Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

EΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
 

 
Wolfgang Dolt
 
     "Η επένδυση στην Παιδεία είναι, ειδικώς σε καιρούς κρίσεως, απολύτως απαραίτητη."
Wolfgang Dolt

       Ο Wolfgang Dolt βρίσκεται στην Ελλάδα στη θέση του Γερμανού πρεσβευτή περίπου 1,5 χρόνο. Γνωρίζει το σοκ που έχει υποστεί η καθημερινή ζωή των Ελλήνων λόγω της βαθιάς ύφεσης που βιώνει η χώρα και τονίζει την ανάγκη για επενδύσεις προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Είναι όμως  κατηγορηματικός για την επένδυση την οποία πρέπει να στηρίξουν με κάθε τρόπο οι Ελληνες αυτές τις δύσκολες εποχές: την Παιδεία. [YahooNews]
 
 
     Βεβαίως και δεν αναμέναμε τον Γερμανό Πρέσβυ να μας επισημάνει το μείζον πρόβλημα της νεοελλαδικής κοινωνίας : την απελπιστική έλλειψη Παιδείας! Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" δεν το έχει επισημάνει, απλώς, από χρόνων, αλλά η ίδια αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος προεκάλεσε την ίδρυσή της από εκείνους που ανεγνώρισαν εγκαίρως το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως, όταν ένας ξένος Πρέσβυς (οιοσδήποτε και είναι αυτός...) παραβιάζει εμμέσως το διπλωματικό πρωτόκολλο για να αποκαλέσει το λαό της χώρας στην οποία είναι διαπεπιστευμένος "αμόρφωτο", καταλαβαίνουμε όχι απλώς την σοβαρότητα αλλά την κρισιμότητα του επιπέδου αυτού του λαού την οποία, ασφαλώς, ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται!
 
     Πράγματι, οι νεοελλαδίτες (οι "νεο-γραικύλοι" όπως ο εισαγαγών την Έφιππη Τοξοβολία στην Ελλάδα, αποκαλεί τους σύγχρονους ημι-ελληνόφωνους) πάσχουν από δραματική απαιδευσία η οποία παράγει κρίσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής στη σημερινή Ελλάδα! Η απαιδευσία αυτή επιφέρει την γλωσσική, κατ΄αρχήν, σύγχυση η οποία δυσχεραίνει όχι απλώς την γενική επικοινωνία αλλά κυρίως την κατανόηση στοιχειωδών όρων κοινωνικής συμβιώσεως, με αποτέλεσμα το επικρατούν κοινωνικό αλλά και ευρύτερο εθνικό χάος!
 
     Και είναι τραγικό για τον σύγχρονο Ελληνισμό, ο φιλοξενούμενος διπλωματικός εκπρόσωπος ενός λαού νεο-ευνουχισμένου μέχρι σημείου να αισχύνεται ανοήτως για τους Προγόνους του, να παραβιάζει το διπλωματικό πρωτόκολλο υπαινισσόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι οι φιλοξενούντες τον νεο-γραικύλοι είναι απαίδευτοι!  
 
     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με πλήρη επίγνωση της ανάγκης επενδύσεως σε Ελληνική Παιδεία, πέραν της διδασκαλίας μιας αρχέγονης πολεμικής τέχνης και παγκόσμιου πολιτισμικού αγαθού, όπως η ίδια η "Unesco" αναγνωρίζει και θέτει υπό την αιγίδα της, θα επιμένει παντοιοτρόπως προς αυτή την προτεραιότητα την οποία θεωρεί εκ των ουκ άνευ!
 
Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ.: 6977764737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.