Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Φ Ω Σ, ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ...ΔΕΟΣ! [ΜΕΡΟΣ Γ']



Σημείωση στο ξεκίνημα της ημερίδος

Όπως θα πρέπει, ήδη, να έχει γίνει αντιληπτό από τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", η Ομάδα μας επιδιώκει να "υποψιάσει" τα Μέλη της σε ένα "σκεπτικό" ανάλογο των ημερών που "ζούμε". Και αυτός ο "υποψιασμός" ο οποίος χαρακτηρίζεται από την "πολυεδρικότητα" των απαιτήσεων αυτών των "ημερών" ήταν προσχεδιασμένος από την εποχή της ανιδρύσεως των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" υπό την ορθή διαίσθηση της εθνικής μας υπελίξεως
.
Επιδίωξη της Ομάδος μας δεν είναι η εμφύσηση "προσανατολισμών" αλλά ικανότητος του σκέπτεσθαι και αποφασίζειν, διότι, ανεξαρτήτως "προσανατολισμού" η ανάπτυξη της διανοητικής λειτουργίας άγει στο ορθώς αποφασίζειν που είναι και το ζητούμενο κάθε άνω θρώσκοντος όντος.

Οι ...γρίφοι, βεβαίως, δεν διευκολύνουν όσους αναζητούν μια γρήγορη "απάντηση", όμως, οι γρήγορες "απαντήσεις" ούτε ορθές, κατ΄ ανάγκην, είναι, ούτε καν "απαντήσεις".

Εφεξής, τα "εναύσματα"-προπονητικά πλαίσια των ημερίδων μας περικλείουν σημαντικά μηνύματα γραμμένα με ..."συμπαθητική μελάνη" ανάμεσα από τις "αράδες" και αυτά τα μηνύματα σας προτρέπουμε να ανιχνεύσετε και να "διαβάσετε" όχι με το μάτι αλλά με το ένστικτο.

Κι αυτά τα, ζωτικά για την κοινωνική επιβίωση, "μηνύματα" συνιστούν την πραγματική πολιτισμική πολιτική η οποία είναι βασική συνιστώσα ενός εθνικού "ευ ζειν". Διότι η άλλη "πολιτική", αυτή που γίνεται πάνω σε μπαλκόνια είναι το απολίτικο προκάλυμμα με το οποίο σκιάζεται η αλήθεια για την οποία δεν προορίζονται τα επί σφαγήν "αιγοπρόβατα" που απαρτίζουν τις αγέλες των ψηφοφόρων.

Σήμερα θα ασκηθούμε (και, όχι απλώς, "προπονηθούμε...) σε έναν χώρο ο οποίος αποτελεί την Ελλάδα εν σμικρώ! Σε έναν χώρο οποίος άλλοτε "τάιζε" πάμπολλες Ελληνικές οικογένειες ενώ σήμερα κείται σε εγκαταλελειμμένα ερείπια, ακριβώς όπως ολόκληρη η Ελλάδα! Σήμερα θα βιώσουμε "in vitro" την ερειπιώσα χώρα μας, θα κινηθούμε στα σωριασμένα χαλάσματά της και θα συναισθανθούμε την βαρύτατη ευθύνη της εγκαταλείψεως μιας, άλλοτε ευημερούσας, Πατρίδος σε μία μοίρα ανάξια όχι αυτής αλλά ημών των ιδίων. 

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", σήμερα τοξεύσετε και ...υποψιασθείτε όπως το "εφαλτήριο" της Έφιππης Τοξοβολίας ισορροπεί τη σκέψη μας ώστε να παραμένουμε συνεχώς "υποψιασμένοι"! Βιώσετε το σκότος της Γραμμής Βολής και ασκήσετε τη ματιά σας στην υπέρβαση αυτού του σκότους το οποίο το περιρρέον σύστημα επιχειρεί να μας επιβάλει! Φεύγοντας, η "ματιά" μας θα είναι ...οξυδερκέστερη από εκείνη που είχαμε στη προσυγκέντρωση της Πύλης Ε2... Κι έτσι, θα είμαστε βέβαιοι ότι σήμερα "πετύχαμε το στόχο" μας! Διότι όσα βέλη κι αν ρίξουμε στο "κίτρινο", μόνον όταν η νόηση διατρυπά το μαύρο του περιρρέοντος σκότους ο Άνθρωπος ωφελείται πραγματικά!








     Τα διυλιστήρια  της Δραπετσώνας με τα πολεμικά καταφύγιά τους υπήρξε ο φιλόξενος χώρος της ειδικής Προπονήσεώς μας που ήταν και το Γ' Μέρος της ενότητος "ΦΩΣ, οπτική αντίληψη και ΔΕΟΣ!".


     Σε τούτη την Προπόνηση Ενστικτώδους Τοξοβολίας, πήραμε μαζύ μας όλες τις εμπειρίες μας από το προηγούμενο Β' Μέρος (Καταφύγιο Βασιλικών Κτημάτων Τατοίου) και προσπαθήσαμε να τις αναπτύξουμε, τοξεύοντας σε μακρύτερες αποστάσεις αλλά και σε πυκνότερο σκοτάδι.


     Για όποιον παρακολουθεί τη δράση μας στην ανάπτυξη του προπονητικού μας σχεδιασμού, στην Ενστικτώδη Τοξοβολία, προχωρούμε στη μελέτη των επιπτώσεων του χαμηλού και μεταβαλλόμενου φωτισμού στην οπτική αντίληψη του Τοξότη, ένας τομέας πολύ σημαντικός για την επίτευξη της επιδιωκόμενης ευστοχίας. Σε προηγούμενη αναφορά μας στο αντικείμενο της συγκεκριμένης έρευνας σημειώναμε:


     «Ποιες οι αντιδράσεις ενός σκοπευτή ο οποίος "κρατά" με σιγουριά στα σκοπευτικά του τον στόχο και ξαφνικά περνά ένα σύννεφο και αλλοιώνει τον φωτισμό; Ποιες οι επιπτώσεις της οπτικής αντιλήψεώς του σε μια τέτοια περίπτωση και σε τι σκοπευτικές εκτρεπτικές υπερδιορθώσεις μπορούν να τον παρασύρουν; Κατά πόσο η αλλοίωση του φωτισμού παραλλάσσει ακόμη και τα χρώματα του στόχου προκαλώντας στοχαστική σύγχυση; Ποια "παιγνίδια" μας παίζει η ίριδα με τα φωτοκινητικά αντανακλαστικά της και οι φωτοϋποδοχείς με την φωτοευαίσθητη χρωστική τους, οδηγώντας μας σε αστοχία;».



    Ήδη, μελετήσαμε την περίπτωση του άπλετου, φυσικού, φωτός σε ανοικτό πεδίο αλλά και του ημίφωτος σε κλειστό-περιορισμένο χώρο, αποκτώντας αντίστοιχες εμπειρίες κι εξάγοντας σχετικά συμπεράσματα προς εξέλιξη της συγκεκριμένης έρευνας.



     Η συστηματική εξαγωγή συμπερασμάτων από την παρατήρηση της προηγούμενης Προπονήσεως αλλά και οι πολύ περιγραφικές και ..."εξομολογητικές" ατομικές εκθέσεις που μας έστειλαν όλοι όσοι έλαβαν μέρος σε εκείνη, ήταν το θεμέλιο της σχεδιάσεως αυτής της Προπονήσεως η οποία έδειξε ότι πέτυχε τον σκοπό της και ανέβασε ακόμη ένα "σκαλοπάτι" όλους όσους συμμετείχαν. 


     Αρκετές ώρες μελέτης όλου αυτού του βασικού "υλικού" και περισσότερες ώρες συλλογισμού και εξαγωγής συμπερασμάτων, πάντοτε μας δείχνουν ότι μια σωστή Προπόνηση προϋποθέτει πολύωρη αφανή εργασία μιας άλλης υπο-Ομάδος, του Επιτελείου των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Η οργανωτική μέριμνα κατά τον προσχεδιασμό ακολούθησε τα ίδια βήματα όπως και στη προηγούμενη Προπόνηση που είχαν αποδειχθεί απολύτως επιτυχή με μόνη διαφορά την μεγέθυνση του αριθμού συμμετεχόντων λόγω μεγαλυτέρων δυνατοτήτων υποδοχής επισκεπτών του χώρου και περιορισμών χρήσεως ατομικών φανών λόγω της επιδιώξεως για χαμηλότερο φωτισμό. Έτσι, οι όροι συμμετοχής τροποποιήθηκαν όπως εμφανίζονται εν συνεχεία:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Αποκλείονται οι ανήλικοι Συνασκούμενοι.

2. Αποκλείονται οι κλειστοφοβικοί Συνασκούμενοι.

3. Ορίζεται ως μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 20 άτομα διότι ο χώρος δεν υποδέχεται περισσότερα.

4. Κάθε συμμετέχων πρέπει να φέρει έναν ατομικό φακό τον οποίο θα μπορεί να ενεργοποιήσει μόνον κατόπιν εντολής του Αρχηγού Βολής.

5. Στον χώρο της Προπονήσεως δεν επιτρέπεται η εναπόθεση ατομικών αντικειμένων ούτε καν της θήκης του Τόξου. Όλοι οι μετέχοντες πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να ασφαλίσουν τα ατομικά τους αντικείμενα εκτός Γραμμής Βολής.

6. Κάθε συμμετέχων πρέπει να διαθέτει 4 βέλη και να τα κρατά στο χέρι όλα μαζύ.

7. Αποκλείεται η χρήση φαρέτρας και λοιπών παρελκομένων (μόνον Τόξο, βέλη και ατομικός φακός).

8. Όλοι πρέπει να φορούν υποδήματα με αντιολισθητική σόλα.

9. Το Σχολείο Σιωπής θα τηρηθεί αυστηρώς και θα ισχύσει από το σημείο σταθμεύσεως των οχημάτων, πολύ πριν την Γραμμή Βολής και μέχρι την επιστροφή στα οχήματα προς αναχώρηση μετά την ολοκλήρωση της Προπονήσεως.

10. Αποκλείεται η μεταφορά ποτών και τροφών αλλά και φιαλών ποσίμου ύδατος.

11. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους γραπτώς στο helleinchorsebackarchery@ gmail. com.

12. Όλοι όσοι θα λάβουν μέρος θα πρέπει εντός τριών ημερών να αποστείλουν στην ηλεκτρονική θυρίδα της Ομάδος μας hellenichorsebackarchery@gmail.com μία αναλυτικήν αναφορά στην οποία θα ανέφεραν τι αισθάνθηκαν από την στιγμή της προσυγκεντρώσεως μέχρι την ολοκλήρωση της Προπονήσεως και, κυρίως, τι ένοιωσαν κατά την διάρκεια της τοξεύσεώς τους στον χώρο.


     Το εκπαιδευτικό Επιτελείο της Ομάδος μας, κατ΄ αρχήν, συμφώνησε στο νέο προπονητικό πλάνο και, όπως ισχύει πάντα, με απόλυτη μυστικότητα και για ευνόητους λόγους ως προς το σημείο, ενημερώθηκαν με ατομικά μηνύματα τα Μέλη της Ομάδος για τους όρους συμμετοχής και έγιναν και οι σχετικές ενημερωτικές αναρτήσεις στο Ιστολόγιο και στη σελίδα του Facebook των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Kαι η μυστικότητα του προορισμού τηρήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή για όλους σε σημείο, όταν ανακοινώθηκε το σημείο της Προσυγκεντρώσεως (Πύλη Ε2 λιμένος Πειραιώς) ο φίλτατός μας Γεώργιος με την Ελένη να νομίζουν ότι πρόκειται να πάρουμε ...καράβι για να μεταβούμε στο προπονητικό σημείο!


     Προηγήθηκε η επιτόπια καταδρομική έρευνα του χώρου από τον Αρχηγό της Ομάδος μας και η εκτίμηση κάθε παραμέτρου σχετικής με την επιτυχία του προπονητικού εγχειρήματος, ευθύνη βαρειά αλλά απαραίτητη για την ομαδική ασφάλεια και ωφέλεια.  



     Η σύγχρονη διαδικτυακή τεχνολογία μπορεί να μην εγγυάται προστασία του απορρήτου από τον ..."Big Brother", ωστόσο απαλλάσσει από την ενόχληση "κοινών θνητών"... κι εμείς θεωρούμε ότι, τακτικώς, αυτοί οι τελευταίοι είναι οι εγγύτερα οχληροί...


     Με προτεραιότητα στην ασφάλεια του χώρου αλλά και στην καταλληλότητά του, ο Αρχηγός Κωνσταντίνος Δαμιανάκης "σάρωσε" κάθε λεπτομέρεια όχι μόνον του κυρίως προπονητικού χώρου που θα φιλοξενούσε τις, τελικώς, 3 διαφορετικές Γραμμές Βολής μας, αλλά και όλη την περιβάλλουσα περιοχή προς αποφυγή κινδύνων ή οχλήσεων.



     Ο Αρχηγός δεν αρκέστηκε στην εκτίμηση των συνθηκών του Καταφυγίου όπου θα λάβαινε χώρα η προπονητική μας δραστηριότητα αλλά έφθασε μέχρι και στα "intra muris" της τεράστιας εγκαταστάσεως όπου και το εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο της άλλοτε ευημερούσας Εταιρείας "FINA".



     Το κάθε τι που θα μπορούσε να εγκυμονεί κίνδυνο ερευνήθηκε προσεκτικά και από το αεικίνητο "μάτι" του Αρχηγού  ο οποίος δεν άφησε καμία "γωνιά" ...ανεξερεύνητη.


     Οι απομένουσες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις πέρασαν από το "σκανάρισμα" του Κωνσταντίνου μας γνωστού όντος ότι, μερικές φορές, κάποιοι αγωγοί μπορεί να μην είναι και τόσο αθώοι όσο δείχνουν.


     Και, κατά μήκος όλων των διαδρομών που θα εκτελούσαν οι Συνασκούμενοι προκειμένου να εισέλθουν στον κυρίως προπονητικό χώρο αλλά και για να αποχωρήσουν από αυτόν, ο Αρχηγός επιθεώρησε τα πάντα για τον εντοπισμό ενδεχομένων κινδύνων.


     H δε κίνηση μέσα σε ένα τόσο ιδιαίτερο "περιβάλλον" το οποίο δεν συναρπάζει μόνον ως ένα απέραντο εγκαταλελειμμένο "βιομηχανικό Μουσείο" αλλά και παρουσιάζει πολλές "κακοτοπιές" υποχρεώνοντάς σε να περιφέρεσαι ανάμεσα σε κατάλοιπα μιας βαρειάς βιομηχανίας, ανάμεσα σε τεράστιες δεξαμενές καυσίμων αλλά και ετοιμόρροπες μηχανές και σωληνώσεις, κάθε άλλο παρά εφησυχασμό επιτρέπει.


     Mία Ομάδα όπως οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" που επιδιώκει να λειτουργεί με ασφάλεια και ωφελιμότητα για τα Μέλη της, είναι υποχρεωμένη να μεριμνά με μεγάλη προσοχή για τα πάντα και ο Αρχηγός της αυτό το έχει ενστερνισθεί και διόλου τυχαία και η αναγνώρισή μας ως η καλύτερα οργανωμένη ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας, παγκοσμίως.



     Ευτυχώς, εδώ, στα εκατοντάδες των οικοδομημένων  και μη, στρεμμάτων, έχοντας πάντα στο νου μας το χειρότερο, δεν είδαμε κάτι να μας ενοχλεί παρά το πτώμα ενός αρουραίου και την ακαταλληλότητα του δαπέδου για τοξεύσεις "πρηνηδόν".



     Εν αντιθέσει με το πεντακάθαρο δάπεδο του Καταφυγίου του Βασιλικού Κτήματος Τατοίου καταμεσής στο κατάφυτο και πεντακάθαρο περιβάλλον της Πάρνηθος, εδώ, στο δάπεδο, ήταν σωρευμένη σκόνη από τον περιβάλλοντα χώρο των διυλιστηρίων και της βεβαρυμένης βιομηχανικής ζώνης της Δραπετσώνας.Έτσι, επιμείναμε στις τοξεύσεις από όρθια στάση καθ'  όλα τα μήκη κι αφήσαμε όσο γίνεται ...άθικτη τη παχειά σκόνη στο δάπεδο μαζύ με τα εγκαταλελειμμένα κουτιά Πρώτων Βοηθειών που ήταν διάσπαρτα, παντού.



     Ένα ζευγάρι εγκαταλελειμμένων αλλά αμεταχείριστων στρατιωτικών φορείων, με την εργοστασιακή τους στερέωση, που βρήκαμε in situ, όρθια δίπλα σε μία κλίμακα εξόδου, σαν να περίμεναν τους τραυματιοφορείς να τα ξεδιπλώσουν, μας χρησίμευσαν ως σκίαστρα ώστε να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την είσοδο φυσικού φωτός στο προπονητικό χώρο από την, άλλοτε, κυρία είσοδο από την οποία έχει, πια, αφαιρεθεί η θωρακισμένη πόρτα και χάσκει το μεταλλικό κούφωμα.



     Παντού, γύρω, τα τσιμεντοκονιάμματα και οι σιδεροδεσιές τους μαρτυρούσαν χρονολόγηση από την προπολεμική - μεταξική περίοδο, όταν η Ελλάδα, προσχεδιασμένα, εσύρετο από τους κυβερνήτες της σε μία πολεμική εμπλοκή από την οποία όλοι γνώριζαν ότι θα έβγαινε θυσιασμένη υπέρ αναξίων συμμάχων, κάτι που επιβεβαιώνεται ως σήμερα! 



     Και όσοι γνωρίζουμε Ιστορία, επισκεπτόμενοι αυτούς τους χώρους επαληθεύουμε την απατεωνίστικη "ρητορική" όσων αναμασούν ότι, δήθεν, "ο Μεταξάς προέβλεπε τον πόλεμο"... Όχι, ο Μεταξάς και ο μητραλοίας βασιλιάς Γεώργιος Β' προσχεδίαζαν συστηματικά και πολύ πριν την κήρυξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου την εμπλοκή της Ελλάδος υπέρ των πατρώνων του "άνακτος" Βρεταννών στον πόλεμο που σχεδίασαν αυτοί οι σκοτεινοί "πάτρωνες"...



     Και δεν ολοκληρώσαμε την εξονυχιστική κατόπτευση του χώρου παρά μόνον όταν διαπιστώσαμε και τι ...μάρκα πορσελάνης ήσαν τα πιάτα της τραπεζαρίας του προσωπικού!



     Ο ρόλος της ανιχνευτικής προφυλακής μιας τέτοιας αποστολής αν δεν φτάσει μέχρι αυτού του σημείου, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δεν προχωρούμε ποτέ σε "ο,τιδήποτε" παραπέρα!



     Κι όλα τούτα δεν τα θεωρούμε καθόλου "ιδιαίτερα" ή "σπουδαία" αλλά στοιχειώδες οργανωτικό καθήκον με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους Συνασκουμένους μας. 



     Η προσυγκέντρωση ορίσθηκε από τον Αρχηγό στη Πύλη Ε2 ώστε να είμαστε κοντά στην έξοδο προς τον τελικό προορισμό. Και την "παράσταση" την έκλεψε το ...γαλανόλευκο τσόπερ του Συνασκουμένου Σταύρου το οποίο προκάλεσε το πρώτο ...εξιτάρισμα όλων μας.



     Αντί να συγκεντρωθούμε σε ό,τι επρόκειτο να ακολουθήσει το τσόπερ με τον Σταύρο στην άπλα του λιμανιού ήταν ό,τι έπρεπε για να μας στείλει "αλλού γι' αλλού"...



     Ο Αρχηγός αρχίζοντας να εφαρμόζει το πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει, επέβαλε το Σχολείο Σιωπής και μας οδήγησε "κομβόι" στην είσοδο του εγκαταλελειμμένου χώρου στον οποίο θα μπαίναμε ολίγον ...ανορθόδοξα.



     Προηγουμένως, θα προετοιμάζαμε τον εξοπλισμό μας και θα ασφαλίζαμε τα οχήματα μιας και κάποιοι περιφερόμενοι "ευπαθείς" ...τσιλιαδόροι δεν παρείχαν και πολλές εγγυήσεις ...ασφαλείας ότι θα τα ξαναβρίσκαμε, ευτυχώς, όμως, η έγκαιρη αντιμετώπιση κάποιων "περιέργως" προσελθόντων απέτρεψε περαιτέρω κινδύνους.



     Άλλωστε, ως μαχητική Ομάδα δεν αφήσαμε και πολλά περιθώρια αμφισβητήσεως της "αποτελεσματικότητός" μας έναντι "παντός" κινδύνου.



     Αυτή η προπόνηση απέδειξε την υψηλή, αλλά χωρίς ακρότητες και αυταρχισμούς, αρχηγικότητα του Κωνσταντίνου μας ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, ρύθμισε όλη την Ομάδα έτσι που να κινείται και να δρα απολύτως συντεταγμένα και σιωπηρά σαν μία πραγματικά στρατιωτική δύναμη.



     Μέσα στον πολυδαίδαλο χώρο, πράγματι, η συντεταγμένη συμπεριφορά της Ομάδος δεν χαλάρωσε ούτε επί στιγμή και αυτή η σύνταξη και πειθαρχία βοήθησε στην αποφυγή πολλών κινδύνων εξ αιτίας της διαρρυθμίσεως του χώρου.



     Πρώτος σταθμός ανασυγκροτήσεως για μια ανάσα από τον λίβα που επικρατούσε, υπήρξε μία ερειπιώσα βιομηχανική αίθουσα όπου, ο Αρχηγός, έδωσε τις πρώτες οδηγίες πριν ξεκινήσει με τον βοηθό του για να μεταφέρουν τα δύο φορεία που θα αναπτύσσονταν στην είσοδο του Καταφυγίου για να σκιάσουν το εσωτερικό του.  



     Σε λίγο, Αρχηγός και βοηθός, έμφορτοι με τα όχι και ελαφρά φορεία, κατευθύνθηκαν και τα τοποθέτησαν στη προβλεφθείσα θέση.



     Πράγματι, τα δύο ανοιχτά, πλέον, φορεία, εσκίασαν όσο έπρεπε και υπό ιδανικό μέτρο το εσωτερικό προπονητικό χώρο, ώστε να επιτύχουμε τη σχεδίαση φωτισμού που θα έπρεπε να είναι αισθητά λιγότερος από εκείνον στο Καταφύγιο Τατοίου.



     Πάντοτε συντεταγμένη η Ομάδα κατέφθασε στη προβλεπόμενη είσοδο καθόδου η οποία οδηγούσε στο εσωτερικό με τη βοήθεια 6 σιδερένιων "π" πακτωμένων στο βράχο, που αντιστοιχούσαν σε σκαλοπάτια αλλά και λαβές συγκρατήσεως.



     Υπό τις εντολές και την επίβλεψη του Αρχηγού, ένας-ένας οι Συνασκούμενοι κατέβηκαν φέροντας και τον εξοπλισμό τους, κάτι που προεβλέπετο εξ αρχής ως άσκηση ασφαλούς χειρισμού και ισορροπίας.



     Αν και η είσοδος στον κυρίως προπονητικό χώρο θα μπορούσε να γίνει απλούστατα από τη 'χαίνουσα" κυρία είσοδο, η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου εισόδου έγινε επίτηδες ώστε να βαθμολογηθεί και η φυσική κατάσταση ενός εκάστου Συνασκουμένου.



     Η κάθοδος-είσοδος όλων έδειξε ότι, πραγματικά, η Ομάδα μας διαθέτει ικανότατα Μέλη και από πλευράς φυσικών ικανοτήτων διότι δεν είναι και τόσο απλό να κατεβεί κανείς μία τέτοια ιδιότυπη κάθετη "κλίμακα" κρατώντας το Τόξο, τα βέλη, τον φακό και ό,τι άλλο καθένας έφερε μαζύ του.



     Κι όμως, αυτή η κάθοδος έγινε από όλους χαρούμενα και η συγκέντρωσή τους στο εσωτερικό έδειξε τα πρώτα χαμόγελα.



     Ο Αρχηγός, έχοντας εγκαίρως μεταφέρει και διευθετήσει τους προβλεπόμενους δύο διαφορετικών διαστάσεων και αποστάσεων στόχους εξήγησε σε όλους τον τρόπο τοξεύσεως και τις παραλλαγές του προγράμματος.



     Τη φορά αυτή, είχαμε την δυνατότητα να τοξεύσουμε πολύ περισσότερα βέλη απ΄ ό,τι στο Καταφύγιο του Τατοίου και η επιλογή του παρόντος χώρου έγινε και επί τη βάσει αυτού του πλεονεκτήματος.



     Έτσι, εδώ, όλοι τόξευσαν πολύ περισσότερα βέλη, υπό σκοτεινότερες συνθήκες αλλά και μεγαλύτερες αποστάσεις απ΄ό,τι στο Τατόι αλλά όλοι κατάφεραν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα ακόμη και υπό συνθήκες απολύτου σκότους, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα.



     Ήταν δε τόσο σταθεροί όλοι στις τοξεύσεις τους ώστε ο "εικονολήπτης" δε δίστασε μέσα στο απόλυτο σκότος να σταθεί μπροστά στον τοξεύοντα, όπως μαρτυρούν πολλές φωτογραφίες στις οποίες η χρήση του φλας κατά την στιγμή της αφέσεως δεν επιτρέπει να γίνει αντιληπτό το περιρρέον σκοτάδι του χώρου.



     Και η σταθερότητα αυτή δεν παρετηρήθη μόνον στους προχωρημένους αλλά και στους αρχαρίους εκ των παρισταμένων οι οποίοι κατάφεραν να πλήξουν το στόχο αρκετές φορές.





     Η απόλυτη τάξη διατηρήθηκε σε όλη την διάρκεια της βολής και, παραδόξως, παρά το "εξιτάρισμα" που προξενούσε ο χώρος, οι ομιλίες ήσαν ελάχιστες έως καθόλου.



     Άσκηση-finale, με πρωτοβουλία του Αρχηγού, μία κινητική τόξευση τροχάδην μέσα στο σκοτεινό Καταφύγιο και αμέσως μετά σε τροχάδην έξοδος με παράλληλη κραυγή εφόδου.



     Μία άριστη Ομάδα, υπό άριστη αρχηγία δε θα μπορούσε να διεκπεραιώσει άριστα και μιά τόσο σύνθετη και δύσκολη προπονητική ημερίδα η οποία ολοκληρώθηκε υπό ωρολογιακή ακρίβεια ...αστεροσκοπείου!



     Όχι δε θα πούμε κανένα "Εύγε!" στον Αρχηγό, ούτε στον άξιο Υπαρχηγό, ούτε στα υπέροχα Μέλη μας, διότι στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δε θεωρούμε τίποτε πλέον αυτονόητο από το ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ!



     Μετά και από τη σημερινή προπονητική ημερίδα, κανένα "σενάριο" δε μπορεί να αποτρέψει την οιαδήποτε "αποστολή" της Ομάδος μας και εναπόκειται, πλέον, στο σχεδιασμό του Αρχηγού, του Υπαρχηγού και των βοηθών τους κάθε περαιτέρω πρόοδος. 



     Eπιδιώκοντας την ενδυνάμωση των βιολογικών μας μηχανισμών που εμπλέκονται στη Τοξοβολία υπό διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες, στη συνέχεια των δραστηριοτήτων μας θα συνεχίσουμε το προπονητικό πρόγραμμά μας σε χώρους με ανάλογες "δονήσεις" του τσεχικού ναού Kutná Hora κοντά στη Πράγα που είναι διακοσμημένος με ανθρώπινα οστά ή και σε άλλους χώρους των οποίων η διαρρύθμιση παραπέμπει στο συμβολικό λαβύρινθο του "σπηλαίου" από το οποίο όλοι καλούμεθα να εξέλθουμε.



     Στους χώρους αυτούς, κυρίως, θα "ψηλαφίσουμε" την ανθρώπινη ενδοστρέφεια και θα ακούσουμε να μας "μιλά" ο πανδαμάτωρ χρόνος σαρκάζοντας την υπεροψία μας που χαρακτηρίζεται από "ημερομηνία λήξεως"...



     Σίγουρα, όμως, κάθε φορά που θα καταφέρνουμε να "απαλλασσόμεθα" του "σπηλαίου" θα κουβαλάμε μέσα μας έναν καλύτερο εαυτό και όχι, απλώς, έναν καλύτερο Τοξότη!



     Στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν μας ικανοποιούν επιδερμικές "ψαύσεις" αλλά η σμίλευση της ψυχής μέχρι, ει δυνατόν, τα μύχια έγκατά της! Kαι η έρευνα συνεχίζεται... μέχρι να καρφώσουμε το σπαθί μας στο βράχο!




Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.