Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΕΩΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

 ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ 

ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΕΩΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ



     


Η τακτική της δημοσιοποιήσεως των δραστηριοτήτων μας και της αναλυτικής παρουσιάσεώς τους στο, παρόν, Ιστολόγιο των "Ελλήνων Κενταύρων" κατά τα δέκα εννέα χρόνια της συνεχούς λειτουργίας της Σχολής μας αποδεικνύεται χρησιμότατη διότι όχι μόνον ενημερώνει όσους θέλουν να ενημερωθούν για μας αλλά και μας ενημερώνει για όποιον τελεί εν αδυναμία εννοήσεως των αυτονοήτων που μας αφορούν ή τελεί εν συγχύσει περί αυτών, όπως ο κ. Μ. Καφάσης ο οποίος μας έστειλε το παραπάνω μήνυμα με ύφος ...οργίλο! Βεβαίως, δεν έχουμε υποχρέωση διαλόγου με αγενείς οι οποίοι, αντί να ανατρέξουν στις πληροφορίες που παρέχουμε έστω και αν δεν το οφείλουμε, απαιτούν εξηγήσεις που δεν τους τις χρωστάμε. Παρά ταύτα, θα απαντήσουμε. Λοιπόν,

     Αγαπητέ κ. Μ. Καφάση, αρχικώς κάναμε μια βαθύτατην έρευνα περί του ατόμου σας για να πληροφορηθούμε περί "ποίου ο λόγος" και, συγκεκριμένα, για να δούμε ποια είναι η σχέση σας με την Ιππασία και την Υπερπήδηση Εμποδίων. Ανατρέξαμε σε σχετικούς φορείς, διαδικτυακές αναρτήσεις, ρωτήσαμε σχετικά πρόσωπα, συμβουλευθήκαμε λίστες συμμετεχόντων σε αγώνες κλπ κλπ, αλλά  π ο υ θ ε ν ά  δεν σας εντοπίσαμε! Αν κάτι μας διέφυγε, στην διάθεσή σας να αποκαταστήσουμε ό,τι μας διέφυγε. Κατόπιν αυτού και από τον τρόπο της γραφής σας ο οποίος δεν δείχνει άτομο που είναι ικανό να ασχοληθεί με την εκμάθηση ενός αντικειμένου και μάλιστα τόσο σοβαρού, συμπεραίνουμε ότι είστε άσχετος με την Υπερπήδηση των Εμποδίων. 

     Ανεξαρτήτως αυτού, εμείς θα επιμείνουμε να σας κατατοπίσουμε και, αρχικώς θα σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να σχηματίσετε "εικόνα" για το εκπαιδευτικό επίπεδο των "Ελλήνων Κενταύρων" μελετώντας το σχετικό, δημοσιευμένο, εγχειρίδιό μας εδώ. Περισσότερα, δε, περί της εκπαιδεύσεώς μας μπορείτε να αναζητήσετε εδώ, όπου θα βρείτε και το σύνολο των επί μέρους εκπαιδευτικών μας εγχειριδίων, επιπλέον δε να σας ενημερώσουμε ότι οι "Έλληνες Κένταυροι" έχουμε τιμηθεί και με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία σε διεθνείς αγώνες στη Ν. Κορέα και στην Κίνα.  

     Ειδικώς, στον τομέα της Υπερπηδήσεως Εμποδίων προσεγγίζουμε το αντικείμενο με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα επιχειρώντας αρχικώς την παροχή θεωρητικής γνώσεως στους εκπαιδευομένους μας. Για τον λόγο αυτό, μέχρι στιγμής, έχουμε διοργανώσει τρία (3) ειδικά Σεμινάρια Υπερπηδήσεως Εμποδίων (1ο, 2ο και 3ο) ενώ η Υπερπήδηση Εμποδίων είναι εντεταγμένη στο πλαίσιο των καθημερινών μαθημάτων μας αφού το είδος της Ιππικής που ακολουθούμε προϋποθέτει υπερπηδητικήν ικανότητα για τον Ίππο και τον Ιππέα αφού ένα εμπόδιο μη παρακαμπτόμενο και υποχρεωτικώς υπερπηδούμενο (ρυάκι κλπ) είναι πάντοτε αναμενόμενο επί φυσικού εδάφους επί του οποίου διεξάγεται και η κυρίως ιππική δραστηριότητα μιας έφιππης πολεμικής τέχνης όπως η δική μας.  


     Τέλος, το πρακτικό αποτέλεσμα της δικής μας διδασκαλίας  Υπερπηδήσεως Εμποδίων θα το δείτε στο δημοσιευμένο φωτογραφικό υλικό που περιέχει ένα ειδικό λεύκωμα (εδώ), μιας διδασκαλίας της οποίας η επιτυχία επιτείνεται από το ότι στα 19 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Σχολής μας δεν αντιμετωπίσαμε ούτε  έ ν α  ατύχημα!


     Πιστεύοντας ότι υπερκαλύψαμε το θέμα μας, εάν κάτι δεν καταλάβατε σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να επανέλθετε μόνον και αφού μας ενημερώσετε για την σχέση σας με το αντικείμενο της Υπερπηδήσεως Εμποδίων! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.