Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΔΥΟ "ΓΕΜΑΤΕΣ" ΗΜΕΡΕΣ


     Μια πρώτη προσέγγιση της Οθωμανικής Παραδοσιακής Τοξοβολίας επί στόχου "Πούτα", άφθονη εργασία εδάφους αλλά και εργασίες βελτιώσεως του προπονητικού μας χώρου, ήταν το περιεχόμενο αυτού του σαββατοκύριακου που μας έδωσε μια διήμερη χαρά με αρκετή εκπαίδευση αλλά και παραγωγική εργασία στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ". 


     Όσο και αν η μαχητικότητά μας εξαντλείται κατά τον καλπασμό και την τόξευση, η εργασία εδάφους παραμένει η απόλυτη "προτεραιότητα" της Εκπαιδεύσεώς μας.


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" γνωρίζουμε ότι τα πάντα "αρχίζουν" και "τελειώνουν" στο έδαφος και στο Σταύλο, με αποτέλεσμα να μη παραλείπουμε ποτέ να "επενδύουμε" σε ανεκτίμητες εργατώρες σταυλικών καθηκόντων αλλά και εργασίας εδάφους.


     Κι αυτό το Σάββατο, αρχίσαμε από τον Σταύλο και την συντήρηση της Εκπαιδεύσεως των νεολέκτων Ίππων μας, πριν σταθούμε στη Γραμμή Βολής για την καθιερωμένη εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Την φήμη μας ως μία διεθνώς βραβευμένη Ομάδα Παραδοσιακής Τοξοβολίας επισφραγίζουμε, ξεκινώντας Προπονήσεις επί στόχου "Πούτα" μεγάλων αποστάσεων. Μεθοδικά και χωρίς καμιά βιασύνη, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" θα "γνωριστούμε" τόσο με την Οθωμανική όσο και με την Σαρακινή Παραδοσιακή Τοξοβολία, επιπλέον του προγράμματος που ακολουθούμε.


     Στη σαββατιάτικη Γραμμή Βολής χαιρετήσαμε, κατ' αρχήν, τρεις νέους φίλους, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, οι οποίοι τόξευσαν για πρώτη φορά μαζύ μας. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε να χαρούν τα οφέλη της Παραδοσιακής Τοξοβολίας όπως ακριβώς τα νοιώσαμε κι εμείς. 


     Οι τοξεύσεις επί μακρών αποστάσεων έγιναν με τάξη, σιωπή και αρμονία σε διάφορες στάσεις ώστε να επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να εννοήσουν τη βαρύνουσα σημασία του βεληνεκούς μεγάλου μήκους.


     Εφαρμόσθηκε η τακτική των αυξομειώσεων των αποστάσεων και, η ενθάρρυνση αξιολογήσεως των περιστάσεων βολής και αποτελέσματος, εξατομικευμένα, από τον καθένα από τους συμμετέχοντες προς βελτίωση της "επόμενης" βολής.


     Αυτή η πρώτη μας "επαφή" με την Οθωμανική Παραδοσιακή Τοξοβολία έδειξε ότι με μια συστηματική εξάσκηση οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μπορούν εύκολα να διακριθούν και στη "Πούτα". Άλλωστε, ο συντονισμός ολόκληρης της Ομάδος είναι το πρόταγμα της επιτυχίας της και στις μεγάλες αποστάσεις.


     Ως Ομάδα και προπονητική τακτική, πλέον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας είναι πολύ πιο εύκολο να ανεβάζουμε τον ...πήχυ στην εφιπποτοξοτική πρακτική, παρά να προσπαθούμε να κατανοήσουμε την ...αλκαλικότητα του στομαχικού περιεχομένου του Ίππου συμβουλευόμενοι, φευ!, την "Πρακτική Χημική" του Fridericus Hoffmannus του ...1648, στην οποία καταφύγαμε για να λάβουμε απάντηση!


     Ο "Κύκλος" έδειξε για άλλη μια φορά μια σύμπτωση απόψεων και μια αγαστή επικοινωνία Ελλήνων με τελικό συμπέρασμα πολλές εφαρμόσιμες ιδέες για την βελτίωση, ακόμη περισσότερο, των Προπονήσεων και της προόδου των Μελών μας.


     H δεύτερη ημέρα, η Κυριακή, ξημέρωσε για να μας ξανα-δεχθεί στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και την ανοιξιάτικη "αγκαλιά" της, προκειμένου να ασχοληθούμε με εργασίες διαμορφώσεως των ιππικών διαδρομών, αλλά και τη γενική συντήρηση του χώρου.


     Από νωρίς το πρωί η ομάδα εθελοντικής εργασίας είχε πάρει τα πριόνια, τα τσεκούρια, τις τσουγκράνες και τα καρότσια κι άρχισε να ανοίγει το πιο κατάλληλο "δρόμο" για τις πολύτιμες οπλές των Ίππων μας.


     Με χαμόγελο και ευσυνειδησία, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" χωρίς να υπολογίζουν κόπο, άρχισαν τη διαμόρφωση του τεράστιου φυσικού "στίβου" ο οποίος, σύντομα, θα αποτελέσει υπόδειγμα ιππικής εγκαταστάσεως


     Η διαδικασία αυτή μας ήταν τόσο ευχάριστη και μας έφερε όλους ακόμη πιο "κοντά" δίνοντάς μας την αίσθηση ότι μια Ομάδα, ανεξαρτήτως του αντικειμένου υπάρξεώς της, συνδέεται ακόμη περισσότερο μέσα από κοινό έργο και ιδρώτα για τα κοινά, καθημερινά "πράγματα", έτσι που αποφασίσαμε σε κάθε Προπόνηση σ'  ετούτο το χώρο και για λόγους ακόμη περισσότερης "ζεύξεως" μεταξύ μας, να μας περιμένει πάντοτε μια μικρή δουλειά υπέρ του κοινού μας χώρου που θα μας συνδέει ακόμη πιο πολύ!


     Αλλά για άλλη μια φορά απεδείχθη η βαθειά διάθεση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" για την αξιοποίηση κάθε στιγμής και κάθε ευκαιρίας για Εκπαίδευση και εξάσκηση! Έτσι, ο Ακάδημος με το Γεώργιο δεν παρέλειψαν να ασκηθούν σε ...λακτίσματα που θα ζήλευαν οι ήσυχοι Ίπποι μας προκειμένου να αφαιρέσουν τον νεκρό υπόλοιπο ενός κορμού δένδρου. 

                               

     Βεβαίως και ο Ιδρυτής της Ομάδος δεν παρέλειψε να ελέγξει την αφοβία του "Ποσειδώνος" μας κραδαίνοντας πάνω στη ράχη του μια πελώρια κλάρα...


     Εκνευριστική η απάθεια του Ίππου της Σχολής μας ο οποίος παρέμεινε σκανδαλωδώς ατάραχος, αλλά δεν εξέπληξε κανένα μας, γνωρίζοντας πολύ καλά σε "ποιους" εμπιστευόμαστε τους μαθητές της Σχολής μας.


     Και όταν προς το μεσημέρι οι εργασίες τελείωσαν ένα δροσιστικό με ολόφρεσκα λεμόνια κομμένα από τις λεμονιές του κτήματος ήταν το καλύτερο ...χαλαρωτικό! Σε έναν επίγειο παράδεισο η αναψυχή είναι υπόθεση του κοντινότερου οπωροφόρου δένδρου...!


     Μετά από μια σύντομη ...ανασύνταξη, η δραστηριότητα ξανάρχισε και ο Αντιπρόεδρος της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" Ακάδημος, ...εγκαινίασε τις εκπαιδευτικές διαδρομές που ανοίχτηκαν με το ...Τόξο και τα βέλη του!


     Ξαναβρίσκοντας τον εαυτό του με τον δικό του, προσωπικό, "εγκεφαλικό" τρόπο, προθερμάνθηκε και "γνώρισε" τις εδαφικές διαμορφώσεις ώστε να διευθύνει με αποτελεσματικότητα τον Ίππο του στο νέο μας χώρο πριν συνεχίσει με Έφιππη Τοξοβολία.


     Ο Ακάδημος έδειξε από τη πρώτη στιγμή να "βυθίζεται" στο υπέροχο, φυσικό, τοπίο και να ζωντανεύει το Τόξο του με γεωμετρικά "ανοίγματα".


     Οι κινήσεις και χειρισμοί του Ακάδημου μας επιβεβαίωσαν την ευεργετική επίδραση του χώρου στην ηρεμία των επισκεπτών του, κάτι που είχαμε διαγνώσει αμέσως μόλις πρωτομπήκαμε για να αποφασίσουμε εάν θα εγκαθιστάμεθα εδώ. Πράγματι η "αύρα" του είναι ανεκτίμητη...!


     Μετά την ωραία Έφιππη Τοξοβολία του Ακάδημου, η Οικοδέσποινα της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου ανεκοίνωσε σε όλους τους παρόντες ότι, Τιμής ένεκεν, δικαιούνται ενός δωρεάν μαθήματος Έφιππης Τοξοβολίας πριν αποσυρθούμε στους εξώστες της αγροικίας για καφέ και ...κάπνισμα, απεχθές βεβαίως πλην όμως ανεκτό για όσους προσπαθούν να το ...κόψουν.


     Αυτό το κυριακάτικο πρωϊνό είχαμε και την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθούμε από τη Βουδαπέστη όπου σπουδάζει την αγαπημένη μας δευτεροετή φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Άννα, η οποία αρκετό καιρό πριν μας είχε στείλει ένα ενθουσιώδες μήνυμα για την Ομάδα μας με την υποσημείωση ότι θα μας επισκέπτονταν. Έτσι, σήμερα την συναντήσαμε στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" για να ανταλλάξουμε πολλές πληροφορίες για την κοινή μας αγάπη την Ιππική αλλά και τις εμπειρίες της από την αγαπημένη μας Ουγγαρία όπου ζει. Πραγματικά, μια πολύ αξιόλογη, ευγενική και συμπαθέστατη αλογατάρισσα η οποία εμφορείται από κοινές Αξίες με όλους μας. 


     Και τι δεν είχαμε αυτό το "ολόγιομο" σαββατοκύριακο! Και εργασία εδάφους και Παραδοσιακή Τοξοβολία με "πούτα" και τον Hoffmannus να μας βασανίζει ...σαδιστικά και τεχνικές εργασίες και σωμασκία Εφιπποτοξοτών με την παράλληλη Εκπαίδευση Ίππων και, βεβαίως, Έφιππη Τοξοβολία! Ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να βρεθούμε στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" την επόμενη Κυριακή 13η Απριλίου στις 15:00 μ.μ. με το (δωρεάν) Σεμινάριο Σπαθασκίας και την αμέσως μετά Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει!...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.