Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ...

 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ...



     Θερμοκρασία 3C, χιονόνερο κατά ριπές, άνεμος ισχυρός και τα δέντρα να κάνουν ...υποκλίσεις με τον σχολικό Ίππο να κάνει ...κλακέτες από την τρομάρα του, αλλά η εορτάζουσα Εύα με την βοήθεια του Μάνου να τον βοηθούν να ηρεμήσει ώστε να διεξαχθεί το μάθημα... 

     Ακόμη μία ημερίδα με έντονο χειμερινό ...σασπένς στο Ιππευτήριο και, όπως πάντα, όλα πήγαν καλά παρά την ...πλουτώνια περίοδο που διανύουμε και θα διαρκέσει για τις επόμενες ...δεκαετίες. 

     Παρά ταύτα, η αρχάρια Εύα μας έδειξε ένα πολύ καλύτερο τροχαστικό "κάθισμα" και κατά πολύ "αρχηγικότερους" χειρισμούς διευθύνσεως, μάλιστα, σε κάποια στιγμή μην αφήνοντας στον Ίππο κανένα περιθώριο ...αμφισβητήσεώς της!

     Όπως μας έδειξε, πάντοτε η Εύα και αξιοπρόσεκτην άνεση στις, σταθερώς, κινητικές τοξεύσεις της.

     Το ίδιο και στις εξακοντίσεις της στον Έφιππο Ακοντισμό στον οποίο έκανε μία μικρή αλλά ουσιαστική "συντήρηση" υπό προϋποθέσεις συντόνων χειρισμών διευθύνσεως και εκτοξεύσεως.

     Και η Εύα σήμερα "κάθισε" τόσο σταθερά ώστε δεν χάλασε το "κάθισμά" της ούτε όταν πέρασε με τροχασμό χαμηλή διαγώνιο ύψους cavaletto με τον Ίππο χαλαρό και άνετο λες και γύρω του δεν τον αναστάτωναν τα ...πάντα και, μάλιστα, έκκεντρα προς αποφυγήν ευθειάσεως με υψηλό εμπόδιο που βρίσκονταν στην συνέχεια, κάτι που δείχνει και διευθυντική δεξιότητα. Πρωτόλεια, βέβαια αλλά, πάντως, ενδεικτικά.

     Ο προχωρημένος Μάνος, με πάντοτε εξαιρετική "ψυχολογία", σήμερα κατάλαβε ότι, στην Ιππασία, η πολυήμερη αποχή από την εκπαίδευση σημαίνει οπισθοδρόμηση του "καθίσματος" και της εδραίας αντοχής, παρά ταύτα, κατάφερε να εκτελέσει καλπαστικές εξόδους με αναμενόμενες διευθυντικές υστερήσεις αφού ο συγκεκριμένος Ίππος όπου και αν βρεθεί κατευθύνεται προς τον Εκπαιδευτή τον οποίο θεωρεί, φευ!, ...αντικατοπτρισμό του. 

     Για τον Μάνο, η καλπαστική τόξευση δεν αποτελεί πλέον κάτι "ιδιαίτερο" και μόνον η επανάληψη ως μητέρα μαθήσεως έχει σημασία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.