Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΕΦΙΠΠΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ





ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΤΑΥΛΟ ΤΗΣ ΜΑΚΥΝΕΙΑΣ


     Στον Σταύλο της Μακυνείας τον οποίο δημιούργησε ο Παντελής Αναστασόπουλος (ιδρυτικός Εταίρος και της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ") είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε μια καθημερινή εκπαιδευτική ημερίδα Εφίππων Μαχητικών Τεχνών με μοναδικά στιγμιότυπα, εντελώς άγνωστα για τους υπόλοιπους "κοινούς" Ιππικούς Ομίλους.



     Με καθαρά μαχητική ψυχολογία και μακριά από την βλακώδη αλογοφοβική κινδυνολαγνεία της "δυτικής" δήθεν  "ιππασίας" που ευτελίζει τον Ίππο, ο Παντελής Αναστασόπουλος προσεγγίζει τον υπέροχο τετράποδο σύντροφο με την ηρωϊκή αντίληψη που του εμπρέπει!




     Έχοντας ο ίδιος υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και διαμορφώνοντας ψυχολογία μαχητού, αντί να κρύβει το φόβο του πίσω από προσχηματικούς "κανόνες (αν-)ασφαλείας", ο Παντελής Αναστασόπουλος δούλεψε προσεκτικά με τους Ίππους του ώστε να τους ιππεύει με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς ηνίες, χωρίς σέλλα και με δύο ανήλικα παιδιά στη ράχη τους! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΠΠΕΑΣ! Αυτό κάνουν οι ιππικοί λαοί, αυτό κάνουν οι Μογγόλοι ενώ, όλοι οι υπόλοιποι, απλά εξορκίζουν τους άρρωστους φόβους τους με γαντάκια, κρανάκια και διαρκώς μπανταρισμένοι από τις κακές πτώσεις τους. Και ο Παντελής Αναστασόπουλος, ο λαμπρός αυτός Δάσκαλος Ιππικής, δίνει το μάθημά του : ΙΠΠΕΥΣΕΤΕ ΑΦΟΒΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!




     Μετά ...έργου γνώσεως, ο Παντελής Αναστασόπουλος μπορεί και εμπιστεύεται τα ίδια τα παιδιά του μαζύ με τους μαθητευομένους του σε καλπαστική συραγώγηση ...τρικάβαλου επάνω στους εκπληκτικούς Ίππους του χωρίς αρρωστημένες κινδυνολαγνικές αντιλήψεις. Γι αυτό τα πάντα λειτουργούν με πραγματική ασφάλεια στον Σταύλο της Μακυνείας! Ο εκπληκτικός Παντελής Αναστασόπουλος ξέρει γιατί η ίδια η δουλειά με τους Ίππους του τον κάνει να νοιώθει ασφαλής.



     Σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, με συγκοινωνιακή πρόσβαση τριών ωρών από την Αθήνα (εμείς για το Μαρκόπουλο χρειαζόμαστε μία ώρα και κάτι !) ο Σταύλος της Μακυνείας κοσμεί την Ελληνική Ιππική με την κορυφαία δραστηριότητά του και τις διδακτικές αντιλήψεις του Παντελή Αναστασόπουλου ο οποίος και στη προσωπική του ζωή, όχι τυχαία, είναι Εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση!



Άριστη εντολή ανορθώσεως με ΧΑΛΑΡΕΣ ηνίες!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!

     Στον Σταύλο των Εφίππων Μαχητικών Τεχνών της Μακυνείας διδάσκεται κατά τον κάλλιστο τρόπο η βάση της Ιππικής που μπορεί να οδηγήσει τον μαθητή σε κάθε είδος ιππεύσεως και ιππικού αθλήματος! Εν αντιθέσει με τους συμβατικούς "ιππικούς ομίλους" που λειτουργούν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και περιορίζουν τους πελάτες τους σε μια μέτρια ίππευση "εμποδίων", εδώ ο μαθητής ξεκινά από τα "εμπόδια" και προχωρά, πολύ μα πολύ, μακρύτερα!  Ο Παντελής Αναστασόπουλος ως πραγματικός Δάσκαλος γνωρίζει ότι τα "εμπόδια" αποτελούν το ελάχιστο, ενώ ο δρόμος της Ιππικής είναι πολύ μακρύτερος!




     Στις Έφιππες Μαχητικές Τέχνες ξεκινάμε από εκεί που οι υπόλοιποι σταματούν! Η άψογη υπερπήδηση ενός εμποδίου, τόσο στην Φυσική Ιππασία όσο και στις Έφιππες Μαχητικές Τέχνες αποτελεί την αφετηρία και όχι τον προορισμό. Ο έφιππος Μαχητής δεν έχει απλώς "πόδια" αλλά, κυρίως, μυαλό και αυτό το μυαλό ακονίζουν οι Έφιππες Μαχητικές Τέχνες που ο γεννημένος Δάσκαλος Παντελής Αναστασόπουλος διάλεξε για να υπηρετήσει τη νεότητα μιας και ο ίδιος είναι αρχηγός πολυμελέστατης Οικογενείας.




     Η Έφιππη Τοξοβολία, ο Ιππακοντισμός, η Έφιππη Σπαθασκία και πολλές ακόμη Έφιππες Πολεμικές Τέχνες διδάσκονται με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια στον Σταύλο της Μακυνείας. Χωρίς τις φωνές των ανασφαλών "εκπαιδευτών" της "δυτικής" δήθεν "ιππασίας" και χωρίς τις ανόητες εντάσεις που χαρακτηρίζουν σχεδόν όλους τους κοινούς "ιππικούς ομίλους" που εξίσωσε προς τα κάτω η Ε.Ο.Ι., εδώ απολαμβάνουμε την ιερουργία ενός μαθήματος όπου οι μαθητές λειτουργούν σε πλήρη σιωπή και αυτοσυγκέντρωση!




     Εδώ ο Δάσκαλος μαζύ με τους μαθητές θα διδάξει έφιππος συντονισμένες διελεύσεις εισάγοντας Ιππείς και Ίππους στην αναγκαιότητα πειθαρχίας και χρονισμού ώστε να συνεχισθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Ούτε φωνές, ούτε διαπληκτισμοί, ούτε τα γνωστά "δεν πάει το άλογο κύριε" που ακούμε στους Ομίλους της Ε.Ο.Ι. Πριν από την έναρξη του κυρίως εκπαιδευτικού προγράμματος Ίπποι και Ιππείς θα πρέπει να έχουν συντονισθεί άψογα ούτως ώστε να μη διαφαίνεται μεταξύ τους καμία διαφορά επιπέδου, μεγέθους, ψυχολογίας, όπως για παράδειγμα στη φωτογραφία που ακολουθεί όπου 4 διαφορετικοί Ίπποι με 4 διαφορετικούς Ιππείς φαίνονται σαν ένας!




     Κατόπιν, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά με την έφιππη παρουσία του Δασκάλου να δείχνει και να διορθώνει εμπνέοντας όχι "δασκαλίκι" αλλά ζωντανό παράδειγμα στους μαθητές του οι οποίοι θα τον ακολουθήσουν.





     Πάντα με την ίδια σιωπή και προσήλωση οι μαθητές θα επικεντρωθούν στο μάθημά τους υπό το άγρυπνο βλέμμα του Παντελή Αναστασόπουλου ο οποίος πρώτος θα δείξει όλες τις ασκήσεις έφιππος. Μόνον έτσι θα πείσει και θα διδάξει τους μαθητές του να τις εκτελέσουν.




     Η σύλληψη εκτοξευόμενου κρίκου σε καλπαστική υπερπήδηση με σπάθη δείχνει την απόλυτη επίγνωση διευθυντικού χειρισμού και ισορροπίας κατά την διέλευση εμμποδίου και, βεβαίως, οι κοινοί "ιππικοί όμιλοι" που δηλώνουν "ειδικότητα" στην υπερπήδηση εμποδίων ούτε που τολμούν να την διδάξουν! Ο Παντελής Αναστασόπουλος, όμως, την θεωρεί δεδομένη.




     Η σύλληψη εκτοξευόμενου κρίκου σε καλπαστική υπερπήδηση με ακόντιο δυσκολεύει ακόμη πιό πολύ τα πράγματα αφού το ακόντιο ως μακρύτερο και πλέον δύσχρηστο για την περίσταση απαιτεί ακριβέστερο χειρισμό και θέτει τον Ιππέα σε ακόμη πιό περίπλοκη σχέση ισορροπίας κατά την υπερπήδηση. Όμως, είπαμε : στις Έφιππες Μαχητικές Τέχνες αρχίζουμε από εκεί που οι άλλοι τελειώνουν! Και ένας νέος Ιππέας με εμπειρία μόλις έξι μηνών (!) μας δείχνει την σχέση του με τον Ίππο και την Ιππική στον Σταύλο της Μακυνείας. Ιππέας έξι, μόλις, μηνών, καλπάζει και εκτοξεύει τα ακόντιά του με επιτυχία στον στόχο, όταν άλλοι μαθητές κοινών "ιππικών ομίλων" προσπαθούν να μάθουν το ...ανακουφιστικό! Εδώ κανένας δε "δουλεύει" κανέναν :



    Το μεγάλο "μυστικό" του Σταύλου της Μακυνείας είναι η κατανόηση του Ιππέως προς τον Ίππο και η αλάνθαστη αρχή της Φυσικής Ιππασίας να φέρνει τον Άνθρωπο κοντύτερα προς τον Ίππο και όχι το αντίστροφο που ισχύει στη δυτική "ιππασία" των ...εμποδίων και των ασχέτων που παριστάνουν, απατηλά, τους ειδήμονες. Στις Έφιππες Μαχητικές Τέχνες η ηρεμία του Ίππου και η εμπιστοσύνη του στον Άνθρωπο είναι βασικές προϋποθέσεις και ο Παντελής Αναστασόπουλος το αποδεικνύει :




     Ο Εφιπποτοξότης Παντελής Αναστασόπουλος καταφέρνει να αναδείξει την υψηλή σημασία των Εφίππων Μαχητικών Τεχνών στο επίκεντρο της Ιππικής, κάτι το οποίο, ατυχώς,  αρνούνται να αντιληφθούν οι παράγοντες της εγχώριας "ιππασίας" οι οποίοι κρατούν την Ιππική στην υποστάθμη παρέργου ρουτίνας.




     Κατά την διάρκεια της επισκέψεώς μας στον Σταύλο της Μακυνείας χαρήκαμε ολοζώντανη την Ιππική Τέχνη με όλη την συναρπαστική της "αλήθεια" η οποία δεν περιορίζεται ούτε στην επανάληψη , ούτε στη μετριότητα. Σ' αυτό τον Σταύλο ο Αντιπρόεδρος της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" κι ένας από τους τρεις παγκοσμίως διακριθέντες στο 4ο W.T.A.F. 2010 της Ν. Κορέας, Νικόλαος Καραίσκος είχε την ευκαιρία να μας δείξει τις εφιπποτοξοτικές ικανότητές του πάνω από τον "ΔΙΑ" και, πραγματικά, φάνηκε αντάξιος των πιό απαιτητικών προσδοκιών μας :




     Οι Ίπποι του Παντελή Αναστασόπουλου σε υποχρεώνουν να απολαύσεις με κάθε ασφάλεια κορυφαίες στιγμές Ιππικής! Ο Παντελής φρόντισε γι αυτό!




     Στον, πραγματικά, ευλογημένο Σταύλο της Μακυνείας, όπου ανθούν οι Έφιππες Μαχητικές Τέχνες, όπου τα βέλη τοξεύονται κατά ριπές, τα σπαθιά σφυρίζουν κόβοντας  και τα ακόντια καρφώνονται με κρότο πάνω στους στόχους κυριαρχεί, αντίθετα απ΄ ό,τι θα περίμενε κανείς, η τάξη και η γαλήνη! Η ίδια τάξη και γαλήνη που χαρακτηρίζουν την ζωή και την ύπαρξη των αληθινών Πολεμιστών του ευγενούς και του ωραίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.