Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 



     Εργασία με σέλλα, πια, για τον Αρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στις ατομικές του Προπονήσεις, με την προοπτική της συμμετοχής του σε Αγώνες. αφού στη Σχολή μας, το παράδοξο να ξεκινάμε από τα δύσκολα και να ολοκληρώνουμε με τα εύκολα αποτελεί ...Παράδοση. Έτσι για έναν Εφιπποτοξότη όπως ο Κωνσταντίνος μας, μπορεί τα δύσκολα να τα έχει στο "τσεπάκι", ωστόσο και τα εύκολα πρέπει να τα ...ακριβώς στο ίδιο σημείο.



    Η σημερινή ατομική Προπόνηση του Κωνσταντίνου μας προέβλεπε ό,τι και μέχρι σήμερα (γυμνιππευτική κλασική Έφιππη Τοξοβολία, τόξευση πίσω από τον αυχένα, κλασική ανάσυρση βέλους), αλλά  και μία δυναμική προέκταση με χρήση σέλλας (ανακουφιστικό τροχάδην, καλπασμό και εν ισορροπία).


     Επειδή, όμως, ο Αρχηγός μας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για εκπαίδευση σε djigitovka και λόγω του ότι σε αυτό το είδος Ιππασίας θα υποχρεωθεί να ανασύρει από το έδαφος του Ιππευτηρίου το ...καπέλλο του, σήμερα υποχρεώθηκε σε ανασύρσεις βελών τοποθετημένων όχι κάθετα -κάτι απλό για τα μέχρι σήμερα δεδομένα του- αλλά υπό γωνίες και, μάλιστα, με την επιπρόσθετη δυσκολία της υπό συγκεκριμένη διεύθυνση εξαγωγής. 


     Η άσκηση αυτή δεν αφορά μόνον στην ανάσυρση αλλά και στην ελεγχόμενη υπό διεύθυνση αποσφήνωση του βέλους, κάτι ιδιαιτέρως σύνθετο διότι δεν απαιτεί μόνον την σωστή πτώση του σώματος ώστε το χέρι να φθάσει το βέλος αλλά και την ταυτόχρονη διευθυντική στρατηγική ώστε ο Ίππος να λάβει την σωστή διεύθυνση, την σωστή ταχύτητα ή και στάση και, εν τέλει, να εξαχθεί το βέλος χωρίς να σπάσει.


     Επιχειρώντας για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος μας αυτή τη καινούργια άσκηση κατάφερε εύκολα (!) να αποσφηνώσει και να ανασύρει το πρώτο βέλος που ήταν τοποθετημένο υπό γωνία 60 μοιρών. 


     Το δεύτερο βέλος που ήταν τοποθετημένο υπό γωνία 45 μοιρών μπορεί να μη κατάφερε να το ανασύρει αλλά το χέρι του σχεδόν το ακούμπησε, όπως δείχνει η σχετική φωτογραφία! Όντως, εξαιρετικό αποτέλεσμα από την πρώτη φορά!


     "Practice, and practice and practice..." όπως συμβουλεύει κι ο Δάσκαλός μας Kassai Lajos κι ο Αρχηγός μας κάθε φορά, με τη πρόοδό του μας κάνει υπερήφανους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.