Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΡΦΥ

 ΣΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΡΦΥ



    Μόλις το τελείωσε το τελευταίο χειροποίητο αριστούργημά του, ακόμη ένα υπέροχο αρχαίο Ελληνικό Τόξο, ο Περικλής και αγωνιούσαμε να το δούμε, οπότε, σήμερα σε μια πλαγιά του Λυκαβηττού το χαρήκαμε και σαν "εικόνα" και σαν ...μαρτύριο του Ταντάλου και θα δούμε το γιατί...!

     Πραγματικό έργο τέχνης κι αυτό το Τόξο που κατασκεύασε με τις γνώσεις του, τα χέρια του και την υπομονή του ο Περικλής Τελιορίδης, κατά τα πρότυπα του αρχαίου Ελληνικού Τόξου, με απολύτως φυσικά υλικά (ξύλο, δέρμα, τένοντες κλπ) ήρθε σήμερα να προστεθεί στα προηγούμενα εξαίσια αρχαία Ελληνικά Τόξα που "ζωντάνεψε" ο Περικλής μας εδώ κι ένα χρόνο που ασχολείται με αυτό το συγκεκριμένο ιστορικό όπλο.

     Στο Λυκαβηττό, λοιπόν, σήμερα, με το νέο αρχαίο Ελληνικό Τόξο του Περικλέους για να το χαρούμε, αλλά... πως να το χαρούμε αφού ο Περικλής μας τείνει σε μια υπερβολή ...λιβρών, φέρνοντάς μας ένα Τόξο περίπου ...140# (!) που δεν μας επέτρεψε παρά μόνον μία δοκιμαστική τόξευση και ...πολύ ήταν για να μη ξεκαλοκαιριάσουμε σε φυσικοθεραπευτήρια!

     Και ιδού το ...μαρτύριο του Ταντάλου, να ζαχαρώνουμε το Τόξο αλλά να μη μας επιτρέπεται να το ανοίξουμε και ευτυχώς που είχαμε την πρόνοια να πάρουμε μαζύ μας και το άλλο, ελαφρύτερο, δημιούργημα του Περικλέους, ένα επίσης αρχαίο Ελληνικό Τόξο πολύ ελαφρύτερο για να του κάνουμε ...παρέα! 

     Μια "ανάσα" καλοκαιρινή, λοιπόν, στον Λυκαβηττό και μια επανασύνδεση με ένα πολύ εμπνευσιακό σημείο στη καρδιά μιας κακάσχημης τσιμεντουπόλεως στο οποίο, κατά το παρελθόν, χαρήκαμε πολύ γόνιμες προπονητικές στιγμές και το οποίο μας στέλνει μιαν ανοιχτή πρόσκληση επιστροφής!

     Σήμερα, τα δύο αρχαία Ελληνικά Τόξα του Περικλέους συνέχισαν να αποδεικνύουν την χρηστικήν αξιοπιστία τους αλλά και την εγκυρότητα της κατασκευής τους που πιστώνεται στον Περικλή.

     Μάλιστα, το ελαφρύτερο εξ  αυτών των Τόξων το οποίο έδειξε την ίδια αξιοπιστία ακόμη και σε έφιππη χρήση, παραμένει αγαπημένο και για τον Ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να το απολαμβάνει! 

     Πόσες ψυχωφελείς και πανέμορφες στιγμές μας έχει προσφέρει η Τοξοβολία... και μία από αυτές και η σημερινή! Όμως, σήμερα δεν χαρήκαμε μόνον οι "Αθηναίοι" την Τοξοβολία στον Λυκαβηττό με τα υπέροχα αρχαία Ελληνικά Τόξα του Περικλέους Τελιορίδη αλλά και ο αχαλίνωτος Μάνος μας ο οποίος πήρε το δικό του Τόξο και τα ...βουνά για να ανεβεί στη κορυφή της Δίρφυος, το Δέλφι σε υψόμετρο 1743 μέτρων όπου ανέβασε και το έμβλημα των "Ελλήνων Κενταύρων" για να τοξεύσει! Τηρώντας τους ενδυματολογικούς κανόνες της Ομάδος μας, αλλά μη μπορώντας να φορά την κοντομάνικη φανέλα μας εκεί επάνω όπου το κρύο περόνιαζε και το τζάκετ ήταν απαραίτητο, ο τυπικότατος Μάνος μας φρόντισε να "εκθέσει" τη μπλούζα για το "καλώς έχειν" των κανόνων και να χαρεί τις τοξεύσεις του με την ησυχία του μιας και ο Λυκαβηττός του πέφτει πολύ ...πεδιάδα ως προς τις ...καταδρομικές απαιτήσεις του. Τι να κάνουμε, ημείς τα τσιροπούλια στο Λυκαβηττό ενώ οι χρυσαετοί "διαλογιζόμενοι επί των κορυφών" όπως θα σημείωνε ο αείμνηστος Βαρώνος Giulio Cesare Andrea Evola! Πάντως, ο Μάνος, μας υποσχέθηκε ότι θα μας οργανώσει μιαν ομαδική άνοδο στην αγαπημένη του Δίρφυ για Τοξοβολία και ...αναμένουμε διακαώς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.