Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΛΟ...

 ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΛΟ...


     Παλαιά Μέλη που απουσίασαν κι επέστρεψαν ...μπαμπάδες, κι αγαπημένοι φίλοι από παλιά μας έδωσαν χαρά με την παρουσία τους στη σημερινή μας εκπαιδευτικήν ημερίδα κατά την οποία, ο τεράποδός μας Αλέξανδρος έδειξε ότι ξαναβρίσκει το "μονοπάτι" για την επιστροφή του στους εργασιακούς ρυθμούς της Σχολής μας, μετά τη ραστώνη του καλοκαιριού! Τελικώς, όλα αρχίζουν από τον Σταύλο του αγαπημένου μας Τάσου Μυλωνάκου κι όλα επιστρέφουν σ΄ αυτόν...

     Η κυρίως ομάδα εργασίας της σημερινής εκπαιδευτικής ημερίδος λειτούργησε υπό την διεύθυνση του Αντώνη ο οποίος μετέφερε στους Συνασκουμένους το περιεχόμενο της χθεσινής ημερίδος με επίκεντρο την ειδική επανατακτική διαδικασία με «πυρήνα» της την συραγωγική συνέργεια.

     Η συραγωγική συνέργεια η οποία προέκυψε μέσα από τις πειραματικές αναζητήσεις της Σχολής μας και αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματική στην εκπαίδευση νεολέκτων Ίππων, συνεχίζει να επιβεβαιώνει την αξία της και στην περίπτωση του Αλέξανδρου ο οποίος, ως νεαρός αλλά κι εντελώς «πράσινος» Ίππος μπορεί να μη χαρακτηρίζεται από σφοδρότητα αντιδράσεων αλλά, σίγουρα, τον χαρακτηρίζει ένα πείσμα ανάλογο των παραμέτρων του.

     Παρά ταύτα, η εξαιρετική διεύθυνση του προγράμματος από τον Αντώνη, ο άριστος συντονισμός των Μάνου και Βασίλη δεν άργησαν να καταλήξουν σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με τον Αλέξανδρο να συραγωγείται ξανά, αρμονικότατα και με ιδανικό ρυθμό.

     Η σημερινή εκπαίδευση του Αλέξανδρου συμπεριέλαβε και μιαν απρογραμμάτιστη παράμετρο κατανικήσεως ...υδροφοβίας, όταν ο Σταυλίτης απεφάσισε να "βρέξει" το Ιππευτήριο ώστε να μη σηκώνει σκόνη. Για μας, κάθε ευκαιρία μετατρέπεται σε ευκαιρία εκπαιδεύσεως κι αυτό συνέβη και σήμερα. Κι ο έλεγχος του Ίππου στα χέρια του Αντώνη αποτελεσματικότατος!

     Αντί να αποσύρουμε τον Ίππο μέχρι να ολοκληρώσει την εργασία του ο Σταυλίτης, όχι μόνον τον διατηρήσαμε εντός Ιππευτηρίου αλλά και με διαρκώς εστραμμένη την προσοχή του στον πίδακα του νερού που έβγαινε ορμητικός από την μάνικα, απολαμβάνοντας τις πρώτες του, έντονες, αντιδράσεις οι οποίες, βαθμιαίως κατασίγασαν, ακόμη κι όταν ο πίδακας του νερού είχε, κυριολεκτικώς, "κρύψει" ολόκληρο το οπτικό πεδίο του Ίππου. 

     Κατόπιν, ο βρεγμένος στίβος με τα λίμνάζοντα νερά αξιοποιήθηκε ώστε ο Ίππος να ξεπεράσει και τις όποιες επιφυλάξεις του στην βάδιση μέσα σε ανάλογο "περιβάλλον"! Για την Σχολή μας τα πάντα αξιοποιούνται επ΄ αγαθώ της εκπαιδεύσεως όλων!

     Στον αγαπημένο μας τετράποδο παραχωρήθηκε μια ολιγόλεπτη ανάπαυλα ψυχικής, κυρίως, αποφορτίσεως στη φάτνη του όπου χαλάρωσε με τα χάδια αγαπημένων φίλων! "Μοιαζόμαστε για σένα όπως και συ θα πρέπει να νοιάζεσαι για τη δουλειά σου" κι όλα είναι μοιρασμένα... κάπως έτσι θα το λέγαμε και σε λίγο ο τετράποδος Αλέξανδρος ξανά στον στίβο, στον μεγάλο αυτή τη φορά για του θυμίσουμε ότι θα πρέπει να προετοιμάζεται για εργασία!

     Εδώ, το επόμενο και τελευταίο στάδιο της σημερινής ημερίδος μιλούσε για εφίππευση και οι προσομοιώσεις εφιππεύσεως δι εφάλσεως άρχισαν αμέσως, δεδομένου ότι αυτή η εργασιακή φάση δεν θα έπρεπε να διαρκέσει πάνω από πέντε λεπτά. 

     Κρίσιμο σημείο "επαναφοράς" και ήταν φυσική η άρνηση του Αλέξανδρου να ξαναβρεθεί στα κυρίως εργασιακά του "καθήκοντα"!

     Σε αυτές τις, αναμενόμενες περιπτώσεις, ένα υπομονητικό "παζάρι" αξιώσεων αρχίζει μεταξύ Εκπαιδευτή και Ίππου με προτεραιότητα την ψυχολογία του δευτέρου, χωρίς βίαιους εξαναγκασμούς και πιέσεις. άλλωστε, η βία δεν έχει καμία θέση στην Φυσική Ιππική την οποία ακολουθεί η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων".

     Οι "υπομνήσεις" συνεχίστηκαν επ΄ ολίγον ώστε να μη νιώσει καταπιεσμένος ο τετράποδός μας κι αρκεσθήκαμε σε αυτό το σημείο μέχρι να επανέλθουμε στην επόμενη ημερίδα.

     Και σ΄ αυτό το σημείο τον αφήσαμε ελεύθερο να επιστρέψει μόνος του στη φάτνη του, πειθαρχώντας στον ίδιο του τον εαυτό και τις απαιτήσεις της σταυλικής πραγματικότητος. Σχέσεις ισορροπημένες, πλάσματα ισορροπημένα, αρμονία καθημερινή!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.