Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗ!


     Όταν ο Αρχηγός της Ομάδος Κωνσταντίνος με τον Υπαρχηγό Μάριο συναγωνίζονται σε τελειότητα εκπαιδευτικού σχεδιασμού και εκτελέσεως, τότε το αποτέλεσμα είναι αυτό που καταγράφει ο φακός και που εμάς τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" μπορεί να μη μας εκπλήσσει όμως, δεν παύει να είναι ...επικό!


     Λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις της η μαθήτρια του Κωνσταντίνου Μάριον, πολύ προτού "συναντήσει" την Ομάδα μας ερχόμενη από την Βρετάνη, ήταν μία άριστη Αμαζόνα. Με τον Κωνσταντίνο και χωρίς κανένα δυσάρεστο απρόοπτο, έγινε και μια άριστη Εφιπποτοξότρια έτοιμη να διαπιστευθεί σε λίγα εικοσιτετράωρα. Και σήμερα, ο Κωνσταντίνος την βοήθησε δραστικά να βελτιώσει την τεχνική της εφαρμόζοντας ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα το οποίο εξετέλεσε όπως ακριβώς το είχε ανακοινώσει στο κύκλο των Εκπαιδευτών από την προηγουμένη. Ο στόχος του να τοξεύσει η Μάριον κατά την διάρκεια υπερπηδήσεως εμποδίου επετεύχθη αρμονικότατα και τάχιστα, με μία αλληλουχία ασκήσεων που προηγήθηκαν, αρχίζοντας με μία γυμνιππευτική υπερπήδηση με χρήση ηνιών.


     Ακολούθησε γυμνιππευτική υπερπήδηση εμποδίου άνευ ηνιών, με πλήρη απενοχοποίηση της στηρίξεως των χειρών σε αυτές.


     Και η μεγάλη στιγμή ακολούθησε με την νομοτέλεια της σοφίας ενός συνετότατου Εκπαιδευτή όπως ο Κωνσταντίνος! 


     Η κάμερα κατέγραψε την τόξευση κατά την διάρκεια υπερπηδήσεως εμποδίου της Μάριον για να την χαρούμε όλοι δεν ήμασταν σήμερα παρόντες στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Και με τις κλασικές καλπαστικές τοξεύσεις της η Μάριον πλησίασε ακόμη ένα σημαντικό βήμα το αποτέλεσμα που προδιαγράφεται για την επόμενη Πέμπτη, 11η Μαίου 2017, ημέρα των εξετάσεών της.


     Για τη δεύτερη, σημερινή, μαθήτριά του, την Ιωάννα, ο Κωνσταντίνος είχε το ανάλογο "πλάνο" ώστε να της βελτιώσει τον καλπασμό.


     Αρχάρια μαθήτρια η Ιωάννα, κατάφερε να καλπάσει γυμνιππευτικώς στο τέταρτο, μόλις, μάθημά της και ο Κωνσταντίνος, τελειομανής με τους μαθητές του, σήμερα την βοήθησε να βελτιώσει το "κάθισμά" της καθώς και την όλη τεχνική της.


     Και το καταληκτικό αποτέλεσμα για την Ιωάννα ήταν το προσδόκιμο, έτοιμη πια κι αυτή να αδράξει το Τόξο υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου.


     Για τον μαθητή του Γεώργιο, ο Μάριος είχε τα δικά του, επίσης σοφά, "πλάνα".


     Δυναμική η σχεδίαση της εκπαιδεύσεως του Γεωργίου από τον Μάριο, όπως ταιριάζει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων ενός πραγματικού Πολεμιστή.


     Και οι ανασύρσεις βελών έθεσαν τον Γεώργιο εκτός ευσταθούς ισορροπίας ως μέρος της εκπαιδεύσεως κάθε Εφιπποτοξότη.


     Έτσι και ο Γεώργιος κατέληξε με άριστες και, κυρίως, ασφαλείς και εύστοχες καλπαστικές τοξεύσεις, προετοιμαζόμενος κι αυτός για τις εξετάσεις του που δε φαίνονται να αργούν!


     Εκρηκτική η καθημερινή πρόοδος της Ομάδος μας χάρη στον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό, Κωνσταντίνο και Μάριο! Και μπορεί στη σύγχρονη ελλαδική κοινωνία η δημοκρατικότατη υπέλιξη να αποτελεί το "σήμα κατατεθέν", σε ένα μικρό, όμως, Ελληνικότατο "υποσύνολο" η ανέλιξη να καθίσταται συνώνυμη των ..."ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.