Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

"ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ"


     Σήμερα πήραμε τα ...όρη και τα βουνά! Διότι το φυσικό τερέν μιας έφιππης πολεμικής τέχνης, όπως της Έφιππης Τοξοβολίας, δεν είναι οι επίπεδοι στίβοι των "ακύμαντων" Ιππευτηρίων, αλλά το φυσικό έδαφος πάνω στο οποίο διεξάγονται, κατά κανόνα, οι μάχες και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αυτό το έδαφος θεωρούν πολύ οικείο...


     Όπως και οι παλαιοί αναγεννησιακοί δρομάρηδες, εκείνοι οι πολέμαρχοι Στρατιώτες, έτσι κι εμείς, οι σημερινοί "διαβάτες" των "μονοπατιών" τους, προτιμούμε τους ανοιχτούς φυσικούς ορίζοντες για να "χτίσουμε" πάνω τους τις έφιππες μαχητικές δεξιότητές μας, πέραν κάθε Ιππευτηρίου.


     Αφήσαμε, λοιπόν, πίσω μας την "απανεμιά" του Ιππευτηρίου μας και με τον Ίππο ανά ...χείρας ξεκινήσαμε για το κοντινό βουνό του οποίου ο καθαρός αέρας, και η απέραντη ομορφιά είναι αδύνατον να χωρέσουν σε μία φωτογραφία.


     Ένας μακρύς πεζοπόρος ...περίπατος για τους μαθητές μας ήταν απαραίτητος για να τους εισαγάγει στο "πνεύμα" των εκτός Ιππευτηρίου εφίππων χειρισμών πριν εφιππεύσουν.


     Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που οι αγαπημένοι μας αρχάριοι θα ίππευαν αλλά και θα τόξευαν έφιπποι σε ορεινό, φυσικό, έδαφος. Και, βεβαίως, αυτό θα γίνονταν βαθμιαία, με πρόταγμα τη ρυταγώγηση του Ίππου επάνω στο πετρώδες έδαφος ώστε να γίνουν κατανοητοί τα "πατήματα" και η ιδιαιτερότητα της βαδίσεως του, επίσης, αγαπημένου μας τετραπόδου.  


     Εδώ οι μαθητές μας θα μάθουν να προσέχουν το προς τα που θα διευθύνουν και με ποια προσοχή τον Ίππο ώστε να τον προστατεύσουν από τις συνέπειες αιχμηρών πετρών που βρίθουν στο συγκεκριμένο έδαφος και αυτό το κατάφεραν με τη σχετική διδασκαλία πολύ καλά πριν εφιππεύσουν.


     Άψογες και εύστοχες οι πρώτες τοξεύσεις των αρχαρίων μας στο ορεινό, φυσικό, έδαφος!


     Με μεγάλην ασφάλεια αλλά και άνεση οι μαθητές μας χάρηκαν την κίνηση και την τόξευση, έφιπποι, στο ανοικτό πεδίο μέχρι σημείου να δείξουν λίγο δυσαρεστημένοι όταν δόθηκε από τον Αρχηγό η εντολή της επιστροφής στο Ιππευτήριο.


     Αλλά και με την επιστροφή στο Ιππευτήριο οι μαθητές μας, σήμερα, απόλαυσαν καλπασμούς, διελεύσεις χαμηλών εμποδίων με ταυτόχρονες τοξεύσεις και πολλά-πολλά άλλα.


     Και η Εριθέλγη μας φάνηκε ιδιαιτέρως εύστοχη κατά την Έφιππη Τοξοβολία της υπό την διδασκαλία του Αρπάλυκου.


     Όμορφες στιγμές σε έναν όμορφο Σταύλο με πολλά-πολλά πανέμορφα τετράποδα γύρω μας είναι ό,τι πρέπει να μας κάνουν να χαιρόμαστε τη καθημερινότητα ακόμη και υπό τις πλέον αντίξοες περιρρέουσες κοινωνικές συνθήκες ... Κι αυτή ήταν η σημερινή ημερήσια εμπειρία μας στη Κοιλάδα μας, γιατί το βράδυ...


     ...γιατί το βράδυ, σε μία πολύωρη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" στην έδρα της, ο Ακάδημος, ο Αρπάλυκος, η Φλώρα, ο Ιφικράτης, ο Ιωάννης, ο Μηνάς, η Μαρίλη, η Όλγα, ο Θοδωρής κι ο Αριστοτέλης πήραν αρκετές αποφάσεις για να κάνουν την Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ακόμη μεγαλύτερη και ποιοτικότερη, με ακόμη περισσότερα οφέλη για τα Μέλη της, τα οποία οφέλη σύντομα θα ανακοινωθούν αναλυτικώς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.