Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ"


     Εμπνέουν τα αυγουστιάτικα φεγγάρια την Ομάδα μας και ακυρώνουν τις πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες που στέλνουν τους "πολλούς" για ...διακοπές! Το ίδιο εμπνεόμενος από αυτά τα "φεγγάρια" και ο Αρχηγός των Παραρτημάτων Χαλκίδος και Σχηματαρίου, Εκπαιδευτής Εφιπποτοξότης Γ. Σταυριανόπουλος - Ιφικράτης ο οποίος, σήμερα το πρωί, αδιαφορώντας για τον λίβα που επικρατούσε στη περιοχή του συνέχισε τις ατομικές του Προπονήσεις προετοιμαζόμενος για τα καλύτερα που θα μας δείξει σε λίγες ημέρες, στη μεγάλη διοργάνωση της Σερβίας, στο μοναστήρι της Manasija, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων αναμενομένων επισκεπτών 25 χωρών, από Ευρώπη και Ασία.


     Προσέχοντας κάθε προπονητική λεπτομέρεια ο Ιφικράτης μας ξεκίνησε με το γνωστό διατατικό πρόγραμμα, πριν από κάθε τι άλλο!


     Μετά τις διατάσεις του, ο Ιφικράτης, όπως διδάχθηκε και διδάσκει, δίνει έμφαση στην εμπέδωση της καλπαστικής ισορροπίας του πριν μπει στο κυρίως προπονητικό περιεχόμενο της Έφιππης Τοξοβολίας διότι η ασφάλεια της ιππεύσεως βρίσκεται υπεράνω όλων κι εμείς δεν αρκούμεθα σε χρήση κάσκας προστασίας αλλά σε πολύ σημαντικότερες, για την ασφάλειά μας, προϋποθέσεις.


      Στην απέραντη φυσικά κατάφυτη έκταση και με τους Ίππους που ευγενώς μας παραχωρεί η εξαιρετική Εκπαιδεύτρια Ιππασίαςκ. Μάρθα Κοκκονίδου, σε μία, ιδανική, επίπεδη ευθεία μεγαλύτερη των 300 μέτρων όπου αναπτύσσει την έφιππη δραστηριότητά του το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος", σήμερα, ο Αρχηγός του σχεδίασε κι εξετέλεσε επιτυχέστατα μία ατομική Προπόνηση προς συντήρηση των δεξιοτήτων του. 


     Χωρίς Προπονητή κι εντελώς μόνος του φρόντισε τα πάντα με προσοχή ώστε να καταλήξει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο οποίο και κατέληξε.


     Με εύστοχες αλλά, κυρίως, αποφασιστικές και πεισματάρικες τοξεύσεις και, βεβαίως, με ιππική άνεση, ο Ιφικράτης κάνει καθημερινή πράξη το "Έφιππη Τοξοβολία μέχρι θανάτου!" του Δασκάλου μας Κάσσαϊ Λάιος και διατηρεί πάντα επιχειρησιακούς τον εαυτό του και τους Ίππους του Παραρτήματός του, στην ιδανική Κοιλάδα όπου δραστηριοποιείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.