Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΡΑΓΩΓΗΣΕΩΣ
ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ


     Η συραγώγηση αποτελεί βασική δεξιότητα ιππικής τέχνης εκ των ουκ άνευ. Με την συραγώγηση ο Ίππος καθίσταται ασφαλής και ιππεύσιμος, τόσο για την επίπεδην εργασία όσο και για την υπερπήδηση εμποδίων. Έτσι, στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" όλοι, Στελέχη, Εφιπποτοξότες και μαθητές θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο την επίπεδη συραγώγηση, όσο και την υπερπηδητική διδασκαλία του Ίππου δια συραγωγήσεως.


     Όλα τα παραπάνω επεδείχθησαν στην πράξη και σήμερα ενώπιον του Αρχηγού, των Στελεχών και μαθητών μας, κατόπιν δε τούτου, το Σάββατο, 21η Οκτωβρίου 2017, στις 10.00 π.μ. καλούνται στο Ιππευτήριο, ο Αρχηγός, ο Υπαρχηγός, οι Εκπαιδευτές και οι Εφιπποτοξότες για να εξετασθούν επί της συραγωγήσεως [επίπεδης και υπερπηδητικής] προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν μετά ταύτα με ασφάλεια και επιτυχία τα καθήκοντά τους. Όσοι εξ αυτών είτε δεν προσέλθουν είτε δεν κριθούν ικανοί για την συραγώγηση δεν θα τους επιτραπεί να ασκήσουν οιονδήποτε ιππικό καθήκον εντός Ιππευτηρίου μέχρι της αναγνωρίσεως της ικανότητός τους.


     Εθελοντικώς και όσοι το επιθυμούν εκ των μαθητών μας, μπορούν να προσέλθουν προς εξέταση η οποία θα απαλλάξει αυτούς μελλοντικής εξετάσεως η οποία, πλέον, κρίνεται απαραίτητη για την άσκηση Εκαπιδευτικών καθηκόντων εντός Ιππευτηρίου.


     Η εξέταση θα διεξαχθεί υπό τους ακόλουθους κανόνες: 



     1. Ο Αρχηγός θα εξετασθεί από τον επικεφαλής της ιππικής εκπαιδεύσεως [α] σε επίπεδη συραγώγηση τριών κύκλων σε τροχασμό δεξιά, τριών κύκλων σε τροχασμό αριστερά, τριών κύκλων σε καλπασμό δεξιά, τριών κύκλων σε καλπασμό αριστερά και [β] σε υπερπηδητική συραγώγηση υπεράνω κεκλιμένης υπό γωνία 40 μοιρών βαλβίδος, επίσης, σε τρεις κύκλους τροχασμού προς τα δεξιά, τρεις κύκλους τροχασμού προς τα αριστερά, τρεις κύκλους καλπασμού προς τα δεξιά και τρεις κύκλους καλπασμού προς τα αριστερά. Ο εξεταστής θα κρίνει το κράτημα και την διαχείριση των βοηθημάτων [συραγωγέως και μάστιγος] τον ρυθμό και την υποβοήθηση του Ίππου να εκτιμήσει το μήκος και το ύψος των βηματισμών και των αλμάτων του. Ο υπολογισμός των επιτυχών κύκλων θα είναι αθροιστικός [δηλαδή, μπορεί μετά τον πρώτο επιτυχή να ακολουθήσει ένας ανεπιτυχής κύκλος κατά τον οποίον ο Ίππος μπορεί να εκτρέψει τον εξεταζόμενο, τούτο σημαίνει ότι ο πρώτος του επιτυχής κύκλος υπολογίζεται ως θετικός και έπεται συνέχεια ως προβλέπεται από τους κανόνες]. Ασφαλώς θα συγχωρεθούν κάποιες ανθρώπινες αστοχίες ήσσονος σημασίας αλλά, γενικώς η εξέταση θα είναι αυστηρή ως προς την γλώσσα του σώματος. Θεωρείται πλεονέκτημα η συραγώγηση άνευ μάστιγος ή και άνευ συραγωγέως.

     2. Κατόπιν, στην περίπτωση επιτυχίας του Αρχηγού αυτός αναλαμβάνει την εξέταση του Υπαρχηγού υπό τους ιδίους ως άνω κανόνες. Εάν ο Αρχηγός αποτύχει την εξέταση του Υπαρχηγού την αναλαμβάνει ο ίδιος επικεφαλής ιππικής εκπαιδεύσεως κοκ.

     3. Πάντοτε με τους ίδιους αρχικούς κανόνες, συνεχίζεται διαδοχικώς και ιεραρχικώς η εξέταση όλων των Στελεχών, Εφιπποτοξοτών και μαθητών από τον Υπαρχηγό [στην περίπτωση αποτυχίας του από τον Αρχηγό ή και τούτου αποτυχόντος από τον επικεφαλής ιππικής εκπαιδεύσεως].

     Σε κάθε περίπτωση κατά την εξαγωγή αμφισβητουμένου αποτελέσματος υπερτερεί η κρίση του επικεφαλής ιππικής εκπαιδεύσεως.

     Υπεύθυνος για την έγκαιρην ενημέρωση όλων, από σήμερα, καθίσταται ο Αρχηγός Ομάδος. Τα τελικά αποτελέσματα θα αναρτηθούν δημοσιευμένα από τον επικεφαλής ιππικής εκπαιδεύσεως, άμα τη εξαγωγή τους. Το κόστος του Ίππου θα επιβαρύνει το ταμείο της Ομάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.