Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Σε γαλήνια ..."αγρανάπαυση" ο σχολικός Ίππος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" όσο ο Αρχηγός της Σχολής Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης απουσιάζει στα κτήματα για την εποχική ελαιοσυλλογή αφού στην επαρχία, ακόμη οι κάτοικοι ασχολούνται με ωραίες δραστηριότητες μακράν ...καυσαερίων! Και, όπως έχουμε πει, "Αρχηγού απόντος πάσα ίππευσις παυσάτω"! Παρά ταύτα, μια μίνι ...διαδήλωση διαμαρτυρίας για την δικαιολογημένη απουσία του Αρχηγού έλαβε χώρα στο "Πριγκιπάτο του Βασίλη" (στο χώρο του σχολικού Ίππου) από εκπαιδευόμενους που δεν άφησαν την ημέρα να πάει χαμένη και το  'ριξαν στην Τοξοβολία!


     Αυτές οι "παρένθετες" ημερίδες συσφίγγουν σχέσεις και δεσμούς με την Ομάδα, αλλά και βελτιώνουν ικανότητες ασχέτως εάν απουσιάζει ο Εκπαιδευτής. Είναι "ευκαιρίες" ανεκτίμητες για ένα σκαλοπάτι παραπάνω και, διαθέσεως ευδοκούσης, όλοι στους "Έλληνες Κενταύρους" επιδιώκουμε να αξιοποιούμε.


     Εδώ οι παλαιοί καθοδηγούν τους νέους και αναλαμβάνουν την ευθύνη της διεξαγωγής του προγράμματος στη Γραμμή Βολής, μια εμπειρία σημαντική για όσους προχωρήσουν και στα καθήκοντα του μελλοντικού Εκπαιδευτή. 


     Βεβαίως και η περιποίηση του σχολικού Ίππου, πάντοτε μέσα στο πρόγραμμα, καλοδεχούμενη από το αγαπημένο μας τετράποδο το οποίο δέχεται και αυτό την οφειλόμενη φροντίδα από εκείνους στους οποίους προσφέρει τόσα πολλά.


     Πάντα καρποφόρες οι εκπαιδευτικές μας ημερίδες και όλες γόνιμες από πλευράς εμπειριών μέσα σε "καιρούς δημοκρατικούς" των οποίων οι πρωταγωνιστές είναι οι διεφθαρμένοι κυβερνώντες, οι αμαρτωλοί παπάδες, οι συνταγματάρχες που δεν κάνουν πια επαναστάσεις αλλά ληστείες τραπεζών, oι βραβευμένοι συγγραφείς παραμυθιών ...παιδική πορνογραφία και οι κοινοί ..."θνητοί" που συνθέτουν ζοφερά ασελγή έργα τα οποία κατακλύζουν τα αηδή, πλέον, πρωτοσέλιδα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.