Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Η κ. ΤΖΕΝΗ ΜΕΛΙΤΑ 
ΣΕ ΝΕΑ ...ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ



     Η κ. Τζένη Μελιτά δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη παρουσίαση αφού είναι μία από τις πασίγνωστες προσωπικότητες της τηλεοπτικής οθόνης. Γλυκύτατη, ευγενέστατη αλλά. κυρίως, δυναμικότατη τηλεπαρουσιάστρια και συνεργάτις της κ. Φαίης Σκορδά, ανέλαβε να παρουσιάσει την Έφιππη Τοξοβολία και την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" στη φετινή πρεμιέρα της τηλεοπτικής εκπομπής "Το πρωινό μου" του "ΑΝΤΕΝΝΑ". Ως ...αδίστακτη επαγγελματίας, όμως, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ομάδος μας να την μυήσει στα μυστικά της Ιππασίας ώστε να κάνει την παρουσίαση on camera όχι απλώς έφιππη αλλά και από μία "στάση" από την οποία, πραγματικά, κανείς άλλος συνάδελφός της στο παρελθόν δεν τόλμησε: από ...ορθοστάδην επί του Ίππου. 


     Όταν ένας άνθρωπος του "γραφείου" παίρνει την γενναία απόφαση να λειτουργήσει σε μία πολύ δυναμική "τροχιά" όπως η Ιππασία με την οποία προηγουμένως δεν είχε καμία επαφή κι εμπειρία, τότε σ' αυτόν τον άνθρωπο "υποκλίνεσαι' και θεωρείς Τιμή σου την εμπιστοσύνη του στη διδασκαλία σου. Και ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" με αυτή την "υπόκλιση" ξεκίνησε να μυεί την κ. Τζένη Μελιτά στο συναρπαστικό μονοπάτι της Φυσικής Ιππικής εφαρμόζοντας όλα τα προβλεπόμενα του εισαγωγικού μαθήματος της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων". 


     H νεαρότατη τηλεπαρουσιάστρια, γρήγορα κυριάρχησε πάνω στους αρχικούς, φυσιολογικούς φόβους της και με την "εγκεφαλική" διαχείριση της πρωτόγνωρης, γι αυτήν, καταστάσεως, κατάφερε να χαλαρώσει και τον Ίππο της  ενώ δίπλα της ο Κωνσταντίνος με την γνωστή εκπαιδευτική του "μαεστρία" την καθοδηγούσε βήμα-βήμα στην κατάκτηση της δεξιότητος με προτεραιότητα στην ασφάλειά της.


     Ένα καλο-γυμνασμένο ...μυαλό που φιλοξενείται σε ένα καλο-γυμνασμένο σώμα δεν μπορεί, παρά, με μία ευστοχότατη διδασκαλία επάνω σε ένα καλο-εκπαιδευμένο Ίππο να οδηγήσει τάχιστα στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.


     Ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" υπέβαλε στην ...αλύπητη δοκιμασία του πρώτου μαθήματος την μαθήτριά του η οποία ανταποκρίθηκε με ένα αξιοπρόσεκτο ...ρεσιτάλ αυτοπειθαρχίας ανεβάζοντάς την ..."σκαλοπάτι-σκαλοπάτι" ...όρθια στα ...καπούλια του υπέροχου τετράποδου Δασκάλου μας.


     Η κ. Τζένη Μελιτά δε δίστασε να επιτρέψει στον Αρχηγό των "Ελλήνων Κενταύρων" να την ...απαγάγει  εφιππεύοντας δι΄ έλξεως, άσκηση που απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική την οποία -άλλοι...- χρειάζονται πολλές ώρες να μάθουν.



     Και ..."δικάβαλο" το ξέγνοιαστο αλογάκι μας, μεταφέροντας την κ. Τζένη Μελιτά και τον Κωνσταντίνο Δαμιανάκη, βεβαίως, χωρίς σέλλα και χωρίς στομίδα, χωρίς μαστίγια και χωρίς σπιρούνια, έσυρε τη νέα μαθήτριά του στην τελειότητα ενός δυναμικού "ορθοστάδην" όπως φαίνεται στην αρχική φωτογραφία αυτής της αναρτήσεως και όλους μας στη χαρά της γνωριμίας με μία νεότατη ύπαρξη που αν δεν ήταν μία γνωστή τηλεπαρουσιάστρια θα μπορούσε να είναι  ένας ...εντυπωσιακός ζογκλέρ σε ιππικό τσίρκο.


     Όχι, ο Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" και οι Ίπποι της Σχολής μας δεν μας εξέπληξαν καθόλου διότι όσα επετεύχθησαν σε αυτό το μάθημα αποτελούν κοινό τόπο της εκπαιδευτικής καθημερινότητός μας. Όμως, όταν ένα παιδί του "γραφείου" και του ...studio καταφέρνει σε λιγότερο από πενήντα λεπτά να μεταβληθεί σε ..."ζογκλέρ" της Ιππασίας και να αφιππεύσει με ένα θεαματικότατο άλμα από ...ορθοστάδην γεμάτο χαρά και με άνεση ακροβάτη δεν μπορούμε παρά να το συγχαρούμε με ένα εγκάρδιο "ΕΥΓΕ κ. Τζένη Μελιτά" ...για τον θετικότατο ψυχισμό σας τον οποίο, αμέσως, 'εισέπραξε" ο Ίππος μας και συνεργάσθηκε μαζύ σας από την πρώτη στιγμή, όπως κι εμείς με πολύ έμπειρο "μάτι" καταλάβαμε. Και θα μας μείνει αξέχαστη η τελευταία σας φράση: "Σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε ώστε, πλέον, να χαϊδεύω ένα άλογο χωρίς να το φοβάμαι". Αυτή η φράση είνα ό,τι ωραιότερο ακούσαμε ποτέ αγαπητή κ. Τζένη Μελιτά, υπενθυμίζοντάς μας ότι γύρω μας υπάρχει αληθινό φίλιππο ήθος και, εμείς σας ευχαριστούμε γι΄αυτή τη σπουδαία υπόμνηση.


     Ευχαριστούμε την κ. Τζένη Μελιτά για την χαρά της παρουσίας της στο Ιππευτήριό μας, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στην δημοσιογραφική της πορεία που διαγράφεται, ήδη, λαμπρή με τον δυναμισμό που προϋποθέτουν οι επικίνδυνες δραστηριότητες και, ασφαλώς, δεν αναφερόμεθα στην Ιππασία αλλά στην Δημοσιογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.