Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ...ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ!


     Πραγματική ευλογία Θεών να φεύγεις ευτυχέστερος έχοντας περάσει κάποιες ώρες με κάποιους, απ΄ ό,τι όταν τους συνάντησες και όχι γιατί τους αφήνεις πίσω σου αλλά γιατί τους "χόρτασες" στις καλύτερες ομαδικές στιγμές που προοιωνίζουν την επανάληψη του ανταμώματος! Και αυτό συμβαίνει κάθε φορά στο Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων" όπου τα μαθήματα και οι Προπονήσεις είναι πλέον καθημερινά. Και, κάθε φορά, το αποτέλεσμα προόδου να είναι ολοένα και μεγαλύτερο για μια Ομάδα η οποία βρίσκεται σε αδιάκοπη δραστηριότητα σαν κοινότητα ...μερμηγκιών εν όψει ...χειμώνος!


     Στους μαθητές της Σχολής Ιππικού Θεάτρου ήταν αφιερωμένη η σημερινή μας προπονητική ημερίδα. Και όπως είναι εμφανές, στη Σχολή Ιππικού Θεάτρου δεν παραλείπεται και η εκπαίδευση στην Έφιππη Τοξοβολία, βεβαίως, με την διδασκαλία και πολλών άλλων εφίππων μαχητικών τεχνών. 


     Σήμερα η αναπληρώτρια Αρχηγός Ομάδος Χρυσούλα προχώρησε ένα ακόμη βήμα στην Έφιππη Τοξοβολία επιχειρώντας την ανάπτυξη στοχαστικής αντιλήψεως στις τοξεύσεις της.


     Έχοντας ήδη επιτύχει μια βασική τεχνική ανασύρσεως βέλους από την φαρέτρα και τοξεύσεως σε καλπασμό, αυτή την φορά επεδίωξε και την "συγκέντρωση" των βελών που τόξευσε κοντά στο πρώτο βέλος. Και η "συγκέντρωση" που κατάφερε τελικώς, ήταν να τα "τοποθετήσει" όλα σε έναν κύκλο διαμέτρου 1,5 μέτρου! Όχι και τόσο άσχημα για πρώτη φορά...



     Και το σημαντικότερο γι αυτή την έφιππη τοξότρια είναι ότι, πλέον διατηρεί την σωστή στάση της καθ΄ όλη την ίππευσή της, κάτι πολύ σημαντικό για κάθε έφιππο και κάτι που έδειξε το οπτικοακουστικό υλικό αυτής της ημερίδος σε όλη την ίππευση της εκπαιδευόμενης!



     Μέγα "άλμα" για τον απολύτως αρχάριο Γεώργιο (Φούκα) η σημερινή ημερίδα κατά την οποία, στο όγδοο μόλις μάθημά του, κατάφερε να καλπάσει, ή μάλλον να ...ιπταθεί, άνευ ηνιών και άνευ αναβολέων, επί φυσικού εδάφους και όχι ...άμμου Ιππευτηρίου, με άνεση ...εμπείρου Κενταύρου!



     Προηγουμένως, από τον Γεώργιο ζητήθηκε να φορέσει εν κινήσει την βαρύτατη αλυσιδωτή coif ώστε να αρχίσει η διαδικασία της αποενοχοποιήσεως της στηρίξεως των χειρών επί των ηνιών, κάτι απαραίτητο για τον εν συνεχεία καλπασμό άνευ ηνιών και ο Γεώργιος έδειξε ότι ήταν έτοιμος! Στη δική ας Σχολή όλα γίνονται με την πρόταξη της ασφαλείας και της αποφυγής του  ατυχήματος και όλες οι διαδικασίες δομούν ένα ασφαλές μάθημα προόδου, όπως πρέπει για κάθε σοβαρή ιππική σχολή.



     Ακολούθως, ο Γεώργιος διηύθυνε με ακρίβεια τον Ίππο του και άρχισε την προετοιμασία του καλπασμού-finale υπό τις οδηγίες της Χρυσούλας η οποία, εν μέσω πολλών, εκπαιδεύεται και ως μελλοντική Εκπαιδεύτρια έστω και εάν ακόμη δεν έχει διαπιστευθεί ως Εφιποοτοξότρια.



     Τέλος, ο Γεώργιος κατέληξε σε ένα άριστο καλπαστικό "κάθισμα"  και στον ωραιότατο "επίλογο" του ...ογδόου, μόλις, μαθήματός του!



     Και, ευλόγως δέχθηκε τα συγχαρητήρια των παρισταμένων που τον χάρηκαν, με πρώτη την Χρυσούλα!



     Ευγένεια αλλά και αποφασιστικός δυναμισμός χειρισμών, αυτό που διακρίνει και τον έτερο Γεώργιο (Γαλαζούλα) όπως και στην καθημερινή του ζωή, έτσι και στην Ιππασία, τον οδήγησαν και αυτόν σε ένα αποκορύφωμα, επίσης, καλπασμού άνευ ηνιών και άνευ αναβολέων επί φυσικού εδάφους, στο σημερινό του μάθημα! 



     Πολλά κοινά χαρακτηροδομικά στοιχεία με τον Μιχαήλ Μάρουλλο Ταρχανιώτη, ο μέλλων, επί σκηνής, αναβιωτής της προσωπικότητος Γεώργιος, πειθαρχημένος ως άτομο και πειθαρχώντας στις οδηγίες της Χρυσούλας κατάφερε να φτάσει στο αίσιο αποτέλεσμα του βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο απολαμβάνουμε και την φωνή της Χρυσούλας να διατάσσει ως Αρχηγός Ιππευτηρίου και μέλλουσα Εκπαιδεύτρια τόσο επιτακτικά αυτό το "ΤΩΡΑ!" (00.07) για το οποίο εισπράττει από όλους μας τα θερμότερα των χειροκροτημάτων!




     Και όταν ένας Ίππος-Δάσκαλος στο τέλος μιας εκπαιδευτικής ημερίδος δέχεται τα ομαδικά χάδια ευγνωμοσύνης των μαθητών του, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, τότε αντιλαμβάνεται κανείς την αξία αυτού του πλάσματος και την κορυφαία συμβολή του στην τελική έκβαση των μαθημάτων!


     Στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι φυσικό να μην αρκούμεθα στην εκπαίδευση απλών "Ιππέων" και "Αμαζόνων" αλλά ...Κενταύρων! Και αυτό το επιβεβαιώνουν οι υπέροχες εικόνες των μαθητών μας, ακόμη και των απολύτως αρχαρίων, για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι!




Ενημέρωση
Τα μαθήματα Ιππασίας κλείνονται απευθείας 
με την Χρυσούλα Ηλιάδη 
στο  6906501912

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.