Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΟΡΕΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ
ΑΓΙΟΙ ΑΣΩΜΑΤΟΙ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

7- 8 Νοεμβρίου 2015


     Το αναγεννησιακό ναίδριο των Αγίων Ασωμάτων (Ταξιάρχης) Πεντέλης ήταν το σημείο που μας φιλοξένησε για δεύτερη φορά ώστε εδώ να ακεραιώσουμε αυτή τη προγραμματισμένη ορεινή προπονητική διημερίδα μας (7ης - 8η Νοεμβρίου 2015) τιμώντας τους Προγόνους μας, Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως οι οποίοι εδώ ανίδρυσαν μιαν ορεινή τοποφυλακτική "βίγλα", έχοντας κατά μέτωπο το κλεινό αθηναϊκό άστυ και στη "πλάτη" τους τη κορυφογραμμή του Πεντελικού όρους.


     Η προηγούμενη φορά που είχαμε ξαναβρεθεί στο χώρο αυτό ήταν τον προηγούμενο Μάρτιο (2015) και τότε είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε αυτό. Και τη φορά αυτή σχεδιάσαμε ένα δυναμικό εκπαιδευτικό διήμερο με διανυκτέρευση ώστε η εμπειρία γι αυτούς που συμμετείχαν να είναι τα μέγιστα ωφέλιμη.


     Η συμμετοχή σε αυτή την ορεινή εκπαιδευτική ημερίδα υπήρξε αρκετά μαζική και πολυανθρωπότερη από την προηγουμένη μονοήμερη, εδώ, προπονητική μας ημερίδα. Και αυτό το ωραίο διήμερο ξεκίνησε με απότιση φόρου Τιμής στους βιγλάτορες Αναγεννησιακούς Στρατιώτες που, άλλοτε, εγκαταβιούσαν εδώ.      Με αρχικό "επίκεντρο" της εισαγωγικής εκπαιδεύσεως των, αρχαρίων κυρίως, Συνασκουμένων μας, το πελώριο υπεραιωνόβιο πλατάνι, η Ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την ηρεμία και τη συνοχή τη.


     Κάτω από αυτό το γιγαντιαίο πλάτανο, για μια ακόμη φορά οι "Έλληνες Κένταυροι" πέτυχαν την κατάκτηση του ρυθμού και της ευστοχίας.


     Εδώ, οι ασκήσεις δεν ήσαν μόνον οι κλασικές στατικές "εν παρατάξει" αλλά και πολλές άλλες με τη βοήθεια μιας αιωρούμενης σανίδας από την οποία τόξευσαν όλοι εν κινήσει καθισμένοι ιππαστί άλλοτε στη κάθετη εκδοχή της (οι ιππεύοντες) και άλλοτε στην οριζόντια εκδοχή της (οι μη ιππεύοντες).


     Βεβαίως, ο Αρχηγός της Ομάδος πάντα επιλέγει τον δυσκολότερο τρόπο για τη προσωπική του εξάσκηση κι εδώ ακολούθησε τη ...συνταγή του!


     Και η ώρα της αποτιμήσεως με την περισυλλογή των βελών επαλήθευσε την ωφελιμότητα του σημείου που ο Αρχηγός της Ομάδος μας επέλεξε για να χτίσει το θεμέλιο αυτής της ορεινής προπονητικής διημερίδος.


     Κάποιες στιγμές "ανασυντάξεως" έλαβαν χώρα στο άνετο, παρακείμενο, κτίσμα που αποτελεί μεταγενέστερο προσάρτημα του ναϊδρίου κι αυτές τις στιγμές ανάπαυλας τις είχαμε όλοι τόσο πολύ ανάγκη στο απαιτητικό διήμερο που περάσαμε εδώ.


     Πολλά προπονητικά προγράμματα αναπτύχθηκαν στους γύρω υπαίθριους χώρους όπου οι "Έλληνες Κένταυροι" βιώσαμε υπέροχες εμπειρίες τοξευτικών ασκήσεων, κυρίως, κινητικών.


     Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή η διημερίδα ήταν ο θρίαμβος των αρχαρίων μας! Νέα Μέλη με ελάχιστη εμπειρία του προγράμματος διδασκαλίας μας κατάφεραν να ενσωματωθούν πλήρως στο πνεύμα των "Ελλήνων Κενταύρων" αλλά και να ανταποκριθούν άψογα στις υψηλές προπονητικές απαιτήσεις μας με αξιοπρόσεκτες επιδόσεις.


     Το ίδιο αποτελεσματικά και τα νεαρότερα Μέλη μας, όπως ο δεκαπεντάχρονος Παναγιώτης μας ο οποίος, μαζύ με τη Μητέρα του, είναι από τους πλέον εύστοχους Τοξότες μας!


     Ο συνδιοργανωτής αυτής της εκπαιδευτικής εξορμήσεως Πρωτεσίλαος ο οποίος μαζύ με τον Αρχηγό της Ομάδος μας Αρπάλυκο προσέφεραν τα μέγιστα στη λαμπρή επιτυχία της διημερίδος μας, ανεδείχθη και σε έναν σπουδαίο εμψυχωτή για τη διδασκαλία της αγαπημένης του Σπαθασκίας παρακινώντας όλους τους Συνασκουμένους στη βιωματικότερη κατανόηση της χρήσεως της Σπάθης.


     Ο Πρωτεσίλαος δε δίδαξε, απλώς, την πρακτική ενός πλήρους εισαγωγικού μαθήματος Σπαθασκίας αλλά κατάφερε να εμφυσήσει τον συντονισμό και την αρμονία των σπαθασκητικών ζεύξεων με μαθητές εκ των οποίων πολλοί λάβαιναν για πρώτη φορά μέρος σε ένα παρόμοιο μάθημα.


     Έτσι, απολαύσαμε σε μία τριπλή (!) ζεύξη και τον εξαιρετικό Μηνά μας ο οποίος βρίσκονταν για πρώτη φορά σε εκπαίδευση της Ομάδος μας και μάλιστα τόσο απαιτητική, χάρη στη διδασκαλία του Πρωτεσίλαου.


     Το ίδιο εντυπωσιακοί ήσαν και οι δύο νέοι μαθητές μας, ο Μάριος και ο Κωνσταντίνος οι οποίοι έδειξαν ότι εκτός από εξαιρετικοί Ιππείς και Τοξότες μπορούν να εξελιχθούν και ως Σπαθιστές, Η απόλαυση όλων μας παρατηρώντας πολύ προσεκτικά το ήθος αλλά και τις ικανότητες των νεαρών Συνελλήνων μας δίνει ελπίδες για την αξιοπρεπή αποκατάσταση των "ημαρτημένων" όλων ημών των παρερχομένων και για όσα βαρύτατα λάθη εις βάρος αυτής της Πατρίδος διεπράξαμε.


      Εξαιρετική και η προετοιμασία από πλευράς του Αρχηγού και του βοηθού του Πρωτεσίλαου και η νυκτερινή Προπόνηση ενστικτώδους Τοξοβολίας με "έξυπνους" στόχους για χρήση στο σκοτάδι.


     Μικροί στρογγυλοί ψάθινοι στόχοι επισημαινόμενοι με τέσσερα μικρά χημικά αυτοφώτιστα "στίγματα", ο καθένας, στερεωμένοι σε φυσικό, χωμάτινο, πρανές για να τοξεύσουν κινούμενοι (!) Τοξότες!


     Οι Συνασκούμενοι, όμως, κινούμενοι σε μιαν απόσταση έξι μέτρων από τους στόχους, δε θα μπορούσαν να βλέπουν την ίδια την επιφάνειά τους αλλά μόνον να την "εικάσουν" βάσει των τεσσάρων μικρών χημικών φωτιστικών που φώτιζαν αμυδρά πάνω στο κάθε στόχο. Η "εικόνα" που είχε ο κάθε Τοξότης δεν ήταν τίποτε περισσότερο από αυτό που εμφανίζει η παρακάτω φωτογραφία κι όμως... 


     Ενδεικτική επίδοση των Συνασκουμένων μας υπό τις παραπάνω συνθήκες νυκτερινού στόχου και μάλιστα με τους τοξεύοντες σε κίνηση είναι ό,τι δείχνει η φωτογραφίας που ακολουθεί!


     Λαμπρά αποτελέσματα κατέδειξε και η άσκηση καταρρίψεως ιπταμένων στόχων κατά την οποία οι περισσότεροι Συνασκούμενοι πέτυχαν υψηλότατο βαθμό, μεταξύ των οποίων και ο αρχάριος Κωνσταντίνος μας ο οποίος κατέκτησε ένα ποσοστό 100% επιτυχίας!


     Πολύ ενδιαφέρουσα διδασκαλία, επίσης του Πρωτεσίλαου, ήταν και η ερμηνεία και πορεία με τη βοήθεια χάρτη που έγινε για πρώτη φορά στους "Έλληνες Κενταύρους" για όσους συμμετείχαν στη παρούσα διοργάνωση.


     Κάποιες στιγμές "ανασυντάξεως" έλαβαν χώρα στο άνετο, παρακείμενο, κτίσμα που αποτελεί μεταγενέστερο προσάρτημα του ναϊδρίου κι αυτές τις στιγμές ανάπαυλας τις είχαμε όλοι τόσο πολύ ανάγκη στο απαιτητικό διήμερο που περάσαμε εδώ.


     Το χτιστό τζάκι αυτού του χώρου ανάψαμε μετά την υπαίθρια νυχτερινή μας άσκηση. 


     Και τη θαλπωρή της φωτιάς αυτού του τζακιού χαρήκαμε για να ζεσταθούμε και για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας.


     Οι συμποσιακές στιγμές αυτού του διημέρου μας "έδεσαν" ακόμη πιο πολύ μεταξύ μας και η ...όρεξη τέτοια που συνήργησε στη κατανάλωση τόσων τροφών ικανών να θρέψουν ...τετραπλάσιο (!) αριθμό συνδαιτημόνων. Το βουνό και η άσκηση είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι ...διαίτης! Ευτυχώς, όμως, όπως τεκμαίρεται από τις "σιλουέτες" των Μελών μας, η Έφιππη Τοξοβολία και η εν γένει δραστηριότητα των "Ελλήνων Κενταύρων" δε συντελούν διόλου σε υπέρβαρους σωματότυπους.


     Η φιλάλληλη διάθεση και το πνεύμα αδελφοσύνης ήσαν τα εμφανέστατα στοιχεία καθ'  όλο το διήμερο της παραμονής μας στον αναγεννησιακό, αυτό, χώρο. Το χαμόγελο, το κέφι και η προθυμία συμμετοχής στο πρόγραμμα υπήρξαν τα κύρια χαρακτηριστικά της διαθέσεως όλων των Συνασκουμένων, κάτι που εκφράζει το πνεύμα της Ομάδος μας.


     Άλλωστε οι χαρακτήρες των Μελών μας δεν αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο σχέσεων πλην εκείνου της αγαστής συνεργασίας και φιλίας σε κάθε στιγμή του κοινού μας, ομαδικού, "βίου".


     Ελάχιστα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε σε αυτή τη λαμπρή εξόρμησή μας. Το μεγαλύτερο η ...ανεπάρκεια φυσικών χώρων λόγω του μεγέθους συμμετοχής των Συνασκουμένων μας.


     Οι "Έλληνες Κένταυροι" εδώ και πολλά χρόνια, εκπροσωπώντας την Έφιππη αλλά και την Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Ελλάδα κερδίζουν όσους θέλουν να ασχοληθούν με τις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες αλλά και με την Παραδοσιακή Τοξοβολία με αποτέλεσμα το δυναμικό της Ομάδος συνεχώς να αυξάνεται και, ήδη, η Πεντέλη φαίνεται ..."στενόχωρη" για την ανάπτυξη των ασκήσεών μας!


     Διάσελα, οροπέδια, τα πάντα "τσεκαρίστηκαν" προσεκτικά από τον Αρχηγό για να φιλοξενήσουν τις ασκήσεις μας και πάντα φάνηκε ότι οι "Έλληνες Κένταυροι" έχουν αναπτύξει ένα "αχώρητο" μέγεθος για τα ...ελληνικά δεδομένα!


     Ευτυχώς που ο, πάντοτε εφευρετικός, Αρπάλυκος κατάφερνε συνεχώς να εντοπίζει το κατάλληλο σημείο για κάθε άσκηση ώστε το πρόγραμμά μας να εξελιχθεί ομαλώς. 

Ο Αρπάλυκος


Ο Πρωτεσίλαος

     Οι δύο συνδιοργανωτές αυτής της εξορμήσεως, ο Αρχηγός μας Αρπάλυκος και ο βοηθός του Πρωτεσίλαος, συνοδεύονται από την ευγνωμοσύνη της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" για τον πολυήμερο οργανωτικό μόχθο τους ώστε αυτή η ορεινή προπονητική διημερίδα να έχει απόλυτη επιτυχία και, κυρίως, ωφέλεια για όσους συμμετείχαν! 


     Και αφήνοντας "πίσω" μας τη Πεντέλη, ανανεώσαμε την υπόσχεσή μας για την επόμενη ομαδική προπονητική μας εμπειρία σε ένα εξίσου υπέροχο φυσικό τοπίο που ήδη ο Αρχηγός προετοιμάζει. Οι 'Έλληνες Κένταυροι" δεν εφησυχάζουμε και, ως έφιπποι πολεμιστές, μάθαμε να καλπάζουμε, επελαύνοντας προς τα εμπρός!Πλήρες φωτογραφικό λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.