Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΕΤΡΟΝ ΑΦΟΣΙΩΣΕΩΣ

 ΜΕΤΡΟΝ ΑΦΟΣΙΩΣΕΩΣ



     Στον "αστερισμό" της ολιγοπιστίας και της προχειρότητος η Ελλάδα και, ίσως κι ολόκληρος ο μεταπολεμικός κόσμος, παραπαίει μεταξύ επιπόλαιων επιλογών και ...τσαπατσουλιάς, μεταξύ «και τούτο δει ποιήσαι κακείνο μη άφιέναι» και ...«αρπα-κόλλα». Άπληστη η διάθεση πολυσυλλεκτικότητος εμπειριών του ανθρώπου, ποθεί και τούτο και το άλλο και το παρέκει, καταλήγοντας τελικώς στο τίποτε kαι διεκδικεί και τούτο το σπορ και κείνο το χόμπυ και τ΄ άλλο "passatempo", παραμένοντας τελικώς άδειος ντορβάς.

      Όμως, η επιλογή μιας πολεμικής τέχνης ως τρόπου ζωής (διότι, μόνον ως τέτοια νοείται μια πολεμική τέχνη) δεν συγχωρεί επιπολαιότητες επιλογής, αρπακολλατζίδικες σχέσεις και ενθουσιώδεις περιοδικότητες, αλλά απαιτεί θρησκευτική αφοσίωση και μόνον!

      Μεγάλος Δάσκαλος του Kyudo o Ιάπων Kenzo Awa που δίδαξε τον Γερμανό Eugen Herrigel (Bungaku Hakushi) ο οποίος μας άφησε το "ευαγγέλιό" του «Το Ζεν και η τέχνη της Τοξοβολίας», ένα κείμενο το οποίο αν εδιδάσκετο στη στοιχειώδη εκπαίδευση του σύγχρονου κόσμου η ποιότητα της ζωής του θα ήταν απείρως καλύτερη! Και μια παράγραφος από αυτό το μνημειακό κείμενο που αφορά στην ουσία όλων των πολεμικών τεχνών, μας δίνει το μέτρον αφοσιώσεως το οποίο όλοι οι ενασχολούμενοι με μία πολεμική τέχνη θα πρέπει να αφιερώνουν προς αυτή:   

     «Στο εξής, όταν θα έρχεστε στο μάθημα, πρέπει ν΄ αρχίζετε την αυτοσυγκέντρωση από τον δρόμο. Να προετοιμάζεστε γι'  αυτό που συμβαίνει εδώ, στην αίθουσα των ασκήσεων. Να προσπερνάτε τα πάντα χωρίς να τους δίνετε καμιά προσοχή, σαν να μην υπάρχει στον κόσμο παρά ένα μονάχα σημαντικό κι αληθινό πράγμα: η τοξοβολία!.»

     Αυτά όριζε ο Kenzo Awa στους μαθητές του κι όποιος τα θεωρήσει "υπερβολικά" λανθάνει λάθος μέγα διότι αποτελούν τα προαπαιτούμενα για την διαμόρφωση μιας σοβαρής σχέσεως με ένα σοβαρό αντικείμενο και, βεβαίως, τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση της Έφιππης Τοξοβολίας ως σοβαρού αντικειμένου και για όποιον, βεβαίως, το θεωρεί ως τέτοιο! Διότι, όποιος δεν θεωρεί ως σοβαρό αντικείμενο μια πολεμική τέχνη την οποία ο ίδιος, αβιάστως, επέλεξε ως τρόπο ζωής θα πρέπει να σπεύσει να την αντικαταστήσει με κάτι άλλο αφού δεν είναι απαραίτητο για όλους να ιππεύουν και να τοξεύουν! Και το σκάκι και το μπριτζ προσφέρουν αρκετά!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.