Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ
 
 
    Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", πέραν του κυρίως εφιπποτοξοτικού αντικειμένου της, υπείκουσα ως φορέας υπευθύνων Πολιτών στην προτροπή του φιλοσόφου Αριστοτέλους περί "πολιτικού όντος" αλλά και υποχρεώσεως κάθε Πολίτου για τα κοινά, καταγγέλλει την μεθοδευμένη καταστροφή του Πεδίου Άρεως όπως συμβαίνει κατά τα είκοσι τελευταία χρόνια με κύριο ένοχο την  προϊσταμένη Αρχή του, Υπερνομαρχία, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει μετατραπεί σε φρικτό "σκέλεθρο" εκείνου που κάποτε ο Βασιλέας Όθων αλλά και, ο μετέπειτα, Γεώργιος Α' θέλησαν να αφήσουν στην ελεύθερη χρήση και απόλαυση όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου! 
 
 
     Με εντελώς κατεστραμμένη τη χλωρίδα του,  το Πεδίο Άρεως, σήμερα, βοά για την ανάξια μεταχείριση που του επεφύλαξαν οι Υπερνομάρχες και κυρίως η Φώφη Γεννηματά κατά τις δεκαετίες που πέρασαν, ενώ το σημερινό κατάντημά του έκλεισε έναν κύκλο φοβερής διασπαθίσεως δημοσίων πιστώσεων τις οποίες στερήθηκε ο καταχρεωμένος Έλληνας με τραγική κατάληξη!

 
     Ενώ στους γύρω κεντρικούς δρόμους και, στην άλλοτε αριστοκρατική Λ. Αλεξάνδρας, κινούνται τα πλέον ετερόκλητα καραβάνια αγνώστου ταυτότητος διερχομένων, το Πεδίον Άρεως υφίσταται μιαν εγκληματική εγκατάλειψη από εκείνους οι οποίοι, εδώ και δεκαετίες, είναι εντεταλμένοι για την προστασία του!

 
     Οι άλλοτε πολυάνθρωποι συνοικιακοί δρόμοι που έσφυζαν από ζωή, σήμερα, ακόμη και στις πλέον εργάσιμες ώρες παραμένουν ερημωμένοι αφού οι περίοικοι φοβούνται να κινηθούν, τρομαγμένοι από τη συμπεριφορά όσων λαθροβιούν μέσα στα φυλλώματα του Πεδίου Άρεως!

 
     Στο εσωτερικό του Πεδίου Άρεως η λαθρομετανάστευση και η χρεωκοπία πολλών συνανθρώπων μας προκάλεσε την τελειωτική καταστροφή με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση όσων δεν έχουν την δυνατότητα ενός ανθρώπινου καταλύματος!

 
     Καταυλισμοί ολόκληροι στημένοι με πρόχειρα υλικά "χαρακώνουν" όλα τα εσωτερικά παρτέρια του άλλοτε καλαίσθητου πάρκου. Κάτω από τα πλαστικά και τα κουρέλια, ένα πλήθος ανθρώπινων υπάρξεων προσπαθεί να επιβιώσει συντελώντας με τη καθημερινή λάτρα του στο αποτέλειωμα του Πεδίου Άρεως, με απαθή θεατή το ίδιο το κράτος και την Υπερνομαρχία! 

 
     Στα άθλια προχειροστημένα κατασκευάσματα η αναγκαστική διαμονή χωρίς τα στοιχειώδη για μιαν ανθρώπινη διαβίωση επιφέρει μια ραγδαία περιβαλλοντική καταστροφή με σωρούς σκουπιδιών που επιβαρύνουν όχι μόνον αισθητικά αλλά και ζημιογόνα το φυσικό περιβάλλον. 

 
     Οι διαφόρων εθνικοτήτων και προελεύσεων άστεγοι που κατακλύζουν σήμερα τα παρτέρια του Πεδίου Άρεως δεν αποτελούν απλώς ένα "εσωτερικό" πρόβλημα αυτού του ατυχήσαντος "πνεύμονος" του λεκανοπεδίου, αλλά και μία εν δυνάμει εστία ανεξέλεγκτης εγκληματικότητος την οποία η Αστυνομία αρνείται επιδεικτικώς να αντιμετωπίσει!

 
     Οι άστεγοι του Πεδίου Άρεως δεν διαμένουν μόνον σε ελεεινά ομαδικά σκέπαστρα αλλά και σε  "κουκέτες" προοριζόμενες να φιλοξενούν μεμονωμένα άτομα τα οποία, κυρίως, υποφέρουν από εμφανή ματαδοτικά νοσήματα τα οποία βρίθουν εν μέσω του "πληθυσμού" του πάρκου.
 

     Μιλώντας με κάποιους από τους αστέγους του Πεδίου Άρεως μας μίλησαν για πολλά περιστατικά μη αντιμετωπιζόμενων λοιμωδών και μεταδοτικών νοσημάτων ...ελαφρύτερα των οποίων είναι η ηπατίτιδα, ενώ το AIDS δεν σπανίζει καθόλου!


 
     Επίσης, ετούτοι οι δυστυχισμένοι άστεγοι ομολογούν ότι και μεταξύ τους σημειώνονται καθημερινώς σοβαρά κρούσματα βίας που, συχνά, καταλήγουν σε μαχαιρώματα και σοβαρούς τραυματισμούς τους. Ο παραπάνω, κουρδικής καταγωγής, μας έδειξε μία πελώρια μαχαιριά στο αριστερό ημιθωράκιό του την οποία, όπως μας είπε του προκάλεσαν κάποιοι "σύνοικοι" Πακιστανοί.

 
      Στις συστάδες του Πεδίου Άρεως αποκρύπτονται και πολλά κλοπιμαία τα οποία αφαιρούνται από τα γύρω διαμερίσματα και προορίζονται για τα "παζάρια" διαφόρων συνοικιών της Αττικής. 

 
     Τεράστιοι όγκοι οικιακών αντικειμένων, από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι κουρτίνες και κλινοσκεπάσματα, αρπαγμένα από τις γύρω πολυκατοικίες διαμετακομίζονται από τους "ενοίκους" του Πεδίου Άρεως προς το Σχιστό, το Νέο Κόσμο, την Ιερά Οδό και το Μοπναστηράκι, ή όπου αλλού "στήνονται" παζάρια ευκαιριακών συναλλασσομένων, κυρίως, μεταξύ κλεφτών και κλεπταποδόχων! 

 
     Πάντα, αυτές τις υπό παράνομη διακίνηση "πραμάτειες" τις φυλάει κάποιος "φρουρός" για κάθε ενδεχόμενο και ο ανυποψίαστος που πλησιάζει τις ντάνες με τα υπό διακίνηση κλοπιμαία, κινδυνεύει από την "φυλακτική" ...συμπεριφορά αυτών των "φρουρών" οι οποίοι, ευνοήτως, είναι και οπλισμένοι!
 
 
     Ο μεγάλος κίνδυνος για το Πεδίο Άρεως παραμένει η πυρκαϊά η οποία είναι αποτέλεσμα των καθημερινών αναγκών των κατοίκων αυτών των αθλίων, εύφλεκτων, παραγκών. Τέλη Οκτωβρίου και το βράδυ το κρύο είναι αισθητό για τους τρωγλοδύτες του πάρκου με αποτέλεσμα κάθε προσπάθειά τους να ζεσταθούν μπορεί να προκαλέσει και ανυπολόγιστη καταστροφή, όπως φαίνεται στις παρακάτω δύο φωτογραφίες. Στην επάνω, το άθλιο "κατάλυμα" στη βάση ενός καταπράσινου δένδρου και στη κάτω,, μετά τη πυρκαϊά όπου μαζύ με το "κατάλυμα" έχει καταστραφεί και το δέντρο που το φιλοξενούσε αλλά και η γύρω χλωρίδα που χρειάστηκε πάρα πολλά χρόνια για να αναπτυχθεί.


 
     Ο κίνδυνος πυρκαϊάς στο Πεδίο Άρεως αποτελεί συνεχές ενδεχόμενο εμπρησμού του πρασίνου του! Οι λαθρόβιοι "ένοικοί" του βιώνοντας μια καθημερινή ανάγκη επιβιώσεως μέσα σ' ένα αντίξοο για διαβίωση περιβάλλον, το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται είναι η προστασία του πρασίνου του! Παρακολουθήσαμε από κοντά τις "συνήθεις" του "πληθυσμού" ενός καταυλισμού μέσα σ' ένα σύδεντρο με τη φωτογραφική κάμερα στο χέρι και, πραγματικά, τρομάξαμε με το θανάσιμο κίνδυνο πυρκαϊάς που απειλεί το Πεδίο Άρεως! Έτσι, λοιπόν, "καταγράψαμε" έναν νεαρό τοξικομανή να μεταφέρει με καροτσάκι σούπερ-μάρκετ ένα μπιτόνι με ...βενζίνη που χρησιμοποιείται μέσα στο, ήδη, εύφλεκτο παράπηγμα, για να βοηθήσει στο γρήγορα άναμμα των ξύλων που θα ζεστάνουν νερό και να μαγειρευτούν τα όσα τρόφιμα αποκτώνται με "διάφορους" (όχι πάντοτε "ορθόδοξους") τρόπους από τα, γύρω, συνοικιακά μαγαζιά.
 

     Έτσι η βενζίνη θα χρησιμοποιηθεί για προσάναμμα ενώ τα ξύλα δεν είναι πάντα ξερά και πεσμένα από τα δέντρα αλλά συχνά κόβονται και από τα δέντρα με αποτέλεσμα η καταστροφή του πρασίνου να είναι ραγδαία και πέραν του κινδύνου της πυρκαϊάς!
 
 
     Αλλά, όταν ρωτήσαμε τον νεαρό τοξικομανή πού βρίσκει τα λεφτά για να αγοράσει βενζίνη αυτός γέλασε και μας είπε: "Τη ρουφάω από τα αυτοκίνητα που παρκάρουν έξω από το Πεδίο" και μας έδειξε μια μαύρη σωλήνα που αποτελούσε τμήμα των σωληνώσεων αυτοποτίσματος του Πεδίου Άρεως. Έτσι, προσέχοντας καλύτερα είδαμε ότι οι σωλήνες αυτοί είναι σε πολλά σημεία κομμένοι με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το σύστημα αυτοποτίσματος ολόκληρου του Πεδίου Άρεως με αποτέλεσμα ολόκληρος ο χώρος να μη μπορεί να συντηρήσει το πράσινό του το οποίο ήδη κατεστράφη από αδυναμία ποτίσματος! Ένα ποτιστικό σύστημα που κόστισε τεράστια ποσά για να διατηρήσει ζωντανό έναν από τους ελάχιστους "πνεύμονες" οξυγόνου του λεκανοπεδίου "πέθανε" από βάνδαλη χρήση και μαζύ του "πέθανε" και το πράσινο του Πεδίου Άρεως υπό την ένοχη ανοχή του ιδίου του διεφθαρμένου κράτους!  

 
     Η προσφορά τροφής σε αναξιοπαθούντες είναι μία αξιέπαινη πράξη ανθρωπιάς ιδιαιτέρως στους δύσκολους καιρούς που περνάμε! Ταυτοχρόνως, όμως, η συνέργεια στην αλόγιστη καταστροφή ενός φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί έγκλημα κατά της Ανθρωπότητος! έτσι, κάθε φιλάνθρωπος ο οποίος επιθυμεί να στηρίξει τις ανάγκες αναξιοπαθούντων θα πρέπει να το κάνει αναλογιζόμενος το δικαίωμα όλων για ένα ανθρώπινο περιβάλλον! Στο Πεδίο Άρεως κάποιος ανέλαβε τη πρωτοβουλία να σιτίζει καθημερινώς αστέγους και το κάνει κατά τον χειρότερο τρόπο συντελώντας στη καταστροφή του, περιφρονώντας το δικαίωμα όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου για κοινή χρήση και απόλαυση αυτού του χώρου.
 


     Ο συγκεκριμένος "φιλάνθρωπος" με την προσφορά φαγητού σε κάποιες δεκάδες αστέγων μέσα στο Πεδίο Άρεως, μετέτρεψε το δημόσιο πάρκο σε "πόλο έλξεως" των απανταχού του λεκανοπεδίου αστέγων και επιτάχυνε την καταστροφή του, ενώ θα μπορούσε αυτό το πραγματικά θεάρεστο έργο να το επιτελέσει σε ένα από τα αμέτρητα εγκαταλελειμμένα κτηριακά συγκροτήματα (δημόσια ή ιδιωτικά) τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν γι αυτό τον σκοπό ακόμη και στο κέντρο των Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνον το Πεδίο Άρεως θα μπορούσε να διασωθεί αλλά και οι ίδιοι οι άστεγοι να διαβιώσουν υπό πλέον ανθρώπινες και οργανωμένες συνθήκες! 
 
 
     Έτσι, με πρόσχημα τη φιλάνθρωπη προσφορά φαγητού στους αστέγους, η καταστροφή του Πεδίου Άρεως διευρύνεται κι επιταχύνεται καθημερινώς και κανείς δε "ζητά τον λόγο" απίο τον κοινωνικό προβοκάτορα που υπό το πρόσχημα αυτό καταστρέφει ενσυνείδητα έναν από τους ελάχιστους "πνεύμονες" οξυγόνου μιας αστικής περιοχής της οποίας οι κάτοικοι πεθαίνουν ανοξυγόνωτοι! Και καθημερινώς, κάθε φορά μετά την προσφορά του γεύματος, οι ανεξέλεγκτοι (φυσικά!) σιτιζόμενοι πετούν μέσα στα παρτέρια τα αναλώσιμα σκεύη και τα υπολείμματα του φαγητού τους, μετατρέποντας σε "κόλαση" ολόκληρο το Πεδίο Άρεως!

 
     Ουδεμία φροντίδα καθαριότητος των συνεπειών της προσφοράς από τον "αγαθό φιλάνθρωπο" όντας αυτονόητο ότι από τους ίδιους τους σιτιζομένους δεν μπορεί κανείς να απαιτήσει "οικολογική συνείδηση"!
 
 
     Το αποτέλεσμα αυτής της υπό πρόσχημα προσφοράς ομαδικής σιτίσεως φαίνεται στο εσωτερικό των παρτεριών ειδικώς αυτών γύρω από το άγαλμα της Αθηνάς όπου λαβαίνει χώρα η ομαδική διανομή γευμάτων και στα οποία το έδαφος είναι "στρωμένο" κυριολεκτικώς με "τάπητα" σκουπιδιών που δίνει την εικόνα ...χωματερής!

 
     Τα σύδεντρα του Πεδίου Άρεως κρύβουν και μία άλλη έκνομη δραστηριότητα η οποία ενθαρρύνεται και από την σκανδαλώδη έλλειψη αστυνομεύσεως του χώρου. Eδώ οι συμμορίες των "τσαντάκηδων" βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο για να ανοίξουν τις τσάντες που αρπάζουν και αφού πάρουν από μέσα ό,τι πολύτιμο σκορπάνε το περιεχόμενό τους μέσα στα παρτέρια! Και αυτή η "αβάντα" ενός ασφαλούς ορμητηρίου έχει μετατρέψει τη Κυψέλη, τη πλατεία Βικτωρίας, του Γκύζη, το Πεντάγωνο σε λημέρια τσαντάκηδων και μπουκαδόρων ακόμη και εισαγόμενων χιλιανών πορτοφολάδων, χωρίς η Αστυνομία να τολμά να ελέγξει το Πεδίο Άρεως που αποτελεί το πραγματικό ορμητήριό τους!

 
     Οι λαθρόβιοι του Πεδίου Άρεως καταφέρουν και μία σοβαρή καταστροφή των υποδομών του χώρου. Αλόγιστη η καταστροφή αυτή, προκαλείται από πλάσματα τα οποία, όπως είναι ευνόητο, δεν έχουν κανένα σεβασμό για τον χώρο ο οποίος καταχρηστικώς τα φιλοξενεί!
 
 
     Τα φωτιστικά, π.χ., χρησιμοποιούνται συχνά ως ...όπλα κατά τις διαμάχες μεταξύ των συμπλεκομένων ομάδων μέσα στα παρτέρια και κατόπιν εγκαταλείπονται "ξερριζωμένα' στη μοίρα τους! Άλλα από αυτά, όπως επίσης και πολλές σιδερένιες σχάρες ή άλλα σιδηρά υλικά, αρπάζονται και φορτώνονται σε καρότσες "Datsun" τα οποία "οργώνουν" ανεξέλεγκτα το Πεδίο Άρεως όλες τις ώρες της ημέρας.   


     Και πάντα, ανάμεσα στις φυλλωσιές και τα σύδεντρα, δέματα με κλοπιμαία από εισβολές στα γύρω διαμερίσματα θα μαρτυρούν την απουσία κράτους κι ευνομούμενης Πολιτείας στη σημερινή Ελλάδα!
 
 
     Και μέσα σε αυτή τη δημοκρατικότατη καταστροφή όχι απλώς ενός σπάνιου φυσικού περιβάλλοντος αλλά ολόκληρης της Ελλάδος, "κάποιοι" οι οποίοι δηλώνουν "αλληλέγγυοι" με ό,τι καταστροφικό, ανησυχούν, όχι για την "κατεδάφιση" των Αξιών και την κατερείπωση των υποδομών της Κοινωνίας μας, αλλά για τον ...Φασισμό επιπροσθέτοντας την ασκήμια τους στην αθλιότητα την οποία οι ίδιοι διαμόρφωσαν επί δεκαετίες! 

 
 
Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ.: 6977764737


-------------------------------------------------------------

17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
 
 
     Περνώντας σήμερα, ξανά, από το Πεδίο Άρεως διαπιστώσαμε με ιδιαίτερη χαρά ότι όλα τα παραπήγματα ξηλώθηκαν και ο χώρος καθαρίστηκε με επιμέλεια, ξαναβρίσκοντας, έστω και "τραυματισμένος" την, όποια του απόμεινε, φυσική ομορφιά του! Καμιά φορά, έστω και "off topic", τα δημοσιεύματα αυτού του Ιστολογίου δικαιώνονται...!
 
-----------------------------------------------------------
 
27η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
 
     Η δημοκρατία ομολογεί ότι είναι ανίκανη να διαφυλάξει τη κληρονομιά ενός Έθνους και από σήμερα ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ και το Πεδίο του Άρεως κατά τις νυκτερινές ώρες! Μετά το κλείδωμα του Πανεπιστημίου που προσέφερε ο Όθων στους Έλληνες ήρθε η ώρα να κλειδωθεί και το φυσικό περιβάλλον για τους Έλληνες από τη δημοκρατία!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.