Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΑ


     Σε μία ηλικία κατά την οποία ένα παιδί αρκείται να παίζει με το ποδήλατό του, ο Ιδρυτής της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" χρησιμοποιούσε το ποδήλατό του για να πηγαινοέρχεται στο Τατόι και να πετά Σύστημα "Aresti" με ελικοφόρα ακροβατικά (Commercial B) καθώς και ανεμόπτερα (Αδαμάντινο). Ο κίνδυνος, λοιπόν και το ενδεχόμενο απωλείας ακόμη και της ζωής του συγκεκριμένου προσώπου ήταν συνυφασμένα με την καθημερινότητά του! Παρά ταύτα, εκτός από μία επιτυχή αναγκαστική προσθαλάσσωση (εξ αιτίας ανωτέρας βίας) δίνοντας έμφαση στη προσεκτική διαχείριση των κινδύνων, ουδέποτε αντιμετώπισε δυσάρεστα "τιμήματα", απόλαυσε τις ριψοκίνδυνες "αγάπες" του και αρτιμελέστατος αναπολεί, σήμερα, τις ευτυχισμένες στιγμές του στα πιλοτήρια των αεροσκαφών (αεροπλάνων και ανεμοπτέρων) που χειρίσθηκε!


      Κατόπιν, ο ίδιος, με την ίδια πολύ προσεκτική, έως ευλαβική, περίσκεψη και προσέγγιση, συνεργάσθηκε με τους Ίππους (από τα Ιππευτήρια του δήμου ...Κρωπίας μέχρι τη πεδιάδα του Καρακόρουμ) με αποτέλεσμα να έχει μόνον ωραίες στιγμές να θυμάται από την επαφή του με αυτά τα ευγενή τετράποδα πλάσματα.


      Δυστυχώς, ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων", προσφάτως, γίνεται δέκτης κακών "μαντάτων" από πολλούς φίλους (εκτός Ομάδος) οι οποίοι υπέστησαν και υφίστανται σοβαρές κακώσεις κατά την διάρκεια της ασκήσεως στις αγαπημένες τους αθλητικές και πολεμοτεχνικές δραστηριότητες. Για να μη μνημονεύσουμε τις περαιτέρω ατυχηματικές συνέπειες, πέραν αυτές επί του ανθρώπου...  


     Σοβαρές ορθοπεδικές κακώσεις κυρίως των κάτω άκρων, ρήξεις οργάνων (!), σωρηδόν προπτώσεις μεσοσπονδυλίων δίσκων, τραυματισμούς από ξένα σώματα και άλλα τέτοια δυσάρεστα, με οδύνη ψυχής, ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" ακούει να έχουν υποστεί γνωστά του πρόσωπα, εντοπίζοντας πίσω από όλα αυτά την ανθρώπινη απροσεξία και υποτίμηση του κινδύνου δραστηριότητος


     Βεβαίως, όταν παρατηρούμε φαινόμενα τραγικής ασχετοσύνης όπως το εικονιζόμενο στην παραπάνω φωτογραφία, μάλιστα, με υπαιτίους κάποιους που δηλώνουν "δάσκαλοι", τότε είναι αναμενόμενη η όλη δυσάρεστη κατάσταση η οποία μπορεί να μην αγγίζει τους "Έλληνες Κενταύρους" δε παύει πάντως να μας προκαλεί θλίψη!


     Σήμερα, νωρίς το πρωί, πάντοτε μέσα στο πατρικό συμβουλευτικό πλαίσιο, ο γράφων επεκοινώνησε με τον Εκπαιδευτή της Ομάδος μας ο οποίος ξεκινούσε για το Ιππευτήριο προς εκτέλεση μαθημάτων αρχαρίων, απλώς, για να του επαναλάβει εκείνο το οποίο ο Εκπαιδευτής είχε, ήδη, κατά νου, δηλαδή, να λάβει συγκεκριμένα, εξατομικευμένα, μέτρα ασφαλείας για τους σημερινούς μαθητές μας! Κίνηση εντελώς περιττή αφού ο Εκπαιδευτής έχει διαρκώς κατά νου όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία και λαμβάνει, αλλά στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" τίποτε δε θεωρείται ως "περιττό" για αυτό και η δεκάχρονη, σχεδόν, δραστηριότητά μας εξακολουθεί να διατηρείται σταθερά ακίνδυνη, χαρούμενη και πάντα ωφέλιμη για τα Μέλη μας.


     Παγία θέση των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι η προτεραιότητα στην αρτιμέλεια των Μελών της Ομάδος μας και η προσέγγιση με ευλαβική προσοχή και σοβαρότητα του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου μας. Και αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε εσαεί!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.