Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΒΕΛΟΥΣ
 
 
     Μετά την τελευταία συμμετοχή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στους διεθνείς Αγώνες "E.O.C.H.A. 2013" διαπιστώσαμε πόσο σημαντική είναι η εξάσκηση στην ανάσυρση βέλους από το έδαφος, κάτι που αποτελεί υποχρεωτική προϋπόθεση σε συγκεκριμένο αγώνισμα και, μάλιστα, σε καλπασμό.
 
 
 
     Σ' εκείνους τους Αγώνες ο Αρπάλυκος, αν και δεν είχε εξασκηθεί αρκετά, κατάφερε, καλπάζοντας, να ανασύρει από το έδαφος όπου ήσαν "καρφωμένα", τα προβλεπόμενα βέλη συνεχίζοντας με επιτυχία τις τοξεύσεις του. Μετά την επιστροφή της Ομάδος μας, η καθημερινή εξάσκηση στην ανάσυρση βέλους από το έδαφος σε καλπασμό κρίθηκε εκ των ουκ άνευ και περιλαμβάνεται στην καθημερινή άσκηση όλων των μαθητών μας, ακόμη και των αρχαρίων. 
 
 
     Όπως είναι φυσικό, ο Αρχηγός της Ομάδος μας ασκείται συστηματικά στην ανάσυρση βέλους, πλέον, με τον Ίππο του Dorje Chang τον οποίο εξελίσσει σε έναν άριστο συνεργάτη στην Έφιππη Τοξοβολία.
 
 
     Με τις ιδιαίτερες ιππικές ικανότητές του αλλά και την χαρακτηριστική ψυχραιμία του, ο Αρπάλυκος ..."σαρώνει" πια τα βέλη από το έδαφος καλπάζοντας και με μαεστρία αμφίχειρος.
 
 
     Όχι απλώς σε ευθείες καλπαστικές διαδρομές όπως απαιτούν οι Αγώνες, αλλά και σε καλπαστικές διαδρομές με απαιτητικούς ελιγμούς, ο Αρπάλυκος καταφέρνει κατά κανόνα να αρπάζει με άνεση και να ανασύρει το βέλος επιβεβαιώνοντας την αρχηγική αξία του ως επικεφαλής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".
 
 
 
     Η συγκεκριμένη άσκηση συχνά φέρνει τον ασκούμενο σε οριακές καταστάσεις ισορροπίας και αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Αρπάλυκου ο οποίος, όμως, δεν χάνει την ψυχραιμία του και μας δίνει εικόνες όπως η προηγούμενη. Στην επόμενη, πάντως, εικόνα από την τελευταία Προπόνησή του, η αξιοθαύμαστη μαχητικότητα του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κυριολεκτικώς "κόβει την ανάσα" δείχνοντάς τον να ..."περιελίσσεται", σχεδόν,  γύρω από τον λαιμό του Ίππου του και να ανασύρει το βέλος το οποίο βρίσκεται εμπρός και στην αντίθετη πλευρά της καλπαστικής διαδρομής του Ίππου.
 
 
Απλώς, θαυμάστε τον!
 
     Tην άσκηση της ανασύρσεως βέλους από το έδαφος εκτελούν όλοι οι μαθητές της Ιππικής Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ακόμη και οι αρχάριοι και στους τρεις βηματισμούς! Στη φωτογραφία που ακολουθεί ένας εντελώς αρχάριος μαθητής ανασύρει βέλος με χαρακτηριστική άνεση και επιτυχία:
 
 
      Η Ιππική Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επιδιώκει να εκπαιδεύσει άριστους Ιππείς υπό τις ασφαλέστερες προϋποθέσεις και αυτό το επιτυγχάνει με το τεκμήριο του μηδενικού δείκτη ατυχημάτων στα οκτώ χρόνια της λειτουργίας της!
 
 
 
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
Μια Ομάδα που δικαιώνει το όνομά της!
  
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.