Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΟΣ...

 ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ  ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΟΣ...



     Με τον άνεμο να κυριαρχεί σε όλο το Ιππευτήριο σφυρίζοντας στα φυλλώματα των δένδρων, με χαμηλή θερμοκρασία, με ένα υπέροχο ...αλογάκι και με το καινούργιο  χειροποίητο Τόξο κατασκευής ...Περικλέους Τελειορίδη, όλα ομορφαίνουν και βοήθησαν την Ταξιαρχία να εκτελέσει εν πλήρη κινήσει μια σειρά εξαιρετικών τοξεύσεων με την πρώτη εξ αυτών όπως φαίνεται στον ...αδιάψευστο φακό! Ας την χαρούμε αλλά να μην της πούμε τίποτε και το πάρει πάνω της...


     Το πρώτιστο που συνειδητοποιήσαμε σήμερα είναι η μεγάλη σημασία της σωστής α ν α π ν ο ή ς όχι μόνον σε μία πολεμική τέχνη όπως η Έφιππη Τοξοβολία, αλλά σε ολόκληρη τη ζωή και σε όλες τις δραστηριότητές μας.

     Κάτι σαν το τιμόνι, στο υπέροχο περουβιανό ιστιοφόρο που, λίγες μέρες πριν, το βοήθησε να διαπλεύσει τον Ατλαντικό και να φτάσει στα δικά μας νερά, προ του οποίου κι εμείς διαλογισθήκαμε, η σωστή  α ν α π ν ο ή  μας βοηθά να "διαπλέουμε" τα πιο ταραγμένα "νερά" των καθημερινών μας "περιπετειών" και να βγαίνουμε νικητές στις όποιες τρικυμίες... 

     Πολύ σημαντικό το σημερινό ασκησιολόγιο της Ταξιαρχίας, την βοήθησε να ρυθμίσει την αναπνοή της, να εκτελέσει άρτιες τοξεύσεις και να εκτελέσει σωστό γυμνιππευτικό τροχάδην εκπαιδεύοντας, παραλλήλως σ΄ αυτό και τον σχολικό Ίππο μας. Όμως, χωρίς η Ταξιαρχία να το αντιληφθεί, σήμερα ...ξέχασε αρκετές φορές ότι ήταν ...έφιππη, προσηλωμένη στο Τόξο της κι έτσι "κάθισε" ασφαλέστερα στη ράχη του Ίππου. 

     Βεβαίως, με ένα τόσο ιδανικό Τόξο κατασκευής Περικλέους Τελειορίδη δεν περιμέναμε τίποτε λίγότερο... Και σήμερα ήταν η πρώτη δοκιμασία αυτού του Τόξου το οποίο, ευγενώς, προσέφερε στη Σχολή μας ο κατασκευαστής του και Συνασκούμενος Περικλής Τελειορίδης, αποδεικνύοντας ότι αυτά που κατασκευάζει είναι πραγματικά "διαμάντια" ακόμη και σε έφιππη χρήση! 

     Εν αρχή ην η διεύθυνση του Ίππου και η διατήρηση του ρυθμού με επικέντρωση στον καλό τροχασμό που ήταν και ο πυρήνας της κινήσεως του σημερινού μαθήματος και η Ταξιαρχία με τον Ίππο της μας έδωσαν την παραπάνω εικόνα.

     Δύσκολη κίνηση ο τροχασμός αλλά επιμείναμε στην βελτίωσή του και τα ...καταφέραμε, πριν προχωρήσουμε παρακάτω!

     Και το "παρακάτω" δεν ήταν άλλο από την ...παραπλάνηση της Ταξιαρχίας ώστε να βγει από το άγχος της "ιππεύσεως" να νιώσει ανεξάρτητη του Ίππου με ένα "δόλωμα" αποεστιάσεως προσοχής, με την παράλληλη ανάπτυξη των αυτοδιορθωτικών "σερβομηχανισμών" της "μυικής μνήμης"  ώστε να "καθίσει" βαθύτερα και ασφαλέστερα! "Ταξιαρχία εγκαθίδρυσε το βέλος σου!" ακούστηκε ο Εκπαιδευτής και η Ταξιαρχία, εν κινήσει, ξέχασε ότι ιππεύει, άφησε εντελώς τις ηνίες και ασχολήθηκε με την εγκαθίδρυση του βέλους της! Κι αυτό έγινε πολλές φορές, κυρίως επί στροφών διευθύνσεως, με αποτέλεσμα η Αμαζόνα μας, ακουσίως, να ρυθμίσει και την αναπνοή της! Αυτό ήταν! 

     Μετά από όλα  αυτά, οι τοξεύσεις εν κινήσει της Ταξιαρχίας που ακολούθησαν, όλες ακριβείας ως προς το σημείο και τον χρόνο αφέσεως (χρησιμοποιήθηκε σφυρίχτρα) ήσαν ποιοτικότατες! 

     Και σε κάποιες από αυτές, η Ταξιαρχία παρεσύρθη από τον  πολυμήχανο Εκπαιδευτή εκτελώντας τις πρώτες ...ημι-πάρθειες τοξεύσεις της! 

     Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ..."παίζουμε ότι δεν παίζουμε ένα παιγνίδι" ("Knots", R. D. Laing) και ...π α ί ζ ο ν τ α ς  ότι δεν  π α ι ζ ο υ μ ε ...παίζουμε και μαθαίνουμε! Και ιδού, η Ψυχολογία και η Ψυχιατρική ως βασική συνιστώσα της ιππικής εκπαιδεύσεως, αλλά και της καθημερινότητός μας για να οδηγηθούμε στο τέλος σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα εναρμονίσεως με την φύση που μας ισορροπεί και μας γεμίζει χαρά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.