Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΟ ΕΝΑΤΟ, ΜΟΛΙΣ, ΜΑΘΗΜΑ...


     Μπορεί -και αυτόν!...- να τον έχασε η Αρχαιολογία, αλλά τον κέρδισε η Ιππική .


     Ο Γεώργιος παρακολουθεί την διδασκαλία της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία αποδεικνύεται το ίδιο αποτελεσματική με την θεατρική ιππική διδασκαλία και στην ...εφιπποτοξοτική, διότι σήμερα, στο ένατο μόλις μάθημά του, ο μαθητής μας, εντελώς φυσικά και αβίαστα, ζήτησε να ...καλπάσει και να τοξεύσει επί στόχου κάτι που το κατάφερε αρκετές φορές με αξιοσημείωτη στοχαστική επιτυχία! 


     Ο αρχάριος μαθητής μας με την εμπειρία μονοψήφιου αριθμού μαθημάτων (!) πέτυχε εξ αρχής ένα πολύ καλό "κάθισμα" και, κυρίως, μια βαθειά αυτοσυγκέντρωση εμφανέστατη σε όλη τη διάρκεια των καλπαστικών τοξευτικών εξόδων του.


     Τον παρατηρήσαμε να "παρακολουθεί" άνετα τον καλπαστικό ρυθμό του Ίππου του ενώ το βλέμμα του ήταν διαρκώς επί του στόχου, ως έμπειρος Εφιπποτοξότης, ενώ ενεκαθίδρυε το βέλος του για να τοξεύσει.


     Οι στοχαστικοί του χειρισμοί εντελώς ανεπηρέαστοι από την κίνηση του Ίππου παραμένοντας ο ίδιος επικεντρωμένος επί του στόχου, αποτελούσαν εχέγγυο ευστοχίας κάτι που επιβεβαίωνε μετά την άφεση ο ήχος του βέλους επί του στόχου. Και τέλος...


     Οι αφέσεις του διόλου βεβιασμένες κατέληγαν σε μία φυσική κι εκτενέστατη έκταση της αφήνουσας χείρας με αρμονική κίνηση και πλήρες τόξο, εξακολουθώντας να παραμένει προσηλωμένος στον στόχο ως "τέταρτο" χρόνο!


     Όταν πλέον μας ρωτούν "σε πόσα μαθήματα θα μπορώ να καλπάζω και να τοξεύω", θα απαντάμε "Ο Φούκας τα κατάφερε σε ...εννέα!". Τα συγχαρητήρια όλων μας του ανήκουν και ας θυμάται αυτή την ωραία μέρα ως ένα ακόμη επίτευγμα της ζωής του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.