρίσκεται ο στόχος! Επικίνδυνα πράγματα θα μπορούσε να νομίσει κανείς... Όχι! όταν γίνονται καλά προσχεδιασμένα ώστε ο δείκτης ατυχημάτων μας να παραμένει σταθερά μηδενικός, ασχέτως εάν μέσα στην Ομάδα ασκούνται και παιδιά προσχολικής ηλικίας! Όχι, εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ούτε στην Ιππασία, ούτε στην Τοξοβολία να καταντήσουν δραστηριότητες ...θρίλερ!


     Και επειδή έχουμε ιδιαίτερες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, ενθαρρύναμε τους Συνασκουμένους να παρκάρουν τα οχήματά τους στα εξωτερικά πάρκιγκ και να  χρησιμοποιούν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους μέσα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, όπου δραστηριοποιούμεθα! Αυτό δεν μας γυμνάζει μόνο, δεν προστατεύει απλώς από την ρύπανση τον ευαίσθητο εσωτερικό χώρο πρασίνου, αλλά και αποτελεί σεβασμό προς τους Ίππους οι οποίοι είναι οι δικαιωματικοί "κάτοικοι" του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου διασφαλίζοντας την γαλήνη τους! Και οι Συνασκούμενοι όχι μόνον δείχνουν ενθουσιασμένοι φέρνοντας τα ποδήλατά τους αλλά και τα χρησιμοποιούν με ιδιαίτερη χαρά συμπληρώνοντας την άσκησή τους μέσα σ' αυτό τον ιδανικό χώρο.


      Έτσι, όταν τα βράδυα εγκαταλείπουμε τον προπονητικό μας χώρο, αφήνουμε πίσω μας τις καλύτερες αναμνήσεις από την ψυχική και σωματική βελτίωση που μας προσέφερε βέβαιοι ότι θα μας ξαναπεριμένει για τις επόμενες Προπονήσεις το ίδιο ευεργετικός για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.