Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΓΕΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 
ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"


     ετάμε" συνεχώς και "πετάμε" όχι, πια, χαμηλά, αλλά ...πανύψηλα! Ένας αριστοκράτης Γερμανός απώτατης Πρωσσικής καταγωγής, ο Βεστφαλός River Dance, σήμερα μυήθηκε στο βαθύτερο ιππικό "σκεπτικό" της Φυσικής Ιππικής και έδειξε το πόσο προτιμά μια φυσική ζωή, με πάρα πολύ κέφι και την ίδια αγάπη που ένοιωθε μέχρι τώρα από την "μαμά" του την Χριστίνα η οποία ευγενώς μας τον παρεχώρησε προς χρήση.


     Ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος, ξεκινώντας από το περίκλειστο (round pen) φρόντισε να "εξηγήσει" με πολλή τρυφερότητα στον υπερήφανο Γερμανό το πως θα είναι από σήμερα η καθημερινή του εργασία, χωρίς τίποτε το περιττό!


     Ο River Dance στην αρχή δεν κατάλαβε ότι ο Αρπάλυκος που εφίππευσε ήθελε να ξεκινήσει το βάδην του στο περίκλειστο. "Δε έχω στομίδα, δεν έχω σέλλα, είστε σίγουροι ότι ξεκινάμε δουλειά;" ήσαν οι πρώτες του εύλογες απορίες... "Ναι! Ξεκινάμε Γυμνιππευτική προθέρμανση River Dance" του ψιθύρισε ο Αρπάλυκος και ο καθαρόαιμος και θερμόαιμος άλτης ξεκίνησε να ...μετράει τα βήματά του προστατεύοντας τον φίλο του Αρπάλυκο.


     Όταν η μεγάλη ευθεία "ξεχύθηκε" μπροστά του ο River Dance όχι μόνον δε "ξιπάστηκε" αλλά υπάκουσε ακόμη περισσότερο στους ρυθμούς που του ζητούσε ο αναβάτης του ο οποίος δε χρειάστηκε, καν, να κρατήσει ηνίες! Όλη η προετοιμασία για τον υπέροχο, τελικό, καλπασμό έγιανε με τα χέρια του Αρπάλυκου στην πλήρη ...έκταση! Έτσι, ο αριστοκράτης Βεστφαλός βάδισε και τρόχασε διατηρώντας άψογα τον ρυθμό και την διεύθυνσή του, περιφρονώντας όλους τους γευστικούς "πειρασμούς" που τον προκαλούσαν εκατέρωθεν της διαδρομής του... 


     Ώσπου, έφθασε η ώρα των καλπασμών τους οποίους εξετέλεσε όλους με την ίδια ακρίβεια ρυθμού, τηρήσεως της διευθύνσεως και, κυρίως, διατηρήσεως της ανέσεως και του κεφιού του (μας)! Ιδού ένα ενδεικτικό  ...αποτέλεσμα:

                                

     Όπου ιππεύουμε οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μια ανοιξιάτικη αρμονία και χαρά κυριαρχεί, αντίθετα σε έναν μίζερο κόσμο ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες έχει χάσει το δρόμο του... Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας της Ομάδος μας, μόνον το καθημερινό κέφι και η ανείπωτη ευωδιά της Φύσεως μας κυκλώνει δικαιώνοντας τη δουλειά μας η οποία είναι δουλειά "μέλισσας", δουλειά κουραστική, πνιγμένη, όμως στη δικαίωση της γύρεως.


     Βεβαίως, η δουλειά σε ένα σταυλικό περιβάλλον δεν είναι πάντα "ρόδινη" παρά τα ...ρόδα που περισσεύουν ένα-γύρω... Η σταυλική εργασία έχει και τις δυσκολίες της χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι σοβαρό. Επί παραδείγματι, η υπεύθυνη του συγκεκριμένου σταυλικού περιβάλλοντος Χαρά διεπίστωσε ότι η αποχέτευση βούλωσε με όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα να αναδίδουν την ασκήμια τους στο χώρο! Η Χαρά, κάλεσε τους τεχνικούς οι οποίοι, σήμερα, ανεκάλυψαν ότι, μέσα στον αποχετευτικό σωλήνα, μια γειτονική μουριά "εξάπλωνε" επί χρόνια τις ρίζες της ώσπου, τελικώς τον έφραξε! Οι καλοί μας τεχνικοί αφήρεσαν όλο το ριζώδες "περιεχόμενο" της αποχετεύσεως και προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε έναν συμπαγή "κύλινδρο" στο σχήμα του αποχετευτικού σωλήνος, μήκους πολλών μέτρων, όσων και ο αγωγός, αποτελούμενο από τις σκληρές ρίζες της παρακείμενης μουριάς οι οποίες είχαν, επί χρόνια, φράξει  τον αγωγό αποβλήτων που εμείς οι επισκέπτες ούτε που φανταστήκαμε ότι υπήρχε αφού σε αυτό το χώρο ερχόμαστε για να χαρούμε τη Φύση και όχι να επισκεφθούμε την ...τουαλέτα! Παρά ταύτα, μια τέτοια ...δυσώδης αντιξοότητα δε μας έκανε να χάσουμε το κέφι μας και νοιώσαμε ότι ούτε αυτή η μικρή περιβαλλοντική κακοτυχία κατάφερε να μειώσει την ευωδιά των υπέροχων λουλουδιών και των Ίππων μας!


     Στη γη ανθίζουν τριαντάφυλλα αλλά και τσουκνίδες! Μας αρέσουν όλα ανεξαιρέτως και μας αρέσουν όπως είναι! Στο οικοσύστημα όλα έχουν τη θέση και τη σημασία τους! Για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" είναι σημαντικό να δεχόμαστε τη Φύση όπως έχει και με τα απόβλητα ενός βουλωμένου αγωγού και με ένα βελούδινο τριαντάφυλλο


     Στο τέλος κάθε ημέρας μας η χαρά είναι ομαδική στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" όπου όλοι, Ίπποι και Άνθρωποι στεκόμαστε ισότιμα ο ένας δίπλα στον άλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.