Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΕΩΣ ΗΓΗΤΟΡΩΝ


     Η "φιλοσοφία" της Ομάδος μας είναι κάθε Μέλος της να μπορεί να είναι και Αρχηγός!
    Ασχέτως αν η Ομάδα διαθέτει Αρχηγό, ο τρόπος λειτουργίας της παράγει ηγετικές προσωπικότητες στο πρόσωπο του κάθε Μέλους της κι αυτή η παραγωγικότητα ηγητόρων δοκιμάζεται κι επαληθεύεται κάθε φορά! Αυτό αποτελεί μέρος της εκπαιδεύσεως των Εφιπποτοξοτών μας σε μια εποχή που ο έλεγχος των μαζών επιτάσσει το ακριβώς αντίθετο, με την αγελαιοποίηση , την αποπροσωποποίηση και την εκμηδένιση των προσωπικοτήτων.
     Σε κάθε Προπόνησή μας προσπαθούμε να αναδείξουμε τον Ηγέτη που κρύβει μέσα του κάθε Μέλος μας και, απροειδοποίητα έως ...αιφνιδιαστικά αναθέτουμε συντονιστικό ρόλο στους Συνασκουμένους, ασχέτως φύλου και/ή ηλικίας.
     Τούτη την Κυριακή δύο εξαίρετοι Συνασκούμενοι ανέλαβαν να διεξαγάγουν την προθέρμανση και την κυρίως Προπόνηση, ενώ ο Αρχηγός της Ομάδος εισήγαγε στην Τοξοβολία δύο νέα Μέλη τα οποία, με πολλή χαρά, καλωσορίσαμε στην Ομάδα μας.

     Με καθαρά στρατιωτικό πνεύμα, ο Ιωάννης έφερε σε πέρας την προθέρμανση των σημερινών Συνασκουμένων, εκφωνώντας σαφή και στεντορεία τη φωνή παραγγέλματα. Συντόνισε αμέσως την Ομάδα και της ...ανέβασε την θερμοκρασία, κάτι τόσο απαραίτητο με την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στον υπαίθριο προπονητικό μας χώρο.


     Κατόπιν, ο Κωνσταντίνος ανέλαβε την κυρίως Προπόνηση όπου έδειξε μία πολύ γόνιμη φαντασία επιλογής ασκήσεων ώστε να υπάρξει καταληκτικά το αδιάψευστο φωτογραφικό τεκμήριο.


     Στην τελευταία ομαδική τόξευση στην οποία έλαβαν μέρος και οι πρωτοείσακτοι νέοι Συνασκούμενοι, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την δική του αλήθεια:


    Έχουμε την Τιμή να είμαστε η πρώτη και μοναδική Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας κι αυτό σημαίνει υποχρέωση υψηλών προπονητικών προδιαγραφών, κάτι που εκ του αποτελέσματος επιβεβαιώνουμε! 

     Άλλωστε, σε πρόσφατο μήνυμά του ο, πάντα συγκρατημένος και λακωνικός,  Δάσκαλός μας Kassai Lajos έγραψε  προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Ομάδος : " Είναι υποδειγματικός ο ενθουσιασμός και η οργανωτικότητά σου." και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να διαψεύσουμε τον Δάσκαλό μας!  




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.