Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

"ΕΝΑ" ΚΑΙ "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ"!

"ΕΝΑ" ΚΑΙ "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ"!



     Ο δυτικός κόσμος υπελίσσεται, εν μέσω πνευματικών ερειπίων, στο "σκοτάδι" που του επιβάλλεται από τον διεθνή σιωνισμό οποίος μεθοδεύει με κάθε βάρβαρο τρόπο την παγκόσμια κυριαρχία του! Ο κόσμος μας υφίσταται την διαρκή παραχάραξη της φυσικής αλήθειας χειραγωγούμενος βίαια προς  το αδιέξοδο της αλλοιώσεως της πραγματικότητος και την εξουδετέρωσή του σε ένα τέλμα όπου τα ανακλαστικά του θα μπορούν "παντί τρόπω" να ελέγχονται από εκείνους που προετοιμάζονται να τον εξουσιάσουν. Και μέσα σε αυτή την εξουσιαστική μεθόδευσή του, ο μεγάλος εχθρός της ανθρωπότητος, ο διεθνής σιωνισμός, ο οποίος απαγορεύει όχι μόνον την ιστορική κριτική σκέψη, θεσπίζοντας εκβιαστικούς νόμους σε λαούς ("Ολοκαύτωμα") αλλά, κυρίως, την ίδια την γνώση, απομειώνοντας ο,τιδήποτε μπορεί να αποτελέσει "πυρσό" που φωτίζει! Έτσι και ο ίδιος ο Eugen Herrigel, εκφράζοντας την αντίπαλη πλευρά του σκοταδιστικού σιωνισμού, δεν απέφυγε από τους παραχαράκτες της πραγματικότητος την, ανεπιτυχή βεβαίως, αμφισβήτηση του βιβλίου του "Ζεν στην Τέχνη της Τοξοβολίας" αφού ο ίδιος προήρχετο από τους ιστορικούς πολεμίους τους. Πάντως, με δεδομένη την ήττα των πλαστογράφων της αλήθειας, η αναγνώριση του έργου του Eugen Herrigel παραμένει διεθνώς αδιαμφισβήτητη και ως "Έλληνες Κένταυροι" έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης αλλά και της Τιμής που πρώτοι, παγκοσμίως, επιχειρούμε μιαν παραστατική ανάλυση και επί Γραμμής Βολής, του περιεχομένου του, υποστηριζόμενοι και από τις, περί αυτού, κρίσεις κορυφαίων πνευματικών Δασκάλων οι οποίοι εκτιμούν το "Ζεν στην τέχνη της Τοξοβολίας", ως εξαιρετικό, όπως το χαρακτηρίζει και ο Jackson S. Morisawa.   

     Ο Jackson S. Morisawa σε συνεργασία με την έγκριτη Διεθνή Σχολή Ιαπωνικής Τοξοβολίας (Kyūdō, 弓道) “Chozen-Ji”, συνέγραψε το βιβλίο “The Secret of the Target”, το οποίο και εξέδωσε η Σχολή (1984) με πρόλογο του Ōmori Sōgen (大森 曹玄, 1904–1994), Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Hanazono του Τόκυο (花園大学, Hanazono Daigaku). Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας σημειώνει:

     «Υπάρχει μόνον ένα βιβλίο μεταφρασμένο στα Αγγλικά που αναφέρεται στην σχέση Τοξοβολίας (Kyudo) και Ζεν. Το βιβλίο του Eugen Herrigel “Ζεν στην Τέχνη της Τοξοβολίας” το οποίο είναι εξαιρετικό και επικεντρώνεται στην αληθινή φιλοσοφία του Kyudo. Θα πρέπει να το μελετούν όλοι όσοι φιλοδοξούν να κατανοήσουν το Kyudo. Κι αυτό αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στην βιωματικήν εμπειρία του Καθηγητή Eugen Herrigel από την εκπαίδευσή του στην Ιαπωνία.

     Αυτό το βιβλίο δεν γράφτηκε με σκοπό να διδάξει κάποιον το στυλ και την τεχνική της Ιαπωνικής Τοξοβολίας ή να διδάξει κάποιον να τοξεύει, γενικώς. Είναι ένας οδηγός για ένα “μονοπάτι” τέχνης (Dō, ) και ως εκ τούτου, είναι ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που καθοδηγεί κάποιον προς την πνευματική ολοκλήρωση, δια μέσου κάποιων εκπαιδευτικών μεθόδων που επιτυγχάνουν  την ανέλιξη του χαρακτήρος και του αυτοελέγχου. Βεβαίως, ένα βιβλίο είναι απλώς ένα βιβλίο… Και ένα βιβλίο, όπως αυτό, αποκτά αξία όταν το περιεχόμενό του γίνεται βιωματικό απόκτημα του μελετητή του. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την επιθυμία, την επιμέλεια και την πειθαρχία κάποιου να ακολουθήσει την φιλοσοφία και την διδασκαλία του βιβλίου. Κατά την παγία αρχή του Ζεν, η πνευματική εκπαίδευση είναι μια εξατομικευμένη προσπάθεια η οποία απαιτεί αυτοπειθαρχία, καινοτομίες και προσοχή, όλα αυτά δε απαιτούν σκληρή προσωπική προσπάθεια. Επομένως, ένας εκπαιδευτής μπορεί μόνο να καθοδηγήσει, αλλά το ικανοποιητικό αποτέλεσμα  μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την εξατομικευμένη προσπάθεια του ενδιαφερομένου»

     Από τα όσα έχουν προηγηθεί, κατά τις συνεδρίες της παραστατικής αναλύσεως του μνημειακού βιβλίου του Eugen Herrigel  τεκμαίρεται η Αξία του, κρινομένου εκ του οφέλους που είχαμε όσοι το βιώσαμε, αλλά και η ορθότητα της επιλογής της Σχολής μας να το παρουσιάσουμε στους μαθητές μας, παρατηρώντας, με χαρά τις, επί τα βελτίω, αλλαγές των προσεγγίσεών τους! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.