Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ


     Συνιστώσα της αρχέγονης τέχνης της Οπλομαχίας, η Σπαθασκία παρακολουθεί τον Άνθρωπο και τον "ενισχύει" προσφέροντάς του μύρια όσα...


     Αλλά, ..."γιατί Σπαθασκία"; Διότι:       
     1. Αναπτύσσει τόσο την επιθετική όσο και την αμυντική αντίληψη η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο όλων των μαχητικών τεχνών, κορυφαία των οποίων είναι η Έφιππη Τοξοβολία,
    2. Αναπτύσσει την φυσική σωματική κατάσταση, ιδίως δε την ευκαμψία, μέσα σε πλαίσιο βέλτιστης χειριστικής αλλά και κινητικής ακριβείας,
  3. Αναπτύσσει, ως εκ τούτων, την κιναισθησία σε ιδιαιτέρως "μικρομετρικά" μεγέθη,
  4. Αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση και την αυτάρκεια ετοιμότητος ενώπιον απροβλέπτου κινδύνου, 
    5. Αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία και,
   6. Αναπτύσσει, εν συνάψει, το ΘΑΡΡΟΣ το οποίο αποτελεί διαμόρφωση ψυχής! 


     Και, ..."γιατί Έφιππη Σπαθασκία"; Διότι: το ΘΑΡΡΟΣ είναι η πρώτιστη των ιδιοτήτων του εφίππου Πολεμιστή! 


     Ο Ιδρυτής της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μαθητής επί μακρόν, κατά την νεότητά του, των Ελλήνων Οπλοδιδασκάλων αδελφών Χατζησαράντου και έχοντας διαπιστώσει την μεγάλη ωφέλεια της Οπλομαχίας (γενικώς) επί του ιδίου, αποδίδει μεγάλη σημασία στη σωστή διδασκαλία της Έφιππης Σπαθασκίας στα Μέλη της Ομάδος μας. Και όπως και για κάθε άλλο "κεφάλαιο" της Εκπαιδεύσεως των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και στον τομέα της Σπαθασκητικής Διδασκαλίας, προετοιμαζόμαστε για τις καλύτερες προϋποθέσεις διδασκαλίας της.                


     Ο "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" Αντώνης Καρασούλας ο οποίος έχει αφιερωθεί, πλην των άλλων, στη σπουδή του Ιαπωνικού Ξίφους και της Ευρωπαϊκής Σπάθης, προσεφέρθη ευγενώς να παρουσιάσει ένα μονοήμερο σεμινάριο Σπαθασκίας, δωρεάν, σε κάθε ενδιαφερόμενο ανεξαρτήτως είναι ή όχι Μέλος της Ομάδος μας.



     Όπως θα επισημάνει ο επισκέπτης του παραπάνω συνδέσμου, ο Αντώνης Καρασούλας έχει μελετήσει σε πολύ υψηλό σημείο το Ιαπωνικό Ξίφος, όντας ο ίδιος, επί χρόνια, Δάσκαλος συγκεκριμένης Σχολής.



     Επιπλέον, ο αγαπητός Συνασκούμενός μας έχει μελετήσει και την Ευρωπαϊκή Σπάθη, ώστε να είναι σε θέση να μας εισαγάγει στις τεχνικές του κατά το μονοήμερο Σεμινάριο της διδασκαλίας του.


     Τέλος, ο Αντώνης Καρασούλας είναι κα συγγραφέας ειδικής μελέτης η οποία εκδόθηκε από τον στρατιωτικό Οίκο "OSPREY" με θέμα τους έφιππους πολεμιστές της Στέππας, έχοντας σπουδάσει αρχαιολόγος με ειδίκευση στην Ιρανική Ιστορία.


     Το Σεμινάριο Σπαθασκίας θα είναι δωρεάν, θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ασχέτως εάν είναι ή όχι Μέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", θα διεξαχθεί στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" την Κυριακή, 13η Απριλίου, ώρα 15.00 μ.μ., ακολούθως δε θα διεξαχθεί η εβδομαδιαία Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας η οποία, κανονικώς, θα διεξήγετο την προηγουμένη, Σάββατο 12η Απριλίου.   Πληροφορίες: Χαρά τ. 6976345555.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.