Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     Μιλώντας για "Σχολές Πολεμικών Τεχνών" στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι αναφερόμαστε σε σύντομο ...ανέκδοτο, φέρνοντας στο νου μας την εργολαβική κερδοσκοπία η οποία, κατά κανόνα, κρύβεται κάτω από τον τίτλο κάθε ανάλογης "Σχολής"... Φέρνοντας στο νου μας την εξαπάτηση εαυτών και αλλήλων με ένα αντικείμενο διδασκαλίας το οποίο συνιστά βιοπορισμό του εντός πολλών εισαγωγικών "Δασκάλου" και την ικανοποίηση των απωθημένων κάποιων γονέων που θέλουν να δουν τα παιδιά τους (τα οποία ποτέ δεν ρώτησαν...) να καταφέρνουν αυτό που δεν κατάφεραν οι ίδιοι... Ευτυχώς που όλα τούτα κείνται μακράν των "Ελλήνων Κενταύρων" στο πεδίο των οποίων προέχει η ουσιαστική ωφέλεια όλων των ασκουμένων, κάτι, βεβαίως, που προέχει και στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" της οποίας ο επικεφαλής Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης βιώνει την σημασία μιας Πολεμικής Τέχνης την οποία υπηρετεί απολύτως αφιλοκερδώς (όπως πρέπει, στις Πολεμικές Τέχνες) και με αφιερωματικήν επίγνωση.

     Κι αυτό αποδεικνύεται από την επιλογή του ασκησιολογίου της τελευταίας προπονητικής ημερίδος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" κατά την οποία επελέγησαν εμπηκτικά πυρά τα οποία ασκούν το ένστικτο ως προς την ορθή εκτίμηση της αποστάσεως με δεδομένη την παραπλάνηση της γωνίας βολής.

     Εδώ, η ευθεία μεταξύ βάλλοντος και στόχου δεν είναι οριζόντια και όσο μεγαλύτερη γωνία έχει έναντι του ορίζοντος τόσο αποτελεσματικότερη η άσκηση.

     Σπουδαία άσκηση "Ο θάνατος από ψηλά" και όχι μόνον για έναν, οιονδήποτε, σκοπευτή, αλλά για την ίδια την καθημερινότητά μας, μακάριοι δε όσοι ασκούμεθα σε αυτή! Μια άσκηση η οποία πρωταγωνιστεί στο ασκησιολόγιο των ελευθέρων σκοπευτών όλων των σοβαρών στρατών του πλανήτη.

     Άγνωστα και ..."μακρινά" πράγματα για την συμβατική Τοξοβολία όλα τούτα, αλλά για τους υποψιασμένους γνωστά και δωρεάν προσφερόμενα!

     Όχι, πολλά λόγια δεν χρειάζονται, αρκεί ένα βέλος, μια ...ζωή κι όποιος υποψιάσθηκε ...νικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.