Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ "ΜΥΗΤΙΚΗ" ΗΜΕΡΙΔΑ





     Πολλές φορές, όλοι εμείς στην "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" εκφραζόμαστε με τα πλέον αισιόδοξα λόγια για την ποιότητα των νέων Ελληνόπουλων που αποτελούν το μέλλον όλων μας! Σήμερα, για άλλη μια φορά, η πραγματικότητα μας δικαίωσε!






     Αποδεχόμενοι με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση να παρουσιάσουμε την Ενστικτώδη Τοξοβολία στους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είχαμε μια μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και να "μυήσουμε" τους μέλλοντες επιστήμονες της αθλήσεως στο εσωτερικό μονοπάτι της Τοξοβολίας μας.






     Στις ήρεμες και καταπράσινες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, δεκάδες φοιτητών "υποψιάσθηκαν" για την σοβαρότητα και την ωφελιμότητα της Ενστικτώδους Τοξοβολίας καταφέρνοντας, τελικώς, να χαρούν επιτυχείς τοξεύσεις με τα παραδοσιακά Τόξα μας, ανάμεσα σε παράλληλες ιππεύσεις θαυμασίων αλόγων.





     Ο Αρχηγός της Ομάδος και, κυρίως, ο Εφιπποτοξότης Αθανάσιος επί τέσσερις συναρπαστικές ώρες μίλησαν στους φοιτητές μας, τους έδωσαν να τοξεύσουν με τα Τόξα μας και, κυρίως, τους έδειξαν το ανεκτίμητο μονοπάτι της  αυτοσυγκεντρώσεως και αυτοπεποιθήσεως στον καθημερινό βίο!






     Ο Εφιπποτοξότης Αθανάσιος, ακούραστα εργατικός, ακριβής και μεταδοτικός, κατάφερε να κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον των φοιτητών και όχι μόνον... Στο τέλος όλοι ζήτησαν να συνεχίσουμε τις τοξευτικές "συναντήσεις" μας κι αυτό είναι κάτι για το οποίο εμείς ποτέ δεν λέμε ..."όχι"!






     Πραγματικά τόσο οι φοιτητές όσο και ο Εφιπποτοξότης Αθανάσιος αξίζουν συγχαρητηρίων για μια τόσο όμορφη "σχέση" γνώσεως, αθλήσεως και, κυρίως, συμπορεύσεως σε ένα τόσο ιδιαίτερο, εσωτερικό, "μονοπάτι" όπως αυτό της Ενστικτώδους Τοξοβολίας.






     Αυτά τα ταλαντούχα κι ευγενέστατα παιδιά, αποχαιρετώντας τα αργά το απόγευμα, μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις κάνοντάς μας να διατηρούμε περισσότερες ελπίδες για το "αύριο" που κάποιοι "άλλοι" μας το κάνουν γκρίζο κι αβέβαιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.