Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς παρεμβάσεις και καθοδηγήσεις, με αυτάρκεια εκπαιδευτικού πνεύματος και αυτενέργεια, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" καταφέρνει επί χρόνια να "οσμίζεται" το σωστό "μονοπάτι" του Τόξου και να το προάγει γόνιμα επ΄ ωφελεία των μαθητών της! Κι αυτό, όπως συχνά επισημαίνεται, χάρη στην Παιδεία πολεμικών τεχνών του επικεφαλής της, Συνασκουμένου Χριστόφορου Κασφίκη και των Μελών της Ομάδος του που με την συνεργασιμότητά τους επί της Γραμμής Βολής, προάγουν σταθερά την ίδια την Τοξοβολία.

     Κι όπως το εκπαιδευτικό πνεύμα είναι κοινό στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", οι Φαίακες Συνασκούμενοι, αν και εκ γεωγραφικής αποστάσεως, όχι μόνον διασυνδέονται απολύτως με όλους τους υπόλοιπους Συνασκουμένους τους, αλλά και παραμένοντας μέσα στο κοινό "σκεπτικό" προάγουν για το κοινό όφελος την τοξευτικήν εκπαίδευση! Κι αυτό το παρατηρήσαμε στην τελευταία Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" οι οποίοι, με "όσμωση" στην Στάση του Ίππου, κατάφεραν να την "προεκτείνουν" ακόμη ευρύτερα, εισάγοντας και την παράμετρο της ισορροπίας των άνω άκρων.  

     Η μεγάλη σημασία της Στάσεως του Ίππου είναι γνωστή σε όσους ασχολούνται σοβαρά με τις πολεμικές τέχνες, μία εκ των οποίων, βεβαίως, είναι και η Τοξοβολία! Και, ήδη, στην βιβλιογραφία της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" υπάρχει και σχετικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο με αναλυτική παρουσίαση αυτής της σημαντικότατης ασκήσεως ευσταθείας του ανθρωπίνου σώματος. Τώρα, οι Κερκυραίοι Συνασκούμενοί μας, προεκτείνουν ακόμη περισσότερο τις "διαστάσεις" αυτής της ασκήσεως αναβαθμίζοντάς την με τον καλύτερο τρόπο! 

     Για όποιον καταλαβαίνει, μια επωφελέστατη, για όλη την Τοξοβολία, διαβουλευτική ανταλλαγή λαβαίνει χώρα μέσα στους "Έλληνες Κενταύρους" με έναν απροσδιόριστο τρόπο που δεν παράγει "ήχους" και "εντυπώσεις" αλλά έργο φωτός εν μέσω περιρρέοντος πολιτιστικού σκότους! Και αυτή ακριβώς είναι και η αποστολή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.