Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΜΟΙΒΗΣ



     Με τα χαμόγελα των χαρούμενων "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" της παραπάνω φωτογραφίας καταγράφεται ακόμη μία "στιγμή" της ανεκτίμητης αμοιβής που "εισπράττουν" οι συντελεστές αυτής της μοναδικής Ομάδος, κάθε φορά που ακόμη κάποιοι νέοι Εφιπποτοξότες προστίθενται στο δυναμικό αυτής της πολεμικής "οικογένειας" καταφέρνοντας να τοξεύσουν σε καλπασμό! Και σήμερα, δύο νέοι Εφιπποτοξότες, ο Μάριος κι ο Κωνσταντίνος, μετά από την επιτυχή διδασκαλία του Αρπάλυκου, με λιγότερα από δέκα μαθήματα ο κάθένας, βίωσαν το υπέροχο αίσθημα της Έφιππης Τοξοβολίας καλπάζοντας και τοξεύοντας από τη φιλόξενη ράχη της "Άριας". Κι όταν αφίππευσαν, με τις αντιδράσεις τους αγκαλιάζοντας και συγχαίροντας ο ένας τον άλλο επαλήθευσαν ότι δεν είναι απλώς δύο ικανοί Εφιπποτοξότες αλλά και γνήσια παιδιά των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", ευγενέστατοι, αλληλέγγυοι δυνατοί και όλβιοι. Ό,τι, ακριβώς, επιδιώκουμε στην Ομάδα μας!



     Η σημερινή προπονητική ημερίδα ξεκίνησε με τις απαραίτητες "οδηγίες προς ναυτιλλομένους" κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής εισαγωγικής ρυταγωγήσεως.



     Το απαραίτητο στρατιωτικό "τρέξιμο" ζωήρεψε το "ζέσταμα" της προκαταρκτικής συνεργασίας Ίππου και μαθητών, ενώ το επακόλουθο ..."πήδημα" έδειξε την ετοιμότητα όλων για μία πετυχημένη εφιπποτοξοτική συνέχεια.



     Όχι, δε στήσαμε κανονικούς στόχους με τη μεγάλη επιφάνεια, αλλά μικρούς πλαστικούς "κώνους" που κάνουν τη σκόπευση ακόμη πιο δύσκολη και την τόξευση σε καλπασμό "χάσιμο βελόνας σε αχυρώνα"!



     Ο Κωνσταντίνος μας δοκίμασε τη πρώτη του καλπαστική τόξευση και τα κατάφερε άριστα! Τα μονοψήφια μαθήματά του στη Σχολή μας δικαιώθηκαν πλήρως.


     Ακολούθησε με την ίδια καλπαστικήν ευστοχία και ο Μάριος δικαιώνοντας και αυτός τα, επίσης, μονοψήφια μαθήματά του με τον Αρπάλυκο. Οι δυο μας αρχάριοι μαθητές, πολύ πριν προλάβουν να παλιώσουν, είναι ήδη κατ'  ουσίαν Εφιπποτοξότες και μόνον, τύποις,  αναμένεται η κατόπιν εξετάσεων διαπίστευσή τους. Η χαρά όλων μας πασιφανής και οι ευχές μας για πρόοδο στους δύο μαθητές μας τους συνοδεύουν από καρδιάς! "ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!" όπως συνηθίζει να εύχεται ο Δάσκαλός μας Kassai Lajos!



     Οι "κώνοι"-στόχοι μαρτυρούν την ευστοχία των δύο νεοφωτίστων στην Έφιππη Τοξοβολία και επαληθεύουν την ορθότητα της διδασκαλίας του Αρπάλυκου!




     Το ίδιο εύστοχα τόξευσε καλπάζοντας και η Εριθέλγη! Παλιότερη μαθήτρια της Σχολής μας αποτελεί ένα υπόδειγμα εγκεφαλικής Αμαζόνας, ιππεύοντας με ευρύτατες γνώσεις Ιππικής αλλά και ιδιαίτερες εφιπποτοξοτικές ικανότητες απομένοντας στην ίδια το πότε θα ζητήσει να εξετασθεί προκειμένου να διαπιστευθεί ως Εκπαιδεύτρια υπό επίβλεψη.



     Και ο ευτυχής Αρχηγός και Εκπαιδευτής της Ομάδος μας, ο Αρπάλυκος, γιόρτασε τη σημερινή ημέρα με τι άλλο, καλπάζοντας και τοξεύοντας κι αυτός μαζύ με τους μαθητές του επιβεβαιώνοντας έναν παλιό μας μαθητή που δε κατάφερε να συνεχίσει επικαλούμενος, πολύ σωστά, ότι ο Δάσκαλος θα πρέπει να ταυτίζεται με τους μαθητές του στην εκπαιδευτική προσπάθεια και να λειτουργεί ως ισότιμος με αυτούς! Kαι όταν ο φίλτατος Ιωάννης, ορθότατα, επισημαίνει ότι "ο εκπαιδευτής συμμετέχει ο ίδιος στη γραμμή βολής με τους υπόλοιπους συνασκούμενους, όταν δεν χρειάζεται να εποπτεύει τη βολή και κυρίως τους αρχάριους" δε σκέφθηκε ότι στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και μόνον (!) ο Εκπαιδευτής όχι μόνον μετέχει της όλης εκπαιδευτικής μυσταγωγίας ως αενάως εκπαιδευόμενος, αλλά και μετέχει έφιππος, κάτι που οι άμιπποι αδυνατούν να διανοηθούν το τι ακριβώς σημαίνει!



     Θα παρακαλούσαμε, αγαπητοί μας επισκέπτες να επιστρέψετε στη πρώτη φωτογραφία αυτής της αναρτήσεως, να χαρείτε μαζύ μας τα χαμόγελα και τη χαρά των δύο μαθητών μας αλλά και του Αρχηγού της Ομάδος μας, ώστε να αντιληφθείτε την ουσία των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"! Τότε και μόνον θα καταλάβετε το τι σημαίνει παραγωγή Πολιτισμού για την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", έναν Οργανισμό με όραμα την ανάπτυξη αξίων χαρακτήρων, πριν ο,τιδήποτε άλλο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.