Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ 
ΣΕ ΑΘΕΑΤΟ ΣΤΟΧΟ


     Οι συνεχείς, σχεδόν εξατομικευμένες, Προπονήσεις λόγω του  ...κορωναϊού, έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα προόδου, αυξάνοντας διαρκώς τις σχεδιαστικές απαιτήσεις ώστε να παραμένουν πάντοτε ωφέλιμες και τούτο, πια, σημαίνει για τον Εκπαιδευτή υποχρεωτικό..."σκονάκι", ώστε να μην παραλείπει τίποτε. 


     Με κάθε άσκηση να έχει την δική της σημασία και, ως εκ τούτου, την δική της ιεραρχημένη θέση μέσα στο προπονητικό πρόγραμμα, χωρίς σημειώσεις υπάρχει κίνδυνος παρεκκλίσεων από το πρόγραμμα όπως, επίσης και παραλείψεων στην εκ των υστέρων αξιολόγηση των αποτελεσμάτων όλων των ασκήσεων. Με χαρτί και με στυλογράφο, λοιπόν, εφεξής...και τούτη την περίοδο ξεκινά και η διερεύνηση ενός νέου στοχαστικού τομέως, τουτέστιν της αποτελεσματικής προσβολής ενός ...αθέατου, τρισδιάστατου, στόχου!


     Πόσο πιο βατή μπορεί να είναι η αποτελεσματική προσβολή ενός ορατού στόχου, όταν ο σκοπευτής μπορεί να τον πλήξει ως ...αθέατο; Ποιο μπορεί να είναι το "μονοπάτι" της σκεπτομορφικής μετεικασματοποιήσεως ενός μη ορατού στόχου ώστε να οροθετείται το άκρο μιας στοχαστικής τροχιάς η οποία μπορεί να "γεωμετρήσει" μιαν επιτυχή τόξευση; Ποιο είναι το μερίδιο της "λογικής" και ποιο της "εξωαισθητής" στοχαστικής προσεγγίσεως, εν προκειμένω;



     Τέτοιοι συλλογισμοί ίσως προκαλέσουν μιαν αναστάτωση στο πεδίο της συμβατικής Tοξοβολίας και της "πεπατημένης" στοχαστικής προσεγγίσεως, όμως, παρόμοιαν αναστάτωση δεν προκάλεσε το 1907 και ο Maurice Maeterlinck αναφερόμενος στην νοημοσύνη των ...φυτών, ή οι Peter Tompkins και Cristopher Bird όταν, εβδομήντα χρόνια αργότερα μιλούσαν για τα φυτά που αισθάνονται τον πόνο και διαθέτουν ...μνήμη ή για άνθη τα οποία αποκαλύπτουν τον ...ψεύτη; Η "χαρτογράφηση" του "απιθάνου" είναι υπόθεση συστηματικής έρευνας και όπου η έρευνα διατηρείται σε ένα συστηματικό και, κυρίως, τεκμηριωμένο επίπεδο κάθε αναστάτωση ή και πλήρης ανατροπή των "παραδεδεγμένων" είναι αναμενόμενη διότι "τα πάντα ρει, πάντα χωρεί και ουδέν μένει"!



     Ήδη, τα συμπεράσματα που έχουν αντληθεί από τις, επτά, μέχρι τώρα διεξαχθείσες ειδικές πειραματικές ημερίδες της ενότητος "Φως, Οπτική Αντίληψη και Δέος" έχουν αποδώσει καρπούς οι οποίοι, πλέον, υποστηρίζουν την πρόοδο των ερευνών μας και προς αυτή την κατεύθυνση.









     Η συμπύκνωση των συμπερασμάτων εξ' αυτών των επτά ειδικών πειραματικών ημερίδων, με την, παράλληλη, υποστήριξη της διδασκαλίας της "Τοξοβολίας εξ Επαφής" η οποία αποτελεί βασικό "κεφάλαιο" της εκπαιδεύσεως των "Ελλήνων Κενταύρων" κατατείνει σε μία διαδικασία "εγχαράξεως" ενός είδους "σκεπτομορφής" του στόχου στην αντίληψη του Τοξότη κατά μία τρισδιάστατη όσο και υπεραισθητή έννοια.


     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία, πρωτίστως, λειτουργεί ως ερευνητικό εργαστήριο της Τοξοβολίας κοντοζυγώνει σε μία ταύτιση ενοράσεως και ενστίκτου με κοινή κατάληξη την εύστοχη τόξευση ακόμη και επί αθέατου στόχου. Μια "διορατικότητα" θα λέγαμε, υψίστης ωφελείας για τον Τοξότη αλλά και για την ανέλιξη της Τοξοβολίας σε εξωαισθητά επίπεδα. Και σήμερα, στην προγραμματισμένη μας Προπόνηση "εισχωρήσαμε" ακόμη "βαθύτερα" στην υπό έρευνα "ατραπό" μας. 
'

     Αρκετός δρόμος μπροστά μας, αλλά και μακρύς αυτός που αφήσαμε πίσω μας. Εκείνο που για μας έχει σημασία είναι η αρμονική εξέλιξη της "αναζητήσεώς" μας η οποία, ήδη υπόσχεται γονιμότητα συμπερασμάτων.


     Και ο Μηνάς σήμερα ήταν και πάλι ευχάριστα αιφνιδιαστικός, όχι μόνον με την άριστη διάθεση συνεργασίας του σ΄ αυτή τη έρευνα αλλά και τις επιδόσεις του οι οποίες, ολοένα και περισσότερο εντυπωσιάζουν.


     Αλλάξαμε την εμφάνιση των ιπτάμενων στόχων μας για εκπαιδευτικούς λόγους (αποφυγής τυποποιημένης "εικόνας" με ό,τι αυτό συνεπάγεται) αλλά παραμείναμε στη διάμετρο των 24 εκτμ.


     Καταιγιστικός κι εδώ ο Εφιπποτοξότης Μηνάς καταφέρνοντας να σώσει και μερικές κακές εκτοξεύσεις δείχνοντας ότι το πείσμα του είναι καρποφόρο!


     Σύνθετη αυτή η ημερίδα και δεν τελειώνει εδώ... Κάποια πράγματα είναι σαν το κέρας της Αμαλθείας, αναβλύζοντας, συνεχώς ...θησαυρούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.