Σάββατο 28 Μαΐου 2011

"ZIG - ZAG"  ΣΤΑ  ...ΦΟΡΑ


Μία απάντηση σε επιστολή του κ. Κ. Μπαλιώτα

     Από τους δημόσιους απολογισμούς έργου που αναρτώνται στα Ελληνικά και Αγγλικά κάθε τέλος προπονητικής περιόδου στα Ιστολόγιά μας, αλλά και από τις καθημερινές (σχεδόν) αναρτήσεις μας, είναι εμφανής η αδιάκοπη εργασία της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" και της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"! Τούτο σημαίνει ότι, κάνοντας Έφιππη Τοξοβολία και όχι διαδικτυακό "gossip" δεν μας περισσεύει δευτερόλεπτο για σπατάλη σε "φόρα" στα οποία καθιζάνουν αργόσχολοι για ανταλλαγή ανοησίας.

     Ο επιστολογράφος μας κ. Κωνσταντίνος Μπαλιώτας μας παραπέμπει σε κάποιο, δήθεν, "ιππικό" φόρουμ (στην πραγματικότητα, διαδικτυακό λυματόκομβο) στο οποίο ελάχιστοι ανόητοι κινούν την πτέρνα της συκοφαντίας για να προβληθούν οι ίδιοι αλλά,τελικώς, κλοτσούν το κεφάλι τους. Στην συγκεκριμένη παραπομπή του επιστολογράφου μας διαβάζουμε τους ανοήτους θαμώνες του εν λόγω "φόρουμ" να λοιδορούν κορυφαίο Έλληνα Καθηγητή Ιππιατρό και Ιππογνώστη ότι χρησιμοποίησε τον όρο "zig-zag" αναφερόμενος σε παράμετρο της Ιππικής Δεξιοτεχνίας! Οι ως άνω ανοηταίνοντες αργόσχολοι "φορουμίστες", μέσα στη μαύρη άγνοιά τους, ούτε ρώτησαν ούτε έμαθαν αλλά θεώρησαν a priori (όπως όλοι οι ανόητοι) ως "έγκλημα καθοσιώσεως" εκ μέρους του διακεκριμένου Καθηγητού την χρήση του όρου "zig-zag" με αποτέλεσμα να τον διασύρουν  δημοσίως από τον λυματόκομβό τους, καλυπτόμενοι, βεβαίως, πίσω από την ανωνυμία τους! Ο Καθηγητής, ορθώς τους περιεφρόνησε αλλά τα παραμένοντα συκοφαντικά "λύματα" των ανοήτων "φορουμιστών" ευλόγως εκίνησαν την απορία του επιστολογράφου μας περί του εάν διαθέτουν έστω κι ελάχιστη "βάση"... Λοιπόν :

     Θεωρούμε ως τον πλέον κατάλληλο να απαντήσει τον ίδιο τον διακεκριμένο Καθηγητή κατά του οποίου στρέφεται η μήνις των πανυβλάκων "φορουμιστών" οι οποίοι, αντί να μάθουν πώς κρατούν τις ηνίες, αποπειρώνται να λακτίσουν μία διακεκριμένη προσωπικότητα της Ελληνικής και παγκόσμιας Ιππασίας! Παρά ταύτα, εμείς θα δώσουμε την δική μας απάντηση στο ερώτημα που θέτει ο επιστολογράφος μας.

     Ο όρος "zig-zag" στην Ιππική Δεξιοτεχνία [Dressage] είναι ένας επισήμως παραδεκτός όρος με συγκεκριμένη σημασία. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι αργόσχολοι "φορουμίστες" ή, πριν χλευάσουν τον επαίοντα, τουλάχιστον θα έπρεπε να ερευνήσουν το θέμα. Όμως, τους ανοήτους  κάθε άλλο παρά τους ενδιαφέρει να μάθουν,αλλά η γνώση προϋποθέτει νόηση και εκείνοι  δεν είναι παρά ...ανόητοι. Έτσι αν, πριν χλευάσουν έναν ειδήμονα,  έριχναν μιαν απλή ματιά σε ένα οποιοδήποτε βιβλίο Ιππικής Δεξιοτεχνίας θα απέφευγαν να αποκαλύψουν την άγνοιά τους. Ας δούμε λοιπόν το βιβλίο "The DRESSAGE RIDER'S PROBLEM SOLVER" [έκδ. Crowood Press, 2001] του Barry Marshall ο οποίος είναι κορυφαίος Κριτής της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, κρίνοντας στο Ετήσιο Wembley, και σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις της F.E.I. του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



     To θαυμάσιο αυτό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, γραμμένο από έναν βαθύ γνώστη και όχι απλώς φορουμικό "χασομεριτζή", αντί επιλόγου, παραθέτει ένα ειδικό κεφάλαιο με την ορολογία της Ιππικής Δεξιοτεχνίας στο οποίο διαβάζουμε τα ακόλουθα:



[σελ. 143]

    Συνεπώς, διαπιστώνουμε ότι ορθώς ο Καθηγητής χρησιμοποίησε τον όρο "zig-zag" και κακώς η κάθε αργοσχολάζουσα Φλιπάρα ή ο κάθε πλεγματικός Ζουρλόβιος κρίνει, βάσει της αγνοίας του, εκείνους που γνωρίζουν! Άλλωστε αν η Φλιπάρα και ο Ζουρλόβιος διέθεταν την ελάχιστη σοβαρότητα, ούτε η πρώτη θα εδήλωνε "δικηγόρος" αγνοούσα την διαφορά της Αστικής Εταιρείας από την αθλητική ομάδα (!) ούτε ο δεύτερος θα παρέδιδε μαθήματα ιππασίας μέσω ...διαδικτύου (!). Γι αυτό, αγαπητέ μας κ. Κ. Μπαλιώτα καλό είναι να αποφεύγετε τα "φώτα" ελαττωματικών "τυφλών" εάν δε θέλετε να "ξυπνήστε" μία ημέρα ...θεόστραβος. 

     Η Ιππασία είναι μία πάρα πολύ σοβαρή "υπόθεση" για να την εμπιστευόμαστε σε μικρόνοες "φορουμίστες" που την αντιμετωπίζουν ως "απασχόληση ελευθέρων ωρών"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.