Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     Ελεγεία στην αποτελεσματικότητα της σωστής διδασκαλίας της Τοξοβολίας στην γένεση του Πολεμιστή τεκμηριώνει η τελευταία προπονητική ημερίδα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" επί του προσώπου του νεαρού Κωνσταντίνου ο οποίος προετοιμάζεται για τις εισαγωγικές του εξετάσεις επιμένοντας να ασκείται.

     Με δύο Μέντορες στο πλευρό του, τον αξιότατο και Συνασκούμενο Πατέρα του και τον Εκπαιδευτή του και επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", ο Κωνσταντίνος ο οποίος μας έχει εκπλήξει στις μέχρι τώρα παρουσίες του στη Γραμμή Βολής, σήμερα, μας προσέφερε μιαν εικόνα ολοκληρωμένου Πολεμιστή ο οποίος, νηφάλια κι επίμονα, θεωρεί ότι ο στόχος είναι το άθυρμα της ...αναψυχής του!

     Με μία πολύ σοφή προσέγγιση διδασκαλίας, όπου ο εκπαιδευόμενος διασυνδέεται με τον Εκπαιδευτή και συντονίζεται μαζύ του, αυτή την φορά ο Κωνσταντίνος κατάφερε να παρακολουθεί το πνεύμα και το "γράμμα" του Εκπαιδευτή του, απορροφώντας δραματικώς την εμπειρία του ώστε να καταλήξει στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

     Ο νεαρός εκπαιδευόμενος, σήμερα, αγνόησε κάθε αστάθεια τοξευτικής στάσεως δείχνοντας να ...διασκεδάζει με την δυσκολία, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του όχι μόνον ενώπιον του στόχου του πεδίου, αλλά και έναντι της ίδιας της ζωής!

     Κι αυτό είναι το μεγάλο όφελος της Τοξοβολίας, η επαύξηση της αυτοσυγκεντρώσεώς μας υφ΄ οιανδήποτε εσωτερική και/ή εξωτερική συνθήκη ώστε να υπαγορεύσουμε στον στόχο να υποδεχθεί το βέλος μας. Και αυτό, σήμερα, επετεύχθη στη Γραμμή Βολής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας"!

     Πράγματι, το ολιγομελές της Γραμμής Βολής, όπως επεσήμανε κι ο επικεφαλής της τοπικής Σχολής Χριστόφορος Κασφίκης αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για όσους πράγματι ενδιαφέρονται για την Τοξοβολία!

     Έπαινος αξίζει και στους τρεις Συνασκουμένους αυτής της προπονητικής ημερίδος διότι μέγας νικητής φάνηκε να αναδεικνύεται ο χαρακτήρας ενός νέου παιδιού που σε λίγο θα αντιμετωπίσει μια σοβαρή εκπαιδευτική δοκιμασία και όλα δείχνουν ότι κι εκεί θα εγκαθιδρύσει το βέλος του στον στόχο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.