Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ "ΙΠΠΑΣΙΑΣ" ...ΕΠΙΠΕΔΟ!

 ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ "ΙΠΠΑΣΙΑΣ" ...ΕΠΙΠΕΔΟ!


Πηγή ΕΔΩ

     Ο τίτλος επιμελώς αποφεύγει τον όρο "ελληνικής" και επιμένει στον όρο "ελλαδικής" γνωστού, όντος, του σεβασμού της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" προς ό,τι το Ελληνικό και της αναγνωρίσεως της πικρής αληθείας των συμπερασμάτων του Jakob Philipp Fallmerayer αναφορικώς προς τους Έλληνες και την Ελλάδα, συμπεράσματα άκρως φιλελληνικά τα οποία απαλλάσσουν τον Ελληνισμό από το οικτρό χάλι των ελληνιζόντων εποίκων της χώρας!

     Από "ειδική", περί Ιππασίας και Ίππων(!) σελίδα του Facebook, αντλούμε την παραπάνω ανάρτηση με τους επακολουθούντες γραπτούς διαλόγους όπου καταδεικνύεται η παντελής άγνοια του αντικειμένου, η αγραμματοσύνη ανελληνίστων, η αγένεια του αστοιχειώτου, ο ξερολισμός και η δυσφορικότητα των διαλεγομένων οι οποίοι έχουν γνώμη αλλά χωρίς στοιχειώδη γνώση, μη δυνάμενοι να διακρίνουν καν την "κουβέρτα" από το "δίχτυ", αλληλοσπαρασσόμενοι ανοήτως και, βεβαίως, μη όντες ικανοί να καταλήξουν στην ενδεδειγμένη λύση αυτού του απλούστατου προβλήματος το οποίο πολύ σωστά επισημαίνει ο αναρτήσας για την προστασία του εικονιζομένου Ίππου ενώ κάποιος υβριστής τον ...εμπτύει και τον αποκαλεί και ...ξεφτιλισμένο!...

     Πρόκειται για την "Ελλάδα" που κατακλύζεται από τα υπολείμματα αμέτρητων κατακτητών τα οποία καταπατώντας μια ξένη γη νόμισαν ότι απέκτησαν λόγον υπάρξεως δηλώνοντας ..."Έλληνες"! Πρόκειται γι αυτούς οι οποίοι νόμισαν ότι "Έλληνας" είναι αυτός που επαίρεται διατυμπανίζοντας την "τσιχλόφουσκα" της ...δημοκρατίας, παραμένοντας αστοιχείωτος, αλλά δικαιούμενος εκφοράς ...γνώμης και ...ψηφίζει αναδεικνύοντας εξουσιαστές που τον απομυζούν "φορομπηχτικώς" και τον μετατρέπουν σε κοινοβουλευτικό άθυρμα, σύροντάς τον στη δουλεία μιας καθημερινότητος η οποία του αφαιρεί κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε μιαν "αρένα" αλληλοφαγώματος προς κυριαρχία των νταβατζήδων του! Πρόκειται για έναν εσμό ο οποίος, αναλόγως εποχής, πυρπολείται και πνίγεται, αφανίζεται σε προμελετημένες καταστροφές και καταδικάζεται σε πείνα, αλλά η αγραμματοσύνη του τον καταδικάζει να βλέπει ως εχθρό τον διπλανό του και όχι τον εξουσιαστή τον οποίο ο ίδιος αναδεικνύει! Πρόκειται για μια χωματερή "αντιφασιστικής δημοκρατίας" στην οποία οι εξατομικευμένοι μονομάχοι ποτέ δεν έπιασαν στα χέρια τους βιβλίο αφού και τα δυο χέρια τους κρατούν στιλέτα για μιαν αλληλοσφαγή ...διαρκείας αιώνων, ενώ, μέσα στο σκότος της αγνοίας τους νομίζουν ότι γνωρίζουν τα ...πάντα, με το αίμα και τον θάνατο ως μοιραία κατάληξή τους. Κι έτσι πεθαίνουν χωρίς να μάθουν ποτέ "γιατί" έζησαν!

     

ΕΚΑΣ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ!, λοιπόν και ας μην επεκταθούμε και στο επίπεδο της ελλαδικής "Ιππασίας" διότι ούτε "Ελληνική" είναι, ούτε και "Ιππασία"! Μια επιπλέον αρένα αλληλοφαγώματος των γραικύλων είναι και τίποτε παραπάνω... Το "παραπάνω" θα προσδοκάται μόνον όταν αντιληφθούν την διαφορά της "κουβέρτας" από το "δίχτυ" αλλά, μέχρι τότε, ο δρόμος είναι μακρύς και θα χρειαστούν αιώνες... Ωστόσο, θα έχουν εκλείψει και οι μύγες και, βεβαίως, οι ίδιοι, μιας και η αντικατάστασή τους σχεδόν ήδη έχει ολοκληρωθεί σ΄ ετούτο τον άμοιρο τόπο των απάνθρωπων φόρων υπέρ εξουσιαστών, των πυρκαϊών, των πλημμυρών, των δυστυχημάτων, των εγκλημάτων και της ναδιρικής ...Ιππασίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.